Gästbloggen

Första veckan i USA

Första veckan i USA

Detta blir mitt första inlägg från USA 🇺🇸

Nu har jag varit här i snart 1,5 vecka. Tiden har gått sjukt fort! På ett sätt känns det som att jag varit här så länge för att jag har hunnit med så mycket, men samtidigt känns det som att jag kom för bara någon dag sedan.

Jag kom iallafall hit förra onsdagen, lite senare på eftermiddagen. När  jag väl kom fram så blev jag och en annan tjej i laget upphämtade av vår coach på flygplatsen, som sen skjutsade oss till campus där vi bor. På vägen till campus som låg ca 15 minuter från flygplatsen så fick jag en snabb rundtur förbi arenorna här, och wow. Att se faciliteterna på bild är en sak, men när man ser det i verkligheten är det verkligen så mycket större!

När jag sedan anlände till campus och fick mitt rum så började jag packa upp lite, och sen hjälpte två tjejer från laget mig med att handla lite saker till rummet. Har inte hunnit fixa så mycket med rummet än men här nere kommer lite bilder. Det är verkligen super fräscht och ungefär som jag förväntade mig i storlek osv. Jag bor här tillsammans med en annan tjej, och vi delar badrum och kök, sen har vi varsitt eget rum. Rummet har en stor säng (sjukt stor madrass), skrivbord och sen en stor garderob. Garderoben är inte med på bild här nedan får ni se lite!

Bilder från mitt dorm!

Första veckan i USA

ingången till mitt rum

har fått upp lite bilder  <3

köket, finns mikro och kyl + frys till höger men fick inte plats på bilden!

stor spegel med varsitt handfat

Första veckan i USA

utsikt från mitt rum, bor på våning 6!

”study room” på min våning, finns ett på varje våning

Dagen efter jag hade landat så hade vi alla i laget covid tester tidigt på morgonen, och under den dagen fick jag också göra Physicals. Det var som en basic undersökning där jag fick träffa vår läkare och svara på lite frågor m.m, för att dem ska se att jag är frisk nog för att träna. Fick också samtidigt göra ett hjärnskaknings test där jag skulle memorera ord och siffror baklänges. Om jag någon gång skulle få en hjärnskakning så kommer dem gå tillbaka och titta på det testet, och jag får inte vara med och träna förrän jag får samma testresultat igen. Dem är otroligt noga med allt sånt här.

Kläder

Första dagen när jag kom hit fick jag också alla mina träningskläder, kläder, skor, fotbollsskor + massa mer. Så mycket!! Att jag skulle få mycket visste jag, men inte såhär mycket. Flera set av alla träningskläderna dessutom 😍

Första veckan i USA

Första veckan i USA

Första veckan i USA

det ena paret på första bilden var i fel storlek så fick byta till dessa istället 🤩

Träningarna

I måndags började träningarna med vår strength & conditioning coach. Denna veckan har vi haft gym 3 ggr i veckan och löpningar 3-4 ggr, för att stegra träningen tills när fotbollen börjar 1 februari. Veckan därpå har vi också vårt fitness test, så löpningarna nu är mycket för att förbereda oss inför det. Trots att fotbollsträniningen med våra tränare inte börjar förrän om en vecka så har vi ändå haft tillgång till flera planer nu där vi har kört lite smålags spel mot varandra och bara spelat lite.

Nu i gymmet till en början så har jag kört själv tillsammans med en tränare, för att dem ska visa mig hur allt funkar. Även fast jag gjort många av övningarna tidigare så är det skönt att ha någon som visar allting såhär i början, och dem gör alltid så när man är ny för att se att man använder sig av rätt teknik vid alla lyft osv. Ex. på lite övningar som vi kört i veckan är knäböj, frivändningar, hexbar, deadlift, pull-ups, chins och bänkpress.

Disciplin under passen

När vi haft löpningarna nu i veckan så har vi kört dem ute på plan. Då har vi först haft uppvärmning, agility (sprints, hopp, osv) och sen avslutat med själva löpningarna. Kan säga att jag var sliten efter första passen här… men kroppen vänjer sig. Träningsverken går över 😅 och detta är bara för att förbereda oss för all träning som kommer sen.

Största skillnaden som jag märker här nu är väl disciplinen under träningarna. Alla är så synkade och det känns nästan militärt. Gillar det verkligen och blir liksom påmind om varför jag är här. Alla pushar varandra och det är skitkul!

Jag är den enda nya i laget nu i vår, vilket klart kan kännas tufft, men alla har verkligen varit så snälla sen första dagen jag kom hit. Det är klart att det tar tid att komma in i ett helt nytt lag, ny miljö, och i ett nytt land dessutom. Är som sagt beredd på att det kommer ta ett tag, men jag trivs redan!

Skolstart?

Skolan här börjar i övermorgon, så under tiden jag har varit här nu så har det varit ganska fritt. Har hunnit fixa mitt student ID, bankkonto och massa annat vilket har varit jätteskönt. Sen har jag mest umgåtts med tjejerna här i laget som också bor på campus. Dem har visat mig runt lite och vi har åkt och ätit mycket på olika restauranger/matställen i närheten, jättemysigt!

Våra dining halls öppnar när skolan börjar på måndag, så nu innan har man fixat lite med maten själv, och så har vi ätit ute mycket. Efter varje träning har vi också haft tillgång till vårt ”nutrition lab” där man får plocka med sig lite vad man vill, så det har verkligen funnits alternativ!

Har också träffat mina academic advisors som hjälpt mig att fixa med klasserna som jag ska ta nu innan skolan börjar. Här är verkligen så många runt laget som finns till hands för att hjälpa en. Kan berätta mer i nästa inlägg om hur allt är när skolan också drar igång!

Första veckan i USA

Första veckan i USA

älskar lokalerna här, kommer mycket fler bilder i nästa inlägg!

Detta var allt för mig så länge. Om ni vill att jag ska skriva om något speciellt här så bara hör av er till mig ☺️

Ha det bäst så ses vi i nästa inlägg! 💙

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte