Gästbloggen

Teal Tuesday

TEAL TUESDAY

Hej igen! Ännu en vecka har gått i full fart. Vi har spelat två hemmamatcher sedan mitt förra blogginlägg; den ena slutade med en förlust och den andra med en vinst. På torsdag har det återigen blivit dags att sätta sig på bussen för att åka till Atlanta som ligger i “grannstaten” Georgia och möta Georgia State för match på fredag kväll. Morgonen efter åker vi vidare till South Alabama för match på söndag eftermiddag. MEN, innan vi beger oss av tänkte jag visa er hur en vanlig skoldag kan se ut i kombination med alla träningspass och återhämtningspass.

Titeln på mitt blogginlägg, ”Teal Tuesday”, (turkos tisdag), står för en tradition här på Coastal som innebär att varje tisdag, om man har på sig eller bär något med färgen teal (turkost), så får man rabatt i alla restauranger, caféer och butiker här på campus. Kläder med turkosa färger eller med skolans logga är något som många studenter väljer att bära även alla andra veckodagar, då det är stort att visa vilket universitet man kommer ifrån!

Så ni ska får följa med mig på en typisk Teal Tuesday här på Coastal Carolina University!

TEAL TUESDAY

Den här terminen har jag valt dessa kurser:
Physic 211
Statistics 201
VPA (Topics in Fine Art) 103
WGST (GenSexualtyRaceClassinPopCult) 305

Mitt veckoschema ser ut såhär:

Tisdagar är för mig en ganska lugn dag då jag bara har en föreläsning. De flesta andra dagar har jag två-tre föreläsningar per dag. Tisdagar är därför väldigt sköna dagar då man hinner att komma i kapp med lite plugg efter helgens matcher samt får tid för annat skoj. Eftersom vi nu är mitt inne i vår fotbollssäsong har vi fotbollsträning varje dag, förutom dagen efter sista matchen i veckan, samt fyspass två dagar i veckan.

Mitt tips när du ska välja kurser

När man läser på college är man tvungen att välja vissa extra kurser som är utanför ditt major. Det kan vara allt ifrån att läsa någon kurs i skiss- och ritteknik, musik, psykologi, filosofi, sports management eller något helt annat! Mitt tips till dig som just nu sitter och funderar över vilka kurser du ska välja är att ta chansen och testa något nytt och intressant som du kanske inte hade pluggat hemma i Sverige!

Jag som valt pre-engineering biologi som major har även läst helt andra kurser som t ex. psykologi, politisk filosofi, introduktion till konst och genusstudie. Låter kanske lite flummigt för någon som egentligen varit mest inne på att plugga “ingenjörskurser” men en stor fördel med att plugga utomlands har just varit att ta chansen att testa på nya grejer och att göra sånt man inte är van vid. Så våga prova någon kurs du inte kanske hade tänkt på innan, man lär sig så otroligt mycket!

Idag stod följande på agendan:

06.50 Går alarmet, dags att vakna …
07.15 Lämnar vi lägenheten
08.00- 10.00 Fotbollsträning
10.00-11.00 Fyspass med Woods
11.30 Lunch
12.15- 13.30 WGST Class
14.00 Mellanmål
14.30 Plugg

Good Morning

Klockan ringer nästan alltid tidigt här borta då vi har träning innan själva skoldagen börjar. Vi går upp, trycker i oss en snabb frulle, packar väskan för skoldagen och tar bilen till träningsplanen som ligger ca 5–10 min bort. Väl där startar uppvärmningen prick 07.45 för att kunna starta passet kl. 08.00. Upplägget på träningarna varierar beroende på dag i veckan i relation till matcher osv.

Direkt efter fotbollsträningen är det bara att slänga av sig grässkorna och sätta på gymdojorna för då är det dags för fyspass med coach Woods. Där inne har vi ett färdigt schema vi följer som också variera beroende på veckans fotbollsbelastning.

TEAL TUESDAY

TEAL TUESDAY

Frukost/Lunch

De dagar vi har både fotbollsträning och fyspass hinner vi vanligtvis inte åka hem innan våra lektioner börjar. Jag föredrar också att inte stressa och använder tiden istället till att få i mig en rejäl måltid på campus än att flänga hem emellan. Så vi duschar i omklädningsrummet och beger oss sedan till Chancey’s choice som är ett av matalternativen här på campus. De har lite mer hälsosammare lunchalternativ tillgängligt för oss som utövar någon sport.

Föreläsning

Dagens första och enda klassen, WGST (kurs om genusstudie), startar Kl. 12.15 och jag har den tillsammans med en dansk vän, Mathilde, som spelar för Coastals tennis lag. Hittills har jag trivts väldigt bra med alla kurser jag valt. Mitt schema är ganska lagom packat, så det funkar att klara av skolan samtidigt som man kan hålla fokuset på träningarna.

TEAL TUESDAY TEAL TUESDAY

Plugg & Fritid

Efter den 1 h och 15 min långa lektionen brukar vi vanligtvis gå förbi Cino Grille, som är ett annat matalternativ här på campus. Där finns allt du kan tänka dig från hamburgare, till sallader, Rice Bowls, sushi, tacos, smoothies och mycket! . Vi bara swipar vårt studentkort och sen är det fritt fram att samla på sig mat. Helt underbart! Därefter händer det att vi går inom Starbucks här på campus innan vi sätter oss ner för att gå igenom lite plugg tillsammans. Jag föredrar att sitta utomhus för att njuta av det goa vädret. Vi har även ett stort bibliotek där många studenter föredrar att sitta. Där kan man även få mycket hjälp i sitt skolarbete av tillgängliga resurser.

Efter någon timmes plugg är det dags att bege sig hem. Då åker vi med vår nya bästa vän, ”Trolleyn”, som är en buss som går överallt på campus samt till University Place där vi bor. Dagarna under höstsäsongen består mycket av ”träna, äta, sova repeat”, men vi har även mycket tid att umgås med varandra och gör annat. Ikväll spelar till exempel våra herrar mot en toppskola så vi ska dit för att supporta dem kl. 19.00 är tanken. Go Chants!

TEAL TUESDAY

Kvällsmat 

Innan dess behöver vi mat i magen och då har vi UP Dinning Hall tillgängligt runt hörnet från där vi bor. Öppet från kl. 07.00-23.00. Där serveras frukost, lunch, och kvällsmat samt mellanmål och olika sorters snacks. Lustigt nog hade dem för kvällen ”Swedish Meatballs”!!! Det är inte riktigt som köttbullarna hemma i Sverige men jag uppskattar dem väldigt mycket ändå.

Vår ”Dinning Hall” där vi bor.

Vi ses snart igen för mitt sista inlägg här på gästbloggen!

GO CHANTS!

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte