Simning på College

Simning på college, hur hög nivå är det? Och vad har jag för möjligheter?

Många utav de individuella idrottarna som college erbjuder har haft idrottare utav absolut högsta världsklass, och simning på college är inte annorlunda. För att ge er ett exempel på hur vass collegeidrotten är. Så ska vi titta närmare på University of Southern California, även kallade USC Trojans.

Fram tills 2016 så hade skolan 423 elever som deltagit i OS. Man har även 288(!) olympiska medaljer tagna utav idrottare som varit en del av deras idrottsprogram. Utav de 288 medaljerna så var 135 guld, 88 silver och 65 brons. Hade USC räknats som ett eget land, så hade man legat på 16:e platsen någonsin i hela världen. Detta är bara på EN skola av alla colleges som erbjuder collegeidrott.

Under OS 2016 så hade man 9 stycken nuvarande studenter på plats tävlandes. Även 35 stycken deltagare som tagit examen från University of Southern California:

Inte nog med det, under OS 2016 så hade man dessutom 3 stycken i ledarstaben för simlaget i USA:s landslag. Tränare som antingen är tränare för USC just nu eller gått vidare till nya utmaningar. Som ni hör, college är verkligen världsklass!

HUR MYCKET STIPENDIUM FINNS? OCH HUR MÅNGA SKOLOR ERBJUDER SIMNING?

Det är olika regler angående stipendium beroende på vilken nivå just din skola tävlar på. Vi ska förklara allt nedan:

Om du är nyfiken på att se hur stipendiumen skiljer sig idrotterna emellan, eller hur ett stipendium faktiskt fungerar, så in och läs på denna sida om stipendium på college.

Simning på College

HUR TÄVLAR MAN PÅ COLLEGE?

På college så tävlar man i olika så kallade ”meets” vilket är ett samlingsnamn för tävlingar. Dessa tävlingar kan vara t.ex en tävling där 2-4 skolor samlas för att tävla gentemot varandra, och det kan också vara ”conference championships” vilket är den tävlingen som är viktigast under året. Under alla dessa tävlingar så tävlar skolorna mot varandra, inom varje distans och stil så tilldelas man poäng beroende på hur ens simmare presterar under dagen. Man lägger sedan in resultatet från alla grenar man tävlar i, och utser därefter en vinnare, vilket alltid är en skola. Beroende på vad det är för typ av tävling, så väger poängen man samlat ihop olika tungt.

Det ultimata målet är att bli nationell mästare, och vägen dit är lång! Man kan vara en del utav de nationella mästerskapen genom att individuellt prestera på de tiderna som krävs för att nå de nationella mästerskapen i din distans och stil, eller genom att ditt lag har presterat så höga poäng så att de bjuds in som lag till det nationella mästerskapet. Det betyder också att man utser individuella nationella mästare inom varje gren, samt även en skola som tar hem national champhionships genom att ta hem mest totalpoäng under mästerskapen!

In och kika på höjdpunkterna i de nationella mästerskapen här.

VILKEN NIVÅ SKA JAG LIGGA PÅ FÖR ATT FÅ HÖGT STIPENDIUM?

Det är olika från skola till skola vad man har för plan och strategi i sin rekrytering. Ifall du är en simmare som är bekväm inom flera distanser och stiler, och på så sätt kan samla poäng i fler grenar genom att komma i toppen i flera grenar, då kan vi lova att du kommer att vara populär! Är du specialiserad inom en distans och stil, så är det viktigt att du är den absolut bästa inom den grenen på din skola, och förslagsvis även inom din ”conference”.

NÄR UNDER ÅRET ÄR SÄSONGEN?

Simmarnas säsong på college påbörjas runt september och tar slut i mars.

För att se hur ditt akademiska kalenderår ser ut så kan du gå in och läsa vår artikel om skolsystemet i USA.

Ta första steget

Anmäl intresse så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Anmäl intresse