Showcase för tjejer

Athleticademix är en av få agenturer som erbjuder en kvalitativ showcase för både killar och tjejer. På tjejsidan har vi anordnat fyra events det senaste 2 åren med över 100 stycken deltagare totalt.

Showcase för tjejer

Athleticademix är en av de ledande agenturerna i Sverige när det gäller showcases för tjejer! Vi var tidiga med att fokusera på just damfotbollsspelare och det har gett resultat. De senaste 2 åren har vi anordnat 4 showcases, med över 100 stycken fotbollsspelare runtom hela landet.

En vintershowcase var planerad, men är nu inställd på grund av nya restriktioner från SVFF.

Vad är en showcase? Se nedanstående video med vår grundare Robin Hals för att få en tydligare bild!

Att delta på en showcase kan du göra om du redan är kund hos Athleticademix, eller om du är nyfiken på college och vill ha mer information om college samt få en utvärdering utav oss kring vad du har för möjligheter kring stipendium. Läs här för att läsa mer om varför du ska delta i en showcase!

För att få en känsla kring vad för typ av spelare vi har haft på tidigare showcases så kan du scrolla ner för att hitta information om deltagarna som bestämt sig för college men även en videolänk för att kunna titta på matcherna.


Showcase för tjejer

Tjejerna som var med i vår fjärde showcase!

SHOWCASE FÖR TJEJER – JULI, 2020

I juli så var det dags igen för vårt fjärde event på bara två år. På grund av COVID-19 så tvingade vi göra en webbversion av showcasen, men efter omständigheterna är vi supernöjda! Föräldrar fick lunch och fika på ett café i stan, medan man följde eventet via länk. Samma sak gällde de amerikanska skolorna som satt och följde eventet live via vår facebook, vi hade över 200 skolor som följde vår showcase live.

Matchen var välspelad, och slutade 5-3 till det vita laget efter ett sent hattrick av Nika Vemdal i sista perioden. På plats var 28 stycken deltagare, varav vissa redan är kunder hos Athleticademix och var där för att visa upp sig. De resterande spelarna var där för att få mer information och utvärdera sina möjligheter om att eventuellt åka till college.

Video från eventet

Se hela matchen här!

Lista på tjejer som var med, och som bestämt sig för college:

 1. Izabelle Ohlsson – Norrstrands IF
 2. Klara Ovefelt – Älvsjö AIK
 3. Cecilie Pedersen – HB Köge
 4. Susette Claesson – IFK Örby
 5. Olivia Eriksson – Hittarps IK
 6. Kajsa Pruner – IFK Värnamo
 7. Moa Zackrisson – KIF Örebro
 8. Lina Bogg –  Stuvsta IF
 9. Sandra Pedersen – HB Köge
 10. Nika Vemdal – IK Zenith/Shanghai
 11. Tindra Staaf – IK Vilja Strängnäs
 12. Alicia Holmberg – Selånger FK
 13. Linn Nordqvist – FC Djursholm
 14. Sofie Andersson – Djurgårdens IF
 15. Ella Augustsson – Dösjöbro IF
 16. Wilma Jansson – Skoftebyns IF
 17. Clara Thimstrand – Sundsvalls DFF

SHOWCASE FÖR TJEJER

SHOWCASE FÖR TJEJER – DECEMBER, 2019

I December var vi framme vid vårt tredje event! I och med att vi under tidens gång även adderat ett kontor i London som hjälper både brittiska och danska tjejer, så passade vi på att göra våra event ihop. På fredagen den 6:e december, hade vi därför vår Skandinaviska Showcase för tjejer i Linköping för att sedan resa över och på söndagen den 8:e december hålla vår United Kingdom Showcase i London. Det gjorde att vi i Sverige fick dit hela 20(!) amerikanska coacher, störst i Sverige!

Matchen var välspelad, och slutade 2-2, ett drömresultat för oss på Athleticademix! Ambitionen med dessa matcher är att båda lagen håller en jämna nivå och att det ska vara en tuff batalj. På plats var 31 stycken deltagare, varav vissa redan är kunder hos Athleticademix och var där för att visa upp sig. De resterande spelarna var där för att få mer information och utvärdera sina möjligheter om att eventuellt åka till college.

Vilka skolor var på plats?

14 skolor ifrån NCAA D1
Kansas State University, University of Kentucky, University of Dayton, St John’s University, University of Colorado, Boulder, Hofstra University, Central Michigan University, University of Texas at Rio Grande Valley, University of Arkansas at Little Rock, Appalachian State University, Wofford College, Southeastern Louisiana University, Stetson University, University of Akron.

7 stycken skolor ifrån NCAA D2
Franklin Pierce University, University of Bridgeport, University of Charleston, West Virginia, Ursuline College, Minot State University, Lubbock Christian University.

Video från eventet

Se hela matchen här!

Lista på tjejer som var med, och som bestämt sig för college:

 1. Kajsa Pruner – IFK Värnamo
 2. Ebba Elweroth – Eskilsminnes IF
 3. Alicia Hansson – IS Halmia
 4. Matilda Melin – Själevads IK
 5. Clara Lindberg – Själevads IK
 6. Hedda Isaksson – Upsala IF
 7. Ella Backman – Ope IF
 8. Magda Aspholm – IFK Östersund
 9. Pernilla Westergren– Umeå IK
 10. Elin Persson – Borgeby FK
 11. Tilde Sandberg – Karlskrona FF
 12. Vendela Andersson – Valbo FF
 13. Vanessa Eklund – Hertzöga BK
 14. Malin Andersson – Halmstads BK
 15. Moa Zackrisson – Eskilstuna United
 16. Alicia Holmberg – Selånger FK
 17. Izabelle Ohlsson – Norrstrands IF
 18. Cecilie Pedersen – HB Köge i Danmark
 19. Sandra Pedersen – HB Köge i Danmark
 20. Linnea Svenzén – IFK Kalmar
 21. Lisa Johansson – Alingsås FC United
 22. Vilde Oygard – Sandvikens IF

Athleticademix

SHOWCASE FÖR TJEJER – APRIL, 2019

Efter det lyckade första eventet, så bestämde sig Athleticademix för att utöka platserna till dubbelt så många! Som ni kan läsa om nedan, så hade vi endast ett lag svart i föregående event, och till eventet i April beslutade vi oss för att utöka till ett ytterligare lag. Det innebar att vi spelade en match mellan Athleticademix Vit mot Athleticademix Svart!

Matchen var en väldigt välspelad match, där lag vit gick segrande! Matchen bjöd på många delikatesser och många leenden. När dagen infann sig, så var endast 3 stycken utav de 26 deltagarna kunder hos Athleticademix. Dessa tre spelare hade alltså redan då bestämt sig för college, och var där för att visa upp sig för coacherna. Resterande av tjejerna var under dagen där för att utvärdera deras möjligheter ytterligare.

LIVESTREAM

I och med att eventet hölls mitt under brinnande försäsong i USA, så hade många coacher problem att ta flyget över till Linköping. En tapper coach, Lars Andersson från UNC Pembroke, var på plats, och resterande skolor följde matchen via livestream. Enligt vår statistik så följde över 200 skolor vår stream, och vi blev fullständigt bombarderade av e-mail efter eventet med skolor som gillade vad de såg och ville komma i kontakt med våra tjejer.

Video från eventet

Se hela matchen här!

Lista på tjejer som var med, och som bestämt sig för college:

 1. Alicia Hansson – IS Halmia
 2. Matilda Johansson – Kopparbergs Göteborg FC
 3. Frida Kokk – Djurgårdens IF
 4. Nova Schmiedtke – Brommapojkarna
 5. Isabelle Presljic – Eskilsminnes IF
 6. Felicia Bång Larsson – Tyresö FF
 7. Amanda Baric – FC Rosengård
 8. Julia Wirsén – Rödsle BK
 9. Kajsa Pruner – IFK Värnamo

Athleticademix

VÅRT FÖRSTA EVENT NÅGONSIN – DECEMBER, 2018

Lördagen den 8 december, 2018, var det dags för showcase, en showcase som dessutom var Athleticademix första showcase för tjejer!

Det fanns 16 antal platser på denna showcase. Dessa 16 spelare fick alltså chansen att representera Athleticademix i en träningsmatch mot IFK Norrköping. Matchen var väldigt välspelad och Athleticademix klienter spelade 1-1 mot IFK Norrköping framför flertalet amerikanska coacher. En otroligt stark prestation särskilt sedan tjejerna ifrån Athleticademix aldrig någonsin träffat varandra innan.

Vilka skolor var på plats?

7 skolor ifrån NCAA D1
Creighton University, University of Massachussetts Lowell, Kansas State University, University of Colorado Boulder, Oakland University, University of Northern Iowa, University of Tennessee at Martin

1 skola ifrån NCAA D2
Southern New Hampshire University.

Avslutningsvis, alla coacherna som var närvarande i eventet var intresserade av en spelare eller flera. Vilken succé!

Video från eventet

Se hela matchen här!

Lista på tjejer som var med, och som sedan tog beslutet att åka till college i augusti, 2019:

 1. Ebba Costow – IK Uppsala
 2. Julia Edholm – Boo FF
 3. Elin Berggren – Mallbackens IF Sunne
 4. Sanna Widström – Hertzöga BK
 5. Karin Winka – Kvarnsvedens IK
 6. Linn Wiktorsson – Lindö FF
 7. Johanna Altheden – Furulunds IK
 8. Ylwa Thörnberg – Domsjö IF
 9. Jenny Stadin – Kvarnsvedens IK
 10. Emelie Moberg – QBIK

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Anmäl intresse så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Gratis intresseanmälan!