Gästbloggen

Sista inlägget från UK

Sista inlägget från UK

Hej allesammans!!

Nu blir det ett sista inlägg från mig och University of Kentucky.

I detta inlägget tänkte jag bara sammanfatta min första tid här, berätta lite om hur vardagen ser ut nu när skolan börjat, och visa lite fler bilder. Personligen har jag också en väldigt tråkig nyhet att berätta, men kommer till det.

Skolstart

Skolan började här förra veckan, och sen dess har jag verkligen haft fullt upp! Det är mycket nytt och mycket att hålla reda på, men känner samtidigt att jag har kommit in i det fort.

Denna våren kommer jag ha 5 olika klasser. 4 online klasser och en hybrid klass, vilket betyder att den är både in-person och online. Det blir mycket eget ansvar nu när vissa lektioner fortfarande är online pga pandemin, så det gäller att man har koll på allt och lämnar in saker i tid. Såhär i början tycker jag iallafall att allt känns bra. Känner redan att jag vant mig vid engelskan vilket är jätteskönt, och trots att det har varit mycket nytt med skolan så känner jag att jag har kommit in i det.

Här är så många som har hjälpt mig nu i början med allt, vilket jag är jätte tacksam över. Det finns alltså verkligen hjälp att få om man skulle känna att det är något man inte klarar av eller hinner med, alla är så hjälpsamma! Det jag pluggar här är business management 📚

Här nere kommer lite bilder från senaste veckan!

första dagen i skolan = ny iPad

Sista inlägget från UK

lite bilder från vårt ”student center”

Sista inlägget från UK

alla går runt i universitetets kläder här, och då menar jag alla 😻

Hur ser en vanlig dag ut?

Nu under ”Spring Season” har vi alla våra klasser på förmiddagen, och sen träningarna på eftermiddagen. På hösten är det sedan tvärtom, då har vi träningar tidigt på morgonen och sen skolan på eftermiddagarna. Det som är skönt nu i vår är att många av lektionerna är inspelade med tanke på att det är online, vilket gör att man själv kan planera under dagen när man vill göra det. Såklart beror det på ditt schema, men jag kan ta sovmorgon ofta vilket är skönt!

Våra dining halls har också öppnat nu när skolan börjat. Det finns många olika ställen här på campus, men det stället som är närmast och där vi brukar käka lunch heter ”the 90’s”. Där finns verkligen allt från pizza till nyttigare alternativ. Ex. salladsbarer där du kan mixa själv, och även ställen där du kan förbeställa online och sen hämta upp maten.

På kvällarna måndag – torsdag äter vi på något som heter ”Training Table”. En matsal för alla idrottare som ligger inne på vår football arena. Där är det flera olika rätter varje dag som du kan välja på, och där finns också salladsbar, fruktbar.. ja allt. Sjukt gott, och därifrån får du också ta med dig precis hur mycket du vill!

Sista inlägget från UK

Ett chockbesked

Kan sitta här och skriva så mycket om vad som hänt och hur besviken jag är just nu, men vill inte att mitt sista inlägg ska bestå av detta heller. Ska bara berätta kort.

Senaste åren har jag haft lite problem fram och tillbaka med mitt knä, men har haft folk som tittat på det och inte känt någon direkt skada. Det har svullnat ibland, men har aldrig gjort en mr, vilket jag idag önskar att jag hade. Berättade det här för några dagar sen och fick då en MR direkt dagen efter för att dubbelkolla det. Det visade sig att min menisk är skadad att den måste opereras. Chockbesked. Visste att något varit fel men inte att det var så allvarligt.

Från att förra veckan träna fullt till att nu tvingas hoppa på kryckor för att jag inte får belasta knäet får mig att känna mig så dum. Har längtat och tränat så hårt inför detta, men nu blir det min första långa rehab istället. Är helt krossad just nu, men vet också att jag måste göra detta för att mitt knä ska kunna bli helt bra igen. Opereras här i nästa vecka och är tacksam för all den hjälp som jag kommer få här under min rehab. Får bara hoppas att allt går bra och sen ska jag göra allt för att kunna spela i höst när säsongen drar igång här. Även fast allt känns väldigt tungt just nu så vet jag att jag kommer tillbaka ännu starkare.

Sista inlägget från UK

att inte kunna vara med och träna är det som gör mest ont 💔 ta aldrig något förgivet

Tankar och framtid?

Om vi försöker bortse från det jag precis berättade så har mina första veckor här varit jättebra. Träningsmöjligheterna och faciliteterna här är otroliga. Tror inte man förstår hur stort college och idrotten i USA är förrän man får uppleva det själv. Du får de bästa förutsättningarna för att kunna lyckas med både idrotten och plugget, samtidigt som du träffar så mycket nya människor.

Träningarna och miljön här är tuff, men det är väldigt inspirerande och precis som jag ville. Laget känns som ett jättebra gäng och tjejerna har verkligen tagit hand om mig och hjälpt mig nu i början. Trots pandemin och att allt inte är helt som vanligt än så är jag imponerad såhär långt! Kan verkligen se mig själv utvecklas här och är så tacksam över att jag har dessa åren framför mig. ⚽️

snöat mycket här senaste veckan så första fotbollspasset blev inomhus

Sista inlägget från UK

byggnaden på campus där jag bor just nu

Några sista ord

Hoppas att jag med mina inlägg här på bloggen kanske har inspirerat någon till att våga åka över till USA och testa på college. Det jag kan säga såhär långt är väl bara att det är det bästa beslutet jag har tagit. Du binder dig inte till någonting, och skulle du inte trivas så kan du alltid åka hem igen. Här finns alla nivåer om du vill satsa på din idrott, och resurserna som finns här är helt otroliga. Det går inte att jämföra med Sverige. Allt du får uppleva här och alla människor du får träffa kommer du också ha med dig för resten av livet.

Vill också avsluta detta inlägget med att tacka Robin & Athleticademix som hjälpt mig hela vägen hit. Utan Robin hade jag inte varit här, och jag kunde inte vara mer nöjd med all den hjälp och vägledning som jag fått genom hela processen. Om du också är sugen på att åka över till USA och spela fotboll på college så rekommenderar jag verkligen att gå via Athleticademix – och tveka inte!! Jag lovar dig att du inte kommer ångra dig, du kommer bara ångra dig om du inte gör det! Detta är det bästa jag gjort, tro mig.

Tack för mig!!! 💙

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte