Gästbloggen

GAMEWEEK

GAMEWEEK

Hej igen! Vi är nu redan inne på tredje veckan i september och vi har haft fullt upp med matcher och resande. Så, jag tänkte att jag skulle berätta för er hur de senaste 10 dagarna har sett ut då vi haft hela tre bortamatcher. Ni ska få följa med mig och mitt Coastal Carolina till North Carolina, Virginia och hela vägen bort till Texas!

Så här såg vårt schema ut:
ONSDAG: Träning och gympass, Skola, Buss till Wake Forest, North Carolina
TORSDAG: Kl 19.00 MATCH mot Wake Forest University
FREDAG: Recovery session, Skola
LÖRDAG: Träning på morgonen, Buss till Richmond, Virginia
SÖNDAG: Walk-through (match förberedande  träning), Kl 19.00 MATCH mot Richmond University.
MÅNDAG: Recovery session, Skola
TISDAG: Träning och fyspass, Skola
ONSDAG: kl  07.00 Flyg till Austin, Texas. Träningspass
TORSDAG: Walk-through, Kl 19.00 MATCH mot Texas State University
FREDAG: Lätt träningspass, Hemresa

Vårsäsong vs höstsäsongen

Ni har alla säkert bra koll på vad som är en säsong i Sverige. Vi har en vår och en höstsäsong. Men här borta får man tänka om något. I USA har man nämligen tryckt ihop allt på så vis att allt seriespel, conference spelet, spelas under hösten. Vi har därför vanligtvis två matcher i veckan, i vårt fall spelar vi  match varje torsdag och söndag. Vilket ger oss ganska intensiva veckor under hösten med mycket matcher och resande som ska kombineras med skolarbete.GAMEWEEK

Våren fungerar istället som en längre försäsong då vi har färre matcher som är utanför seriespelet, träningsmatcher alltså och tuffare träningar med mycket fokus på fysträning. Eftersom det är färre matcher och mindre resande finns det mer tid över till att göra annat utöver fotbollen och mer tid för skolan. Man har därför ofta fler kurser att läsa under våren. Både hösten och våren har sina för – och nackdelar. Hösten är fullspäckad med roliga matcher och på våren får man istället mycket tid i gymmet och dessutom får man tid att hitta på mycket annat kul med laget utanför fotbollen. Det blir en väldig bra mix!

Höstsäsongen började för oss redan 2 augusti med en kortare försäsong där vi har fler tuffa träningar, mycket löpning och gym och några få träningsmatcher. Efter bara ca 2–3 veckor börjar allvaret. Vi har hittills spelat åtta matcher inkluderat träningsmatcher.

Machrutiner

GAMEWEEK

I vår trupp är vi ca 33 spelare så när vi ska resa iväg för match får vi vanligtvis 2 dagar innan en lista där 22 spelare tas ut till att åka med till matchen. Vi får även en lista skickad till oss med ”Meal Order and Itinerary”. Där finns beskrivet vad vi ska packa med oss som t ex vilket matchställ vi ska ha och dessutom en lista på restauranger vi ska äta på under resans gång där vi ombeds att förbeställa vad vi vill ha att äta (troligtvis det bästa med bortaresorna). Vi har även en egen liten tradition att vi måste åka i ”funny-socks” till alla borta matcher.

Våra recovery sessions som är dagen efter varje match består vanligtvis av isbad, compression pants, rörelse övningar i basäng och av stretching och foam rollers.

GAMEWEEK

GAMEWEEK

Wake Forest University

På onsdagseftermiddagen lämnade vi campus för att ta oss till Wake Forest, North Carolina, som ligger ca 4 h bort med buss. Inte särskilt långt med tanke på att vi en gång hade en 10 h lång bussresa … När vi kom fram till hotellet i Wake var det uppdukat med god mat från en restaurang som heter CAVA. Därefter var klockan redan ganska mycket så vi slappade en stund för att sedan gå och lägga oss.

Morgonen därpå vakade vi 09.00 för frukost på hotellet. Det blev en smarrig frukost bestående av en god avokado toast, yoghurt, muffin och gröt. Vi åkte sedan till planen för att ha en kort match förberedande träning. Därefter åkte vi tillbaka till hotellet och spenderade lite tid med självstudier.

Vid ca 14 tiden anländer vår lunch till hotellet. Vi äter, sen umgås vi lite, har taktiksnack och packar väskorna för att bege oss till matchen. Matchstart är 19.00 och matchen sänds live på ESPN+.

Matchen slutade tyvärr i förlust så det blev en tung hemresa tillbaka till Myrtle. Vi är hemma igen sent på torsdagskvällen. Trötta men ändå nöjda med vår insats och redo för nya tag på söndagen!

 

Richmond University

Resan till Richmond i bilder.

 

Texas State University 

Resan till Texas i bilder.

GAMEWEEK

GAMEWEEKGAMEWEEK

Här är några av det olika platserna vi besökte de senaste veckorna. (Trianglen är där mitt universitet ligger)

Hinner man med sitt skolarbete?

Jo, men det gör man! Man får dock vara bra på att planera sin studievecka, speciellt under hösten då det kan hända att man missar två-tre skoldagar om veckan. Men det finns en stor förståelse från lärarna att man har matcher och resor som tar tid så dem brukar vara hjälpsamma med att hitta en lösning som passar ditt schema. Dessutom finns det bra möjligheter att få extra hjälp och stöd om man behöver det!

När vi är på resande fot så brukar det också alltid finnas planerad tid för självstudier. Så man får bara passa på att ta alla chanser som ges till att plugga.

Finns det tid för annat än bara matcher & träningar?

Svaret är JA! Hösten är som ni ser ganska fullbokad med träningar och matcher vilket är intensivt men väldigt kul. Men vi har även tid för annat. Vi har t ex skapat oss en tradition i vår lägenhet där vi varje onsdag bjuder över vänner och för att laga middag tillsammans. Så fort vi får en dag fri från match eller träning försöker vi också åka till stranden för att sola och bada. Vi brukar också gå och titta på något av skolans andra idrottslag som t ex herrarnas fotbollsmatcher, damernas tennis eller när vårt amerikanska fotbollslaget spelar. Amerikansk fotboll är den sport som lockar flest supportrar och det blir extremt bra stämning och i princip hela skolan samlas för att heja fram våra chanticleers.

GAMEWEEK GAMEWEEK

 

Nu på söndag är det dags för veckans sista match och den spelar vi på hemmaplan. Nu ska vi ut och kämpa oss till en vinst mot Appalachian State University.

Vi ses snart igen!

GO CHANTS!

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte