Gästbloggen

Tävlingsdebut på College

Tävlingsdebut på College

Förra helgen tävlade jag för första gången i USA och det var inte riktigt som jag hade förväntat mig. På grund av covid-19 så är tävlingarna mycket mindre och vi har inte en enda tävling på hemmaplan, vilket är tråkigt. Jag kan därför inte riktigt berätta om hur tävlingar är. Dör det kommer nog att vara helt annorlunda nästa år när det har lugnat ner sig.

I år i alla fall så är det bara en dags tävling istället för två dagar vilket blir slitsamt för kroppen. I vanliga fall åker vi torsdag kväll eller fredag morgon och sedan hem igen lördag kväll. Väl på tävlingen är det väldigt likt hemma. Förutom att nio personer går vidare till final i hopp och kastgrenar, och att plankorna kan variera.

Innan jag åkte över så tävlade jag endast i tresteg och höjd. Men här på Elon så ville min coach att jag skulle börja med längd också. Det är väldigt stor skillnad på relationen med min coach hemifrån och här. Hemma var/är min tränare en av mina bästa vänner som jag kunde prata om allt med och vi hade en väldigt jämlik relation.

Här så är min tränare först och främst en man och han är betydligt äldre än min tränare hemma. Därför pratar vi inte riktigt om allt. Han är betydligt mer envis med hur träning och teknik ska se ut. Man måste kalla honom för coach men man kan också skämta en del med honom, vilket jag uppskattar!

Tävlingsdebut på college!

Bild från när jag tävlar!

Vad händer om man skadar sig?

I början av vårterminen, precis när vi gick från uppbyggnad till teknikträning, så fick jag en bristning i baklåret. Vad som hände när jag skadade mig var att jag gick till sjukgymnasten varje dag för att köra behandling och rehab. Dom tejpade och använde sig av maskiner så jag kom tillbaka väldigt snabbt.

När jag pratade med min tränare innan jag skrev på med Elon så sa han  till mig att ingenting speciellt skulle hända om jag skadade mig. Utan att dom bara skulle hjälpa mig. Så det är något man kan fråga om man har ett samtal med en coach från en skola man är intresserad av.

Hur såg min helg ut?

Denna helgen så lämnade jag för tävling 8.30 på morgonen och kom tillbaka vid 18. När vi kommit tillbaka från tävling. Så har vi gått och ätit middag med några från laget och sedan gått hem, duschat för att sedan hänga igen.

Idag så åkte vi iväg för att gå i en naturpark 40 minuter bort. Sedan åkte vi och kollade på ett annat college. På min skola går det 6 000 studenter och på UNC Chapel Hill som vi åkte till idag går det 30 000 studenter. Så våra campus var sjukt olika.

Deras campus har restauranger, affärer och caféer nära så det kändes som en stad. Medans mitt campus har mer fin natur. Det finns såklart fördelar med båda så det borde man tänka över innan man väljer skola.

Hörs nästa vecka, kram kram

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte