Gästbloggen

Amerikansk fotboll!?

Amerikansk fotboll!?

Hej på er! Jag är tillbaka med ännu ett inlägg och denna gång ska ni få läsa om min allra första amerikanska fotbollsmatch (som åskådare då… tråkigt jag vet).

Footballgame & tailgate

I USA kommer du få uppleva mycket spännande utöver själva fotbollen, saker som du aldrig skulle fått chansen att se hemma i Sverige. En sån upplevelse fick jag förra helgen då det var dags för årets första footballgame! Som den svennen jag är hade jag aldrig sett en riktigt amerikansk fotbollsmatch, så jag hade verkligen noll koll vad som hände på planen haha… Det var extremt mycket spelare på planen och domaren stoppade hela tiden och jag satt verkligen som ett frågetecken! Matchen pågick i cirka fyra timmar och under den tiden förskte jag verkligen att hänga med. Hur det gick? DÅLIGT.

(Visste ni att de är typ över 100 spelare i ett amerikanskt fotbollslag??!)

Innan matchen har de något som kallas för tailgate. Det innebär typ att massor av människor samlas utanför arenan och laddar upp inför matchen. Det serveras massa mat, spelas musik och dansas! Alla var klädda i skolans färger och det fanns massa aktiviteter att göra där med. Vi har tailgate innan våra matcher med men absolut inte i samma skala som detta haha! I alla fall så gick hela mitt lag på detta och vi hade det jättekul, trots att vi nästan smälte bort i värmen (ps, mobba inte min fotbollsbränna… du kommer få en likadan!!).

Från tailgate

Själva matchen var riktigt häftig. Arenan var fylld av folk och alla var riktigt glada och hejjade mycket, vilket skapade en grym inramning. Det häftigaste var nästan halvtidsshowen när banden och cheerleaders uppträdde. De hade även en fyrverkerishow och massa andra event under matchens gång. Allt är verkligen mycket större och pampigare i USA! Jag tycker verkligen att ni ska ta chansen att gå på en amerikansk fotbollsmatch i fall ni kan, det är som på film!

Amerikansk fotboll

 

Amerikansk fotboll

Vad tycker jag om USA hitills?

Min första tid här i staterna har fått mig att inse hur det är när folk verkligen vill att man ska lyckas. Att komma från Sverige till detta är som natt och dag. Förutsättningarna, upplevelserna och antalet folk runt om kring dig är något som de aldrig kommer att kunna matcha hemma. För att ni verkligen ska kunna förstå så ska jag förklara lite hur det ser ut runt omkring mitt lag här.

Varje träning har vi 3 tränare närvarande (huvudtränare, assisterande/målvaktstränare, analytiker/tredjetränare), tre managers (som tar hand om allt från material till vätska), en fystränare och tre stycken fysios. Dessa 10 personer är där endast för att ge dig så bra förutsättningar som möjligt till att lyckas. Ifall du behöver behandling bokas det på direkten, behöver du röntgen så är det samma. I helgen gjorde en tjej i mitt lag illa knät och redan imorse fick hon röntga och sedan en diagnos. Därefter har hon varit på behandling i 2 timmar. Det jag vill ha sagt är kort och gott att allt du behöver finns.

Vi har även x antal personer som är anställda för att hantera sociala medier och marknadsföring, x antal som ansvarar för dina studier och även en som är ansvarig för din kosthållning. Detta kommer du aldrig få tillgång till i Sverige, kanske i damallsvenskan men jag tvivlar faktiskt på det. Vill du komma så nära proffslivet som möjligt så är svaret enkelt: gå på college!

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte