Nyhetsbloggen

Underskattade städer att plugga på college i

Alla har vi sett filmer från New York, sett videobloggar från Los Angeles & Miami. Är det de bästa städerna i USA? Inte enligt mig! I det här inlägget ska jag skriva om underskattade städer att plugga på college i. Tänk på, detta är ett högst subjektivt inlägg! Detta är mina tankar och åsikter, det finns inga rätt eller fel!

Underskattade städer – Boston, Seattle, Chicago, Denver & Charlotte!

Jag har valt ut 5 stycken städer, som jag själv hade älskat att plugga på college i! Jag kommer lista de utan inbördes ordning. Städerna jag har valt är:

Boston, Seattle, Chicago, Denver & Charlotte.

Här nedan följer lite information och tankar om varje stad.

BOSTON, MASSACHUSETTS

Boston

Kända skolor i Boston: Boston College, Boston University, Harvard University & MIT

Proffslag i högsta serien: Boston Celtics, Boston Red Sox, Boston Bruins, New England Patriots, New England Revolution

”Must-see” i Boston: Besök den äldsta proffsarenan i USA, den 107-åriga Fenway Park!

Kommentar: Boston är mekka för akademiskt intresserade. Staden har flera utav de absolut bästa universiteten i hela USA! Staden är lagom stor med cirka 700 000 invånare, och har en väldigt familjär känsla över sig. Hela 15 % av stadens befolkning promenerar till jobbet, sånt gillar jag! Stort plus med alla professionella lag inom olika idrotter, för det innebär mycket fans och mycket rörelse. För att summera, Boston är kanon och kanske den mest underskattade staden att plugga i!

SEATTLE, WASHINGTON

Seattle

Kända skolor i Seattle: University of Seattle & University of Washington.

Proffslag i högsta serien: Seattle Sounders, Seattle Seahawks, Seattle Mariners, Seattle Storms & OL Reign.

”Must-see” i Seattle: Besök ”Pike Place Market”! Vilket är Seattles saluhall där man säljer både det ena och det andra.

Kommentar: Seattle har alltid varit en plats som varit högt på min lista. Med ett invånarantal på cirka 800 000, så är staden stor, men inte ogreppbar! Än bättre, staden ligger bara 3 timmar ifrån Vancouver. Ännu en oupptäckt pärla! Om än kanadensisk. Seattle har väldigt många idrottslag, och det är absolut University of Washington som är den stora skolan i staden. Ett grymt häftigt ställe!

Kika in på Jenny Wahléns blogginlägg när hon var på turnering i Seattle!

CHICAGO, ILLINOIS

Underskattade städer att plugga på college i

Kända skolor i Chicago: Northwestern University, Loyola University, University of Illinois at Chicago & DePaul University.

Proffslag i högsta serien: Chicago Bears, Chicago Cubs, Chicago Red Sox, Chicago Bulls, Chicago Blackhawks, Chicago Fire, Chicago Sky, Chicago Red Stars.

”Must-see” i Chicago: Spendera en dag i Wrigleyville när Chicago Cubs spelar match. Folkfest!

Kommentar: Okej, jag vet att jag är partisk! Men Chicago är verkligen helt magiskt. En stad som många gånger hamnar i skymundan av oss svenskar, en av de mest underskattade städer att plugga på college i. Staden har otroligt mycket idrott, konst och annat häftigt! Staden ligger längs med Lake Michigan, vilket gör det till ett kanonställe på sommaren. En promenad från skyskrapa till strand, på mindre än 10 minuter. Strosa runt i mysiga Lincoln Park, Wrigleyville eller Wicker Park. Du kommer inte bli besviken! Dessutom, staden har dessutom ett svenskt område. Vad området heter? Andersonville!

I det här inlägget skriver vår William Sandkvist sina egna tankar om just staden Chicago.

DENVER, COLORADO

DENVER

Kända skolor i Denver: University of Denver & University of Colorado, Boulder.

Proffslag i högsta serien: Denver Broncos, Colorado Rockies, Colorado Avalanche, Colorado Rapids & Denver Nuggets.

”Must-see” i Denver: Besök Red Rocks Park, och om du har möjlighet, gå på konsert i deras otroligt häfta amfiteater!

Kommentar: Som ni ser, så är det ett tydligt mönster med städerna som jag gillar. Jag gillar lagom stora städer, med mycket idrott! Städer som man känner, ”ja, men här kan jag tänka mig bo”, men ändå ha kvar en wow-känsla. Jag gillar även när man kan se mycket idrott, det är så kul. Denver fyller alla mina kriterier! Man kan dessutom bara på en timma, vara på skidorter och åka skidor. Det är inte heller fy skam!

CHARLOTTE, NORTH CAROLINA

Underskattade städer att plugga på college i

Kända skolor i Charlotte: University of North Carolina Charlotte.

Proffslag i högsta serien: Carolina Panthers, Charlotte Hornets & Charlottes nya lag i MLS som ännu inte fått ett namn.

”Must-see” i Charlotte: Gå på en Panthers match på mäktiga Bank of America Stadium! 

Kommentar: Charlotte är faktiskt en stad som jag besökt mer än många andra! Anledningen är att min svenska rumskamrat på college, fick ett jobb där och bodde där i 2 års tid. Först när jag hörde Charlotte tänkte jag; ”Njaaaa, vetetusan”. Men hej! Det är världens mysigaste ställe. Charlotte är större än man tror, 900 000 invånare, och det växer något enormt! Det är verkligen en småstadskänsla i Charlotte, något som jag gillar starkt. Inte nog med det, man har både ett NFL och ett NBA-lag. Inte så mycket mer att begära! UNC Charlotte, där vi tills nästa år kommer att ha brittiska Poppy Derhun, är en kanonskola.

Summering av underskattade städer att plugga på college i

Alla är vi olika, så viktigt att förstå att det är helt okej att inte hålla med mig alls! Vi alla har olika preferenser. För mig, så var det mer viktigt att jaga en upplevelse där jag fick bo i en stad som dessa ovan, än att jag skulle jaga största möjliga stipendium. Det är viktigt i den här processen, att bena ut vad som är viktigt för dig själv. Förhoppningsvis har jag öppnat ögonen för någon, som nu inser att det finns mer häftiga städer än de ”typiska” man läser om. För det finns många underskattade städer att plugga på college i!

Som alltid, är du intresserad av att göra detta. Hör av dig till oss genom att göra en intresseanmälan.

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte