Simning på College

Simning på college, hur hög nivå är det? Och vad har jag för möjligheter?

För dig som är extra intresserad så har vi en 13 minuter lång podcast där vi går in i än mer detalj! 

SIMNING PÅ COLLEGE – SIMMARE I OLYMPISKA SPELEN

Många utav de individuella idrottarna som college erbjuder har haft idrottare utav absolut högsta världsklass, och simning på college är inte annorlunda. För att ge er ett exempel på hur vass collegeidrotten är så ska vi titta närmare på University of Southern California, även kallade USC Trojans.

Fram tills 2020 så hade skolan 472 elever som deltagit i OS. Man har även 307(!) olympiska medaljer tagna utav idrottare som varit en del av deras idrottsprogram. Utav de 307 medaljerna så var 144 guld, 91 silver och 72 brons. Hade USC räknats som ett eget land, så hade man legat på 13:e platsen någonsin i hela världen. Detta är bara på EN skola av alla colleges som erbjuder collegeidrott.

För att blicka tillbaka till OS 2016 så hade man 9 stycken nuvarande studenter på plats i tävlingen. Även 35 stycken deltagare som tagit examen från University of Southern California:

Inte nog med det, under OS 2016 så hade man dessutom 3 stycken i ledarstaben för simlaget i USA:s landslag. Tränare som antingen är tränare för USC just nu eller gått vidare till nya utmaningar. Som ni hör, simning på college är verkligen världsklass!

HUR MYCKET STIPENDIUM FINNS? OCH HUR MÅNGA SKOLOR ERBJUDER SIMNING?

Det är olika regler angående stipendium beroende på vilken nivå just din skola tävlar på. Vi ska förklara allt nedan:

Det finns totalt över 550 lag/skolor att simma på college för! Det är därför det finns en nivå för alla inom simning på college.

Om du är nyfiken på att se hur stipendium skiljer sig idrotterna emellan, eller hur ett stipendium faktiskt fungerar, så in och läs på denna sida om stipendium på college.

Simning på College

SIMNING PÅ COLLEGE – HUR TÄVLAR MAN?

På college så tävlar man i olika så kallade ”meets” vilket är ett samlingsnamn för tävlingar. Dessa tävlingar kan vara t.ex en tävling där 2-4 skolor samlas för att tävla gentemot varandra, och det kan också vara ”conference championships” vilket är den tävlingen som är viktigast under året. Under alla dessa tävlingar så tävlar skolorna mot varandra, inom varje distans och stil så får man poäng beroende på hur ens simmare presterar under dagen. Man lägger sedan in resultatet från alla grenar man tävlar i, och utser därefter en vinnare, vilket alltid är en skola. Beroende på vad det är för typ av tävling, så väger poängen man samlat ihop olika tungt.

Det ultimata målet inom simning på college är att bli nationell mästare och vägen dit är lång! Man kan vara en del utav de nationella mästerskapen genom att individuellt prestera på de tiderna som krävs för att nå de nationella mästerskapen i din distans och stil, eller genom att ditt lag har presterat så höga poäng så att de bjuds in som lag till det nationella mästerskapet. Det betyder också att man utser individuella nationella mästare inom varje gren, samt även en skola som tar hem National Championship genom att ta hem mest totalpoäng under mästerskapen!

In och kika på höjdpunkterna i de nationella mästerskapen här.

VILKEN NIVÅ SKA JAG LIGGA PÅ FÖR ATT FÅ HÖGT STIPENDIUM?

Det är olika från skola till skola vad man har för plan och strategi i sin rekrytering. Ifall du är en simmare som är bekväm inom flera distanser och stilar, och på så sätt kan samla poäng i fler grenar genom att komma i toppen i flera grenar, då kan vi lova att du kommer att vara populär! Är du specialiserad inom en distans och stil så är det viktigt att du är den absolut bästa inom den grenen på din skola, och förslagsvis även inom din ”conference”.

NÄR UNDER ÅRET ÄR SÄSONGEN?

Säsongen för simmare på college påbörjas runt september och tar slut i mars.

För att utforska hur du ska få ihop din simning på college med ditt akademiska kalenderår så kan du gå in och läsa vår artikel om skolsystemet i USA.

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte