Golf på College

Att golfa på college är verkligen en dröm! Förutsättningarna som finns är otroliga och vill du utveckla din golf, då är college verkligen svaret!

För dig som är extra intresserad så har vi en 13 minuter lång podcast där vi går in i än mer detalj! 

Många i den absoluta världseliten har någon gång spelat golf på college i USA. Till exempel, i 2019 gjorde man en undersökning för att se vilken skola det är som producerar mest golfare på PGA-touren. Golfprogrammet på University of Georgia hamnade då högst upp då man i 2019 hade hela 10 stycken golfare på touren där Bubba Watson var en av dessa 10 för att nämna ett känt namn.

HUR MYCKET STIPENDIUM FINNS? OCH HUR MÅNGA SKOLOR ERBJUDER GOLF?

Det är olika regler angående stipendium beroende på vilken nivå just din skola tävlar på. Vi ska förklara allt nedan:

Det finns totalt cirka 1 000 skolor att tävla inom golf på college för! Det är därför det finns en nivå för alla.

Om du är nyfiken på att se hur stipendium skiljer sig idrotterna emellan, eller hur ett stipendium faktiskt fungerar, så in och läs på denna sida om stipendium på college.

GOLF PÅ COLLEGE – HUR TÄVLAR MAN?

Under en vanlig tävlingssäsong så spelar man någonstans mellan 10-15 stycken turneringar. Turneringarna är oftast 54-håls turneringar där man spelar 18 hål, tre dagar i rad. Varje lag tävlar med fem golfare, där de fyra bästa resultaten räknas och man utser en individuell vinnare efter varje turnering. Det viktiga är dock att skolan och laget vinner. Det är det stora fokuset. Beroende på hur skolan presterar på dessa tävlingar och hur starka motståndare man möter så rankar NCAA alla skolor kontinuerligt för att skapa en ”topplista” som uppdateras veckovis.

Mot slutet av säsongen tävlar alla skolor i ”conference championship” vilket är ett slutspel mot skolorna som är i din ”liga/conference”. Även här utses en individuell vinnare men det viktiga är att skolan tar hem ”conference championship”. Genom att vinna sin conference så kvalificerar man sig för ”National Tournament”.

Under den nationella turneringen börjar man med att spela slagspel för att eliminera antalet skolor ner till åtta. För att sedan gå över till matchspel för att sedermera utse en skola till nationell mästare.

Se höjdpunkterna från förra årets nationella turnering här.

Golf på college

VAD SKA JAG TÄNKA PÅ FÖR ATT FÅ ETT HÖGT STIPENDIUM?

Som golfspelare är det väldigt viktigt att du tar hand om din skolgång. Anledningen är att det finns mindre antal stipendium inom golf än andra idrotter. Har du ett högt betygssnitt så kan du få större akademiska stipendium och behöver således inte ta upp så stor del av just coachens golfstipendium.

Vad gäller snittscore så är det olika beroende på olika nivåer. För att få veta just dina chanser till ett golfstipendium så gör du en Utvärdering av dina chanser till stipendium. till oss på Athleticademix så återkopplar vi till dig vad vi tror att du kan förvänta dig. Nivån inom collegegolfen är väldigt hög på alla nivåer och det finns mycket att välja på för den som väljer att ta chansen.

GOLF PÅ COLLEGE – NÄR UNDER ÅRET ÄR SÄSONGEN?

Golf är en sport som man tävlar i året om på College, men den officiella NCAA säsongen är under våren och man spelar den nationella turneringen sent i maj eller tidigt i juni.

Slutligen, för att se hur ditt akademiska kalenderår ser ut så kan du gå in och läsa vår artikel om skolsystemet i USA.

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte