Gästbloggen

Sista inlägget från Coastal

Sista inlägget från Coastal

Hej på er! Inte längesedan mitt senaste blogginlägg men tänkte jag skulle hinna runda av med sista inlägget från Coastal nu när september månad är över.

Det har varit väldigt kul att få dela med mig av mitt äventyr och förhoppningsvis har jag inspirerat någon till att ta chansen och göra samma resa. I detta mitt sista inlägg tänkte jag sammanfatta vad livet på college och denna upplevelse har betytt för just mig.

Ta chansen och testa!  

Det är märkligt att titta tillbaka till tiden innan jag bestämde mig för att åka iväg, det känns som så länge sedan men ändå inte. Nu har jag snart gjort 1.5 år här och fått helt nya vanor och rutiner. Jag trivs väldigt bra och jag känner mig som hemma här.

Mitt främsta tips till dig som funderar på att åka är; om tanken om college någonsin slagit dig, så ÅK. Det är en otrolig möjlighet, erfarenhet och upplevelse som du kommer ha med dig resten av livet. Om det känns läskigt att tänka fyra år, så gör som jag gjorde, tänk en termin i taget. Innan du vet ordet av så är du inne på ditt andra år med mängder av nya erfarenhet i bagaget.

Hemlängtan?

Jag har alltid varit en ganska nyfiken person som älskat att resa och att komma hemifrån. Så det där med att få hemlängtan oroade jag mig inte så mycket för innan jag skulle åka. Därför kom det lite som en chock när jag min första hösttermin fick lite smått hemlängtan. Inget vidare livsfarligt, men det var ovant att inte ha familj och vänner nära tillhands. Så, vad du kan ha i åtanke är att vi alla får hemlängtan och att det är helt normalt! Man ger sig i väg på något nytt och främmande det ska var skrämmande ibland. MEN, det kommer vara så värt det i slutändan.

Upptäck nya platser

Får du inga skolförslag på skolor som ligger i New York eller i San Fransisco? Oroa dig inte! Platsen där din skola ligger spelar ärligt talat inte så stor roll. Du komma att få möjligheten att resa och besöka så många olika häftiga platser. För det första så reser vi mycket pga att matcherna i en conference ofta är ganska utspRidda spridda i olika stater. Utöver det har du också möjlighet att resa och besöka olika platser på helger och i samband med ledighet.

Till exempel bruka vi, när vi har möjlighet, ta en två timmars bilresa till Charleston som utan överdrift kan vara den mysigaste staden jag någonsin varit it! Under spring-break i våras hyrde hela vårt lag ett hus i Fort Lauderdales i Florida och spenderade mer än en vecka där nere tillsammans. I höstas följde jag med min vän Ella till hennes hemstad uppe i Wisconsin för att fira Thanksgiving med hennes familj och vänner. Ska dit även denna Thanksgiving och då har vi även planerat att möta upp några andra vänner i Chicago för en storstads weekend. Från alla småstäder till alla storstäder så hade detta varit ställen jag aldrig fått besöka om jag inte valt att åka på college.

Sightseeing med laget i Atlanta

Vänner världen över

Det bästa med att åka på college är utan tvekan alla människor man träffar och lär känna. Det går inte att beskriva hur vänliga och öppna amerikaner är här borta. Så är du orolig över att komma hit och inte känna någon osv … var lugn, amerikanare (okej nu generaliserar jag men …) är väldigt duktiga på att vara framåt och pratglada. Det räcker att du går utanför ditt dorm så står någon där och frågar dig hur du mår, vad du heter, och så fort dem hör din dialekt vill dem veta vad du kommer ifrån. Så, det är lätt och kul att skaffa nya vänner. SAMT, du kommer träffa på människor från hela världen. Sista inlägget från Coastal

Mitt första år här så var vi tre internationella spelare i laget. Det var jag, Maria (Norsk) and Sunny (Isländsk), medan detta år har vi utökat med internationella spelare från respektive Frankrike, Kanada and Spanien. Vi umgås även väldigt mycket med studenter som utöver andra sporter. Där det finns många andra internationella studenter, alltifrån England, Argentina, Tyskland, Frankrike, Italien, Ryssland, Norge och dessutom några få svenskar.

Jag har nog planerat varenda sommar de kommande åren då jag vill besöka mina vänner i alla världens hörn. Men det jag också väldigt mycket ser framemot är att få besök av mina amerikanska vänner hem hos mig, i min hemstad Halmstad. Många har inte varit utanför landets gränser så det ska bli kul att få visa dem vår kultur och kanske lära dem lite mer svenska än det få fraser som de kan just nu.

Sista inlägget från Coastal

 

Sista inlägget från CoastalSista inlägget från Coastal

Sista inlägget från Coastal

TACK!

Slutligen stort tack till alla er som läst mina blogginlägg. Jag hoppas ni har fått en tydlig bild av hur det kan se ut att gå på college här i USA. Kanske gör det lättare för dig som är tveksam om college är något för dig. Jag har personligen stortrivts med mina upplevelser av college och tyckt det varit väldigt kul att ha fått dela med mig av mina upplevelser här under september månad!

Go Chants!

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte