Gästbloggen

Välkommen till Coastal Carolina University!

Välkommen till Coastal Carolina University!

Hej allesammans! Under september månad kommer ni att få följa med mig, Alicia Hansson, och få en liten inblick i min vardag som fotbollsspelare här på Coastal Carolina University, South Carolina. Jag ser väldigt mycket framemot att få dela med mig av mitt livs hittills största äventyr med er!

Kanske funderar du själv på att åka iväg eller så har du redan väskan packad redo för att ta dig över atlanten, oavsett vilket, så vill jag visa dig hur livet på ett amerikanskt college kan se ut bakom kulisserna. Min förhoppning är att min blogg ska inspirera dig till att våga ge dig ut på ditt livs äventyr!

I detta första inlägget tänkte jag presentera min skola, hur jag bor, några praktiska bitar men även dela med mig av några tips och tankar som jag hoppas att du ska ha nytta av under din egen collegeprocess.

Namn: Alicia Hansson.
Född: 2000 (tjugoett år)
Stad: Halmstad
Klubb: IS Halmia (div 1)
Position: Mittback/defensiv mittfältare

Skola: Coastal Carolina University (D1)
Plats: South Carolina, Myrtle Beach
Conference: Sun Belt
Major: Biology pre-engineering
År: Sophomore (dvs går mitt andra året)

Att välja skola – Mina TIPS!

Flera tidigare gästbloggar har gjort många jättebra inlägg med toppenbeskrivningar om hur collegeprocessen går till. Kan hänvisa till bland annat Linn Saebbö (5 mars 2021) och Matilda Liljefors (4 Jan 2021). Jag tänker därför inte gå in på detalj om min collegeprocess för ärligt talat är det lite väl långt bak i minnet, MEN, jag vill ändå dela med mig utav några av mina främsta tips:

Resväskan packad? – Ta vara på möjligheten!

Tiden flyger iväg. Njut av varenda minut av processen och av detta äventyr. Var beredd på att USA inte är speciellt likt Sverige, men att det är det som gör det så extremt häftigt och spännande! Du lär dig otroligt mycket nytt men du får också lära ut extremt mycket. Jag vet inte hur många gånger jag fått frågor som, ”Do you speak european in Sweden?” …

Tips att tänka på innan avresa:

Från Freshmen till Sophomore – Vart tog tiden vägen?

Jag flög iväg till mitt äventyr i mitten av augusti 2020 mitt i en rådande pandemi. Det var spännande, läskigt, panikartat och känslofyllt. Jag sa till mig själv, ”en termin i taget”, utfall att den här college-grejen inte skulle vara något för mig. Men nu sitter jag här i South Carolina och redan inne på mitt andra år. Oj, vad tiden flyger iväg när man har roligt.

Såhär ser det ut där jag nu bor som en sophomore. Jag bor tillsammans med tre från mitt lag, två amerikanare och en norska. Vi har ett varsitt rum, egen toalett med dusch. Sen delar vi vardagsrum och kök där vi spenderar större delen av vår tid tillsammans. Lägenheten ligger ca 5 min med bil ifrån själva campus, så vi kör eller tar Trolleyen (buss som går över hela campus hela dagen lång) in till våra klasser.

Vi har en matsal ca 100 m härifrån där vi kan äta eller hämta mat, men vi lagar även mat här hemma när vi har tid. Vi har även en pool på området och nära till en mataffär där vi brukar åka och handla.

Välkommen till Coastal Carolina University!

Välkommen till Coastal Carolina University!

Välkommen till Coastal Carolina University!

September In-Season

I kommande blogginlägg tänkte jag visa er hur min vardag ser ut här borta ”in season”. Det vill säga mitt uppe i vår fotbollssäsong som är fylld med roliga resor och matcher. Men som också består av en vardag fylld med plugg och lektioner, träningar och recovery sessions, filmkvällar och poolhäng. Ska bli kul att får visa er runt! Nästa vecka har vi hela tre borta matcher och jag tänkte ni skulle få hänga med för att se hur en typisk matchvecka under hösten kan se ut.

Nu ska jag gå och värma lite pasta med köttbullar för ikväll tar vi emot UNC Wilmington för vår andra match denna helgen. Än så länge har vi två vinster och en oavgjord i protokollet!

GO CHANTS!

Om ni har några som helst frågor eller funderingar, tveka inte på att höra av er! Jag finns på instagram; @aliciaahansson

Ta hand om er så ses vi snart igen!!

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte