Nyhetsbloggen

Måndagskollen säsongen 2021 – Vecka 46

Måndagskollen säsongen 2021 – Vecka 46

En vecka fylld med spelare från oss som fått äran att tävla i den så prestigefyllda National Tournament! Det är otroligt att se att vi har så många duktiga spelare som spelar för lag som tar sig så långt in i turneringen. För det ska gudarna veta, det är inte lätt att kvalificera sig för det nationella slutspelet. Det är få förunnat att få spela!

Vi gör en lite ny version av måndagskollen, lite mer detaljerad än vanligt! Under nästa vecka så tar vi paus från måndagskollen, då de som gick vidare tills nästa runda, inte spelar förrän veckan därpå! För att läsa hur det gick för våra tjejer och killar. Läs nedan! 🙂

Måndagskollen säsongen 2021 – Vecka 46

Hänt under veckan för tjejerna i det nationella slutspelet

 1. Louise HaydenHofstra University – NCAA D1
  • Louise och hennes Hofstra University spelade i veckan i andra rundan i det nationella slutspelet . Där mötte man University of South Carolina som tyvärr blev numret för stort. Man förlorade matchen 0-3 trots att man vann skottstatistiken med 18(!)-9.
 2. Ebba ElwerothMississippi College – NCAA D2
  • Ebba och hennes Lady Choctaws mötte i första rundan Hanna Månsson och hennes Florida Tech. Det hela slutade 0-0 och Hanna och hennes Florida Tech drog det längsta strået och tog sig vidare. Ebba och hennes Mississippi College är därmed utslagna.
 3. Hanna MånssonFlorida Tech – NCAA D2
  • Hanna och hennes Florida Tech har haft en riktigt rolig vecka! Man spelade under veckan både första och andra rundan i slutspelet. Båda deras matcher gick till straffar, och i båda straffläggningarna vann man! Det betyder att man nu är kvalificerade för ”Sweet 16” vilket är smeknamnet för 16-delsfinal. Väl där så möter man University of West Florida, den matchen spelas den 3:e december.
 4. Matilda Johansson, Matilda Waldt, Tindra Staaf & Thilde Engholm – Georgia Gwinnett College – NAIA
  • Tjejerna hade en tuff första runda i slutspelet då man ställdes mot Lindsey Wilson College. Man förlorade tyvärr matchen med hela 0-5 och säsongen fick ett abrupt slut för våra tjejer på GGC!
 5. Ella AugustssonSavannah College of Arts and DesignNAIA
  • Ella och hennes SCAD vann den första rundan i slutspelet när man slog ut Grace College med 4-1. Bara någon dag senare tog man emot Tennessee Southern som tyvärr blev numret för stort och man åkte därmed ut i andra rundan i det nationella slutspelet.
 6. Moa ZackrissonUniversity of Science and Arts of Oklahoma – NAIA
  • Moa och hennes USAO mötte Oregon Tech i första rundan av slutspelet. Oregon Tech blev numret för stort för USAO och man blev utslagna efter att ha förlorat med 4-1.
 7. Hedda IsakssonUniversity of Northwestern Ohio – NAIA
  • UNOH ställdes i första rundan mot erkänt starka Marian University. Det hela blev en tajt match men tyvärr så förlorade Hedda och hennes UNOH med udda målet då Marian vann med o-1.
 8. Vilde Oygard, Wilma Lundström & Josefin HedeKeiser UniversityNAIA
 9. Sandra SteenCampbellsville UniversityNAIA
  • Sandra och hennes Campbellsville University mötte Truett-McConnell University i första rundan. Truett blev numret för stort för Campbellsville och man förlorade i första rundan med 2-5.

Hänt under veckan för killarna i det nationella slutspelet

 1. Henrik BergNova Southeastern University – NCAA D2
  • Henrik och hans Nova Southeastern deltog under veckan i skolans första nationella slutspel. Och man gjorde det med bravur! Man slog nämligen ut Coker College i första rundan med 3-2. En match där dessutom Henrik bidrog med ett mål. Väl i andra rundan så tog man emot sin bittra rival Palm Beach Atlantic University, men de städade man också undan med 1-0! Det betyder att man nu är kvalificerade för ”Sweet Sixteen” och 16-delsfinal där man den 2:a december spelar mot Chowan College.
 2. Gustav Ericsson, William Boström Rydfjäll, Isac Esfandyari & Oskar Rydberg – North Park University – NCAA D3
  • Grabbarna på North Park hade veckan innan tagit sig förbi både första och andra rundan av det nationella slutspelet. Den här helgen vankades det 16-delsfinal och ”Sweet Sixteen”! Där mötte man St. Olaf College under fredagen. En match man vann med 1-0. Det betydde att man kvalificerat sig för ”Elite Eight” och kvartsfinal. Där mötte man tunga och prestigefyllda University of Chicago, som tyvärr blev numret för stort. North Park förlorade med 0-2 och åkte därmed ut i kvartsfinalen av det nationella slutspelet.

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte