Nyhetsbloggen

Vad händer om jag blir skadad?

Vad händer om jag blir skadad?

För våra trogna följare på Athleticademix, så vet ni att vår nyhetsblogg fungerar lite som en mer detaljerad FAQ. Här skriver vi om ämnen där vi ofta får frågor. Allt för att skapa en så stor förståelse ute i stugorna som möjligt. Förresten! Vi har nu skapat en FAQ om du hade varit nyfiken att läsa.

Skador innan jag åker

Vad händer då om du skulle skada dig innan du åker? Då har vi en hel del alternativ! Antingen så skjuter du upp ditt äventyr så att du hinner tillfriskna och vara fit for fight tills du åker. Eller så åker du till USA skadad och får rehaben och vården du behöver där.

Vår Frida Kokk är ett bra exempel! Hon hade signat med Franklin Pierce University och skulle påbörja sina studier i USA till Augusti 2020. I juni var olyckan framme och hon skadade korsbandet. Hon opererades i Sverige, och anslöt inte till Franklin Pierce förrän i januari ett halvår senare. Trots det, så bibehöll hon sitt stipendium!

Skulle du inte ha signat med din skola, så är det klart att en skada kan skada din ”aktie”. Men det viktiga här är att man är ärlig mot tränarna och förklarar att man är skadad och vilken tidsram man har tills att man blir frisk. Oavsett vad som händer, så brukar det här alltid att lösa sig!

Frida Kokk

Frida Kokk – Djurgårdens IF & Franklin Pierce University

Skador medan jag är i USA

Skulle du skada dig medan du är i USA, så kan vi lova att du har all hjälp du behöver och lite till! Du kommer att vara försäkrad via skolan(och även personligt) vilket gör att det inte innebär några kostnader för dig om du skulle t.ex behöva opereras. Efter operation så kommer du ha en hel stab som tar hand om dig för att se till att du är tillbaka starkare än någonsin efteråt. Den hjälpen man får med rehab i USA, är otrolig! Här är ett inlägg där vi berättar mer om det i detalj.

Även här har vi ett exempel med vår Matilda Liljefors som bara några dagar in på sitt äventyr med University of Kentucky skadade knät och därmed behövde operation. Här kan ni läsa ett inlägg om hennes tankar kring det.

Vad händer om jag blir skadad?

Matilda Liljefors – FC Rosengård & University of Kentucky

Förlorar jag mitt stipendium?

Nej! Ditt stipendium rullar på som vanligt, och du behöver inte vara orolig för att förlora det. Faktumet är! Ifall du missar en större del av din säsong pga en skada, så får du återvända för ett 5:e år med samma stipendium som plåster på såren. Det kallas att man tar ett ”red-shirt year”!

Det betyder alltså att du isåfall skulle kunna läsa en master-utbildning på skolan under ditt sista och 5:e fotbollsår. Det är en rejäl bonus och plåster på såren!

Vi och skolorna kommer att ta hand om dig!

Vid en eventuell skada, så blir man rejält nere. Det är fullt förståeligt! Men det är viktigt att förstå att allting löser sig, och ju mer positivt tänk man har desto bättre brukar man klara motgången. Kom ihåg att vi på Athleticademix kommer finnas här för att stötta dig på bästa möjliga sätt. Skolan kommer göra dig frisk och redo snabbare än du tror! Och under hela den här tiden så behåller du ditt stipendium. Du ser! Du behöver inte oroliga dig för vad som händer om du blir skadad på college. 🙂

TEAM ATHLETICADEMIX

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte