Gästbloggen

Min första månad i USA – preseason och skolbänken

Min första månad i USA – preseason och skolbänken

Hej allihopa! Tiden springer iväg och utan att ha insett det har jag spenderat en månad i staterna. Den månaden har varit fullspäckad från morgon till kväll och jag tänkte att jag skulle dela med mig om vad som jag faktiskt har hunnit med hittills! 

Dag 1

Dag 1 och media day stod på schemat. Det innebar fotografering av alla dess slag, allt från vanliga headshots till actionbilder och giffar. Som självutnämnd stelast person i världen var detta inte det roligaste jag varit med om, men det märktes att detta var en helt annan miljö än vad jag var van med. En proffsigare miljö där man verkligen brinner för att marknadsföra sina spelare, om jag ska vara ärlig. I samband med fotograferingen fick vi även en del av vårt material och jag var helt chockad över den mängd saker som vi faktiskt fick (och det kommer bara mer och mer varje vecka…). 

Min första månad i USA - preseason och skolbänken

Från mediaday

Första träningsveckan

Första träningsveckan inleddes sedan – såklart – med fystester. Ingen personlig favorit hos mig och den extrema hettan hjälpte mig inte exakt på traven. Det första testet var YO-YO och tyvärr gick det inget vidare för mig, men helt ärligt var det inte många som klarade gränsen. Därefter följde ett tufft fotbollspass och dagen efter nästa fystest. Lyssna på detta: 300 yard shuttle test. Japp det var lika hemskt som det låter! Du skulle springa 300 yards (ca 275 meter) under 60 sekunder, vila två minuter och sedan upprepa detta 2 gånger till. Din medeltid efter sista löpningen skulle ligga på under 60 sekunder. På mitt andra försök klarade jag det med en halv sekund till godo (puuh). Veckan därefter såg dagarna ut som följande: 

06:00 – frukost  

07:00 – träning

09:30 – isbad

13:30 – lunch

15:30 – löpning

16:00 – träning

18:30 – isbad

19:00 – middag 

Och sedan (äntligen) SÖMN. Ett redigt träningsläger som ni ser och det innan vi åkte på det RIKTIGA träningslägret!:) 

Träningsläger i Orange beach

Min första månad i USA - preseason och skolbänken

Delfin kryssning

Vi hoppade på flyget ner till Orange beach i Alabama för 5 dagars läger och om jag trodde att det var varmt i Tennessee så trodde jag fel… Varje gång du satt foten utanför dörren var det som att springa in i en vägg av luftfuktighet och hetta. Sen älskar amerikaner att ha extremt kallt inomhus så kontrasten mellan inne och ute var enorm, inte idealiskt för en stackars svenne. Dessa dagar vid stranden bestod såklart av mycket träning, men också roligheter som delfin kryssning, strandhäng och även vår första match. Innan den riktiga säsongen började hade vi två så kallade “exhibition games” som vi i Sverige skulle kalla för träningsmatcher. Dessa matcher resulterade i en vinst och en förlust och i slutändan många nyttiga lärdomar att ta med sig in i den verkliga säsongen.

Första skolveckan

Jag har även kickat igång min första vecka med lektioner! I USA kommer man in på själva skolan och inte på en speciell utbildning som det är i Sverige (finns undantag) och du ges därför möjligheten att byta vad du vill läsa under åren. Mitt major är i nuläget Global Studies & Human Geography, men har vissa funderingar på att byta till Sports Management. Detta är tillåtet så länge du har tillräckligt mycket poäng för det du ska byta till (sånt här får du hjälp med att hålla koll på).

Grundkurser

Dock läser alla som går första året (i alla fall vi fotbollsspelare) på ett ungefär samma kurser, med undantag för vissa som riktar in sig lite mer på vad just du har som slutmål När det gäller den akademiska biten får vi idrottare så mycket ”gratis”. Skolan vill verkligen att atleterna ska lyckas även i skolbänken så du får hjälp av handledare (som hjälper dig välja kurser och fixa schema), tutors (som hjälper dig plugga och ser till så att du är i fas) och mycket mer! Speciellt vi internationella elever får mycket stöttning och de tar verkligen hänsyn till att det inte är ditt modersmål som du läser på. 

Jag har även gjort några observationer under min första vecka i skolbänken och tänkte dela med mig av dem, here you go!

  1. Att kalla sina lärare för “mr ….” är extremt ovant för en europee.
  2. Jag MÅSTE köpa en termosmugg att ha kaffe i!!!
  3. Berätta för alla lärare att du är svensk = extra poäng (jag svär). 
  4. Jag kommer inte få några vänner på min labb lektion eftersom att jag kommer springandes in från 2 timmar fotboll och 30 minuter styrka = extremt ofräsch individ. 
  5. Svensk skola är mycket svårare än amerikansk skola. 
  6. Folk kollar konstigt på en när man har en handske bränna… Vadå är det något fel på att ha helvita händer men bruna armar??
  7. Det finns många konstiga människor i USA.

Det var allt för mig idag! Vi hörs senare och tack för att du tog dig tiden att läsa!

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte