Gästbloggen

Äntligen min tur att ta över bloggen!

Äntligen min tur att ta över bloggen!

Hejsan alla collegespelare och college intresserade! Mitt namn är Ida Forsberg och jag är en av Robins många och talangfulla idrottare som numera har sin adress i staterna. Det har gått och blivit min tur att få ta över Athleticademix bloggen och jag är supertaggad på att få visa er lite av min vardag och förhoppningsvis övertala er om att åka på er livs resa! Blir svårt att toppa Jenny och Ebba men jag ska göra mitt bästa för att bibehålla standarden på bloggen!

Om mig, Ida Forsberg.

Äntligen min tur att ta över bloggen!

Bild från Sundsvalls DFF

Jag tänkte att jag inleder med att berätta lite om mig själv! Jag är nitton år gammal och kommer ursprungligen från en liten stad i norra Sverige, som heter Sollefteå (mest känd för sina framgångar i längdskidor och, för er som kan er historia, är det en gammal militärstad).

Eftersom att Sollefteå är den lilla stad som den är fanns det inte så mycket mer att göra än att idrotta. För min del blev det allt från just fotboll till längdskidor och handboll. Handbollen höll jag på med länge och spelar faktiskt lite fortfarande när tillfället ges. När tiden kom för att välja vilken idrott jag skulle satsa fullhjärtat på drog fotbollen det längsta strået. Jag fick möjligheten att delta på elitlägret i Halmstad och därefter landslagsläger.

När jag var sexton år gammal flyttade jag 1,5 timme söderut till Sundsvall för att leva ut min dröm om att spela fotboll på en högre nivå. Klubbskiftet blev då från Remsle UIF FF division 2 till Sundsvalls DFF elitettan. Fick även privilegiet att gå det nationella idrottsprogrammet i Sundsvall kombinerat med Samhällsprogrammet.

Detta är något som jag verkligen kan rekommendera er alla till att göra. Sök in till Sundsvalls elitidrottsprogram om ni är i gymnasieåldern! Det är en fantastisk möjlighet att jobba på ditt hantverk tillsammans med extremt kompetenta instruktörer, som enbart är där för att utveckla dig som fotbollsspelare.

Även den akademiska sidan är fantastiskt bra i Sundsvall, jag har haft möjligheten att få lära mig av fantastiska lärare både på och utanför planen. Så sök sök sök!!

Varför blev det USA för mig?

När gymnasietiden var över kände jag mig dock ganska klar med Sundsvall och sökte därmed efter nya utmaningar. Under mina år i Sundsvall hade jag utvecklats till en trygg målvakt, men kände att jag behövde ett miljöombyte för att hålla inspirationen vid liv.

Där tändes ett intresse för USA då mina amerikanska lagkamrater pushat för college och sagt att det var den bästa tiden i deras liv… Samtidigt som mina tankar kröp åt det hållet hörde Robin från Athleticademix av sig och jag bestämde mig för att boka ett möte. Jag hade fått förfrågningar från flera andra svenska college-agenturer innan men efter mitt samtal med Robin kändes han och hans företag helt klart bäst.

Jag har inte ångrat mig en minut över valet att köra på honom. Efter att jag skapat en video med mina highlights (detta kan du få hjälp med, du får även video om du väljer att delta på showcase) fick jag en del skolor som kontaktade mig men efter skype-samtal på skype-samtal föll valet på division 1 skolan Middle Tennessee State University som ligger strax utanför Nashville. Vi har smeknamnet Blue Raiders och spelar i conference USA vilket är superkul då vi får spela mot många olika lag från olika stater.

Äntligen min tur att ta över bloggen!

Middle Tennessee Blue Raiders

Jag har inte riktigt funderat klart på exakt vad min månad här på bloggen ska innehålla så om ni har något ni vill veta mer om så får ni gärna slänga iväg ett meddelande på min instagram @iidaaforsberg eller annat valfritt medie. För att inleda tänker jag svara på lite frågor som jag själv hade innan jag tog mitt beslut. Hoppas att det hjälper er lite på traven och pushar igen för att ställa alla frågor ni har! 

Q&A

Detta var en fråga som jag funderade på väldigt mycket innan jag bestämde mig för att aktivt söka efter en skola. Jag visste inte vad jag skulle komma till, trots allt spelade jag i den näst högsta serien i Sverige och ville inte kliva tillbaka i nivå. Men jag blev positivt överraskad. Jag kan med handen på hjärtat säga att mitt nuvarande lag här i USA skulle platsa i elitettan serien. Såklart är det extremt svårt att säga hur bra just din skola är, men jag kan bara tala från min erfarenhet och den är att du kommer att komma till en utmanande miljö. 

Jag tror att du får bäst resultat om du går in i sökande med helt öppna sinnen. Fäst dig inte vid en specifik stat eller division utan ta alla erbjudanden och prata med alla coacher. Det som känns bäst i magen är ofta det som kommer kännas bäst i slutändan. Oavsett var du hamnar kommer du hamna i en cool och annorlunda miljö än vad du är van vid. Det viktigaste är att du trivs med ditt val, du ska trots allt förhoppningsvis spendera nästkommande fyra år på din skola. 

Okej detta är en svååår fråga. Jag tog bara med mig en väska + handbagage och det var ett ständigt pussel att få till packningen. Det jag kan säga till dig är att du inte behöver stressa över kläder. Du kommer att få så extremt mycket när du kommer dit så att packa träningskläder eller exempelvis hoodies är ett slöseri av utrymme. Fokusera på att få med dig favorit plaggen som du är bekväm i och resten kommer du få där. Även saker som träningsskor osv kommer att stå i ditt omklädningsrum när du kliver in. 

Svaret är ja. Det kommer vara mycket, pappershögen kommer att växa. Men det som är fantastisk med denna agentur är att Athleticademix kommer att hjälpa dig med varje steg. För varje ny sak som måste fixas kommer du få ett mail om hur och var och när. Det underlättar mycket i stressen och kaoset. 

Träna, träna, träna och träna. Preseason kommer vara tufft och det kommer att slita på dig. Så var förberedd. Men se även till att du njuter av tiden hemma. Packa långt innan du åker så du inte behöver stressa över det och var noga att du har alla papper som du behöver för att komma in i landet. Lägg sådant i ditt tänkta handbagage på en gång!

Jag hoppas att ni kommer att gilla min blogg månad, men ber om ursäkt på förhand om min svenska är lite hackig… Skriver inte så mycket på svenska nu för tiden! 

Ha det bra så hörs vi framöver!

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte