Nyhetsbloggen

Fem häftiga städer som våra idrottare numera kallar hem!

Fem häftiga städer som våra idrottare numera kallar hem!

Det finns otroligt många ställen i USA att utforska. Varje ställe har sin charm! Vi svenskar har oftast bäst koll på de mest kända städerna. I detta inlägg har jag tänkt att ta upp fem olika städer där vi har elever just nu, som är grymt häftiga, och kanske inte det första ställe som du själv tänker på!

Sedan tidigare har vi skrivit ett blogginlägg om fem underskattade städer som du kan studera i.  I detta inlägg kommer vi som sagt fokusera på ställen där vi har atleter, och gå på något lite mer udda städer!

Savannah, Georgia

Savannah ligger beläget längs med kusten i delstaten Georgia. Savannah är en stad som andas historia och är idag epicentret för design! Här kan du gå runt bland mysiga gator och bada i havet. Oslagbar kombo!

Savannah College of Arts and Design så studerar Ella Augustsson och spelar för damlaget i fotboll. Skolor som University of South Carolina, Beaufort och Georgia Southern University är bara en kort bilväg därifrån. På de skolorna studerar Filippa Stålhammar, Karin Winka & Olivia Elofsson!

New Orleans, Louisiana

New Orleans är ett så otroligt häftigt ställe! Musik spelas överallt, och gatorna är fyllda med färgglada hus och personligheter. Varje år så utspelar sig Mardi Gras festivalen, och den i sig är ett otroligt spektakel.

Tulane University så studerar Laura Fodor och tävlar för friidrottslaget.

Charleston, South Carolina

Charleston är en stad i South Carolina som påminner lite om Savannah! Lite mer kust och chill-stad än Savannah som är lite mer för personen som gillar historia. Charleston är en stad som många amerikanare semestrar i. Det säger mycket!

Charleston Southern University, så studerar Elin Persson och spelar fotboll för damlaget. Ansluter till hösten gör Alexandra Ehnwall dessutom!

Salt Lake City, Utah

Längs med Rocky Mountains så ligger Salt Lake City! En stad där du har mycket att välja på. Du har en storstadspuls, men bara en kort biltur ifrån staden så finns det mängder av skidbackar och resorts. Ett ställe där du verkligen får olika typer av upplevelser!

Bara en kort bit ifrån Salt Lake City, närmare bestämt på Weber State University, så studerar Saga Hagelin & Sandra Åberg samtidigt som de löper för skolans friidrottslag.

Vancouver, Kanada

Vänta va! Finns det kanadensiska colleges i NCAA? Ja, men svaret är att det endast finns en! Vancouver är ett helt otroligt häftigt ställe, och det måste upplevas. En storstad längst ut på västkusten med grym natur. Här snackar vi upplevelse!

På den enda kanadensiska NCAA-skolan, Simon Fraser University, så studerar Isak Strandh och spelar för herrlaget i fotboll.

Vart hamnar du någonstans?

Att idrotta på college i USA är en upplevelse för livet. En chans du inte får missa! Det finns otroligt mycket att uppleva och se. Samtidigt som du maximerar din idrottsliga och akademiska förmåga, det är en mix av den bästa av världar.

Tack för att du läste! Hoppas du blev inspirerad. 🙂

TEAM ATHLETICADEMIX

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte