Om Athleticademix

Athleticademix är ett bolag som startades i juli 2018. Alla anställda är tidigare collegeidrottare och vi har sedan starten av företaget hjälpt hundratals idrottare att uppfylla sin dröm om att få ett idrottsstipendium på college i USA.

Om Athleticademix – Lär känna vårt gäng!

Athleticademix grundades i 2018 utav Robin Hals och David Fletcher. David och Robin hade jobbat ett antal år inom branschen på ett annat företag och valde sedermera att starta Athleticademix.

Robin Hals – VD på Athleticademix

Robin, grundaren av Athleticademix, är ifrån Linköping och spelade för IK Östria Lambohov då i Division 3 när han bestämde sig för att testa på äventyret att plugga och spela fotboll i USA.

Han spelade sitt första år för North Carolina Wesleyan College i Rocky Mount, North Carolina. Han gjorde sedan en transfer till North Park University i Chicago, Illinois. På North Park University spelade han i 3 säsonger innan han i december 2013 tog sin examen inom Business Management med ett GPA på 3.75.

På North Park University startade han 42 matcher utav 53 möjliga matcher och mottog flertalet utmärkelser inom sin division.

Robin har sedan han tog examen 2013 från North Park University, varit anställd på företag som Bjurfors, Aston Carter och Danske Bank. Han har även hunnit vara ordförande för sin moderförening IK Östria Lambohov under tre års tid.

Här är ett väldigt personligt blogginlägg av Robin som går igenom hans historia i detalj – ”Min historia – Robin Hals”

Fyra snabba frågor med Robin:

 1. Favorit minne från college?
  1. Fotbollsmässigt så får det bli mitt volleymål mot våra bittra rivaler i slutspelet. Upplevelsemässigt, när vi åkte på roadtrip på Route 66 från Chicago till Los Angeles, genom hela Kalifornien och hem igen!
 2. Favoritstad i USA?
  1. Chicago, alltid Chicago!
 3. Drömskola?
  1. University of Texas at Austin
 4. Restaurang du saknar mest idag?
  1. Chipotle! Mitt stora beroende borta i USA.
 5. Något råd till den som funderar på att åka till college?
  1. Sluta tänk och gör det! Lovar att du aldrig kommer att ångra dig, det är en upplevelse för livet.

Andreas Agrell – Ansvarig för Herrfotboll

Andreas har en bakgrund i IK Sirius och spelade fyra år på Newman University och hade även äran att vara kapten i laget. Han startade i princip varenda match under hela sitt äventyr i USA och gjorde intryck både på och utanför planen. Han fick när han tog examen utmärkelse som ”Most Outstanding Student” på hela Newman University. Så det är en kille med stora meriter som under 2021 anslöt till Athleticademix!

Innan sin anställning på Athleticademix så arbetade Andreas som finansiell assistent på företaget Nordex under ett års tid.

Andreas jobbar uteslutande med herrfotbollen på Athleticademix. För att läsa mer om Andreas och hans resa så kan du läsa hans personliga blogginlägg här – Min historia – Andreas Agrell

 1. Favorit minne från college?
  1. Alla slutspel nere i Texas inför tusentals åskådare. Lyckades även göra mål på ”Senior Day” när min pappa var i publiken, det var också väldigt speciellt!
 2. Favoritstad i USA?
  1. Boston.
 3. Drömskola?
  1. Clemson University
 4. Restaurang du saknar mest idag?
  1. Chipotle!
 5. Något råd till den som funderar på att åka till college?
  1. Det är verkligen en ”once in a lifetime experience” som du aldrig kommer glömma. Om du har möjligheten – ta den! Du kommer aldrig ångra att du gjorde det. Men du kommer garanterat ångra dig om du inte tog chansen!

David Fletcher – VD på Athleticademix UK 

David som grundade Athleticademix tillsammans med Robin, har en bakgrund inom collegefotbollen han också. Han spelade fyra år för Florida Southern College där han också var lagkapten under majoriteten av sina år.

Efter att ha spelat fyra år för sitt FSU, så ville David vara kvar inom collegelivet och bestämde sig därför för att satsa på att bli tränare. Han fick då jobbet som assisterande coach på St John’s University som är en NCAA D1-skola beläget i New York. Där jobbade han under två års tid samtidigt som han läste en Master.

 1. Favorit minne från college?
  1. Jag gjorde det matchavgörande målet i min absolut sista collegematch, och min pappa var dessutom i publiken. Det ska tilläggas att jag nästan aldrig gjorde mål!
 2. Favoritstad i USA?
  1. New York City.
 3. Drömskola?
  1. Northwestern University
 4. Restaurang du saknar mest idag?
  1. Bar Pitti, NYC!
 5. Något råd till den som funderar på att åka till college?
  1. Upplevelsen är life-changing! Ingenstans i världen kan du kombinera så hög nivå på både idrott och studier. Tro på dig själv – och gör det!

Daisy Simms – Sports Consultant på Athleticademix UK

Daisy anslöt till Athleticademix under samma period i 2021 som Andreas. Daisy har en lång bakgrund på college då hon spelade fotboll och coachade under hela 8 års tid! Hon spelade för University of Science and Arts of OklahomaDelta State University under sin tid som aktiv, men fick tyvärr avsluta sin karriär tidigare än planerat på grund av en skada.

Hon anslöt då till personalen som coachade på West Liberty University där hon blev kvar under några år. När hon sedan vände hem igen, så var hon heltidsanställd hos Portsmouth FC för att fortsätta sin coachning, innan hon bestämde sig för att ansluta sig till oss på Athleticademix.

 1. Favorit minne från college?
  1. Bortamatcherna och Spring Break!
 2. Favoritstad i USA?
  1. Chicago.
 3. Drömskola?
  1. University of Florida
 4. Restaurang du saknar mest idag?
  1. Chick-Fil-A
 5. Något råd till den som funderar på att åka till college?
  1. Gör det! Det kommer vara en av dina bästa upplevelser i livet. Vännerna du får blir som familj och du kommer ha minnen för livet!

Robbie Farnham-Rose – Sports Consultant på Athleticademix UK

Robbie Farnham-Rose

Robbie anställdes hos Athleticademix i Mars 2023. Robbie kommer med ett otroligt imponerande idrotts-CV då han sprungit för Team England och blev därför rekryterad utav University of Alabama.

University of Alabama är en av de bästa skolorna du kan åka till som friidrottare, och Robbie tävlade för Crimson Tide under fyra års studier tills han tog examen. Där representerade han både Cross Country och Track and Field. Han fick flertalet utmärkelser och gjorde ett stort intryck väl borta i USA.

På hemma plan jobbade han sedan inom IT-rekrytering, innan han till slut anslöt till oss på Athleticademix.

 1. Favorit minne från college?
  1. När jag tävlade i Azusa Pacific Invitational och slog personbästa som tog mig till den tredje bästa tiden av alla atleter på college.
 2. Favoritstad i USA?
  1. New Orleans, ett helt otroligt ställe!
 3. Drömskola?
  1. Louisiana State University
 4. Restaurang du saknar mest idag?
  1. Chipotle! Helt utan diskussion.
 5. Något råd till den som funderar på att åka till college?
  1. Jag får gåshud när jag tänker tillbaka på min tid på college. Det här är verkligen en once-in-a-lifetime möjlighet. Se till att ta den!

SAMARBETEN

Under våra showcases samarbetar vi med Rehab 2 Performance som håller i våra Sports Performance Testing under våra showcases. Rehab 2 Performance är även tillgängliga för konsultation om träning och skadeförebyggande åtgärder innan college.

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte