Gästbloggen

Tack för oss!

Tack för oss!

Hej på er!

Det har blivit dags för mitt och Lillys sista inlägg här på bloggen innan vi lämnar över stafettpinnen till någon annan stjärna från Athleticademix. Livet som student athlete kan vara hektiskt i vissa perioder och det är något jag och Lilly fått uppleva de senaste veckorna. Långa bortaresor kolliderar med skolarbete och exams, och så ska man hinna träna och skriva blogginlägg där emellan också 🙂 Men roligt är det!

Jag, Lilly och vår lagkamrat Silke från Danmark

Hurricane Idalia

Sen vi senast hördes av här på bloggen har jag och Lilly fått uppleva våra första Hurricane- och Tropical Storm Threats. Det var inte alls lika farligt som det låter men lite blåsigt och en hel del regn var det. Vi fick avbryta mitt i en träning och blev uppmanade att hålla oss inomhus. Dagen efter hade vi all skola online.

Igår spelade vi vår första conferencematch och med 6 minuter kvar på klockan behövdes även den avbrytas p.g.a. varning för blixtar och åska. Lite trist kan man tycka men det var nästan skönt med lite regn efter allt solsken och hetta.

Att ta steget

Om det är någon av er läsare som tvekar över att åka iväg till college – ÅK! Det är en ”once in a lifetime” upplevelse som du aldrig kommer att ångra. Oavsett om du hamnar i en stor stad på östkusten eller i öknen i Arizona, så kan jag garantera dig att du kommer att träffa nya vänner och få minnen för livet. Visst är det en omställning att flytta till andra sidan jorden och du kommer att uppleva både kulturkrockar och hemlängtan, men det är SÅ värt det.

Den här hösten är Lillys första termin medan jag åkte över redan i januari. Att börja sin första termin på college till vårsäsongen hade både sina för- och sina nackdelar.

Det finns regler och bestämmelser för hur många timmar man får träna per vecka under olika tider på året. Detta för att försäkra att alla idrottare får vila sina kroppar efter de intensiva tävlingssäsongerna. Fotboll som har sin tävlingssäsong under hösten har vanligtvis en något lugnare vårsäsong med träningar och en handfull träningsmatcher.

En fördel med att börja skolan ”out of season” var att jag redan var bekant med livet på college och hade mina gamla rutiner att gå tillbaka till nu till hösten då tävlingssäsongen startade. Jag kände mina tränare och lagkamrater samt var bekant med skolmiljön och att plugga på engelska. Istället kunde jag lägga mer fokus på att prestera ute på planen och på att lära känna alla nya lagkamrater.

Men det kan också vara svårt att komma in i laget halvvägs in på året när alla andra redan känner varandra. Lilly som började college nu till hösten hade fler lagkamrater som var i samma sits som henne – på en ny skola där de inte kände någon. Men så länge som man har ett öppet sinne och en positiv inställning är jag säker på att man kommer att klara av college och allt vad det innebär galant.

Innan jag åkte iväg var jag lite fundersam över om jag faktiskt skulle hitta några nära vänner i USA. Det hade jag inte alls behövt oroa mig över. Man spenderar otroligt mycket tid med sina lagkamrater. Man tränar, äter, sover och pluggar tillsammans. Att spendera så mycket tid med varandra och i så många olika sammanhang gör att man snabbt kommer varandra väldigt nära. Mitt lag känns lite som min andra familj, och det är verkligen skönt när man har sin riktiga familj så långt borta.

Vardagen i bilder

Oavsett om du börjar när du är i tävlingssäsong eller inte, om du får möjligheten att åka tycker jag att du ska ta den. Att åka på college är något som har utvecklat mig otroligt mycket, både som fotbollsspelare och som person. Alla härliga människor jag träffat och alla häftiga saker jag fått uppleva är något jag kommer att bära med mig resten av livet. Att vara en ”student athlete” är en väldigt rolig livsstil där du får umgås med dina kompisar och utbilda dig samtidigt som du får göra det du gillar allra mest, i mitt och Lillys fall att spela fotboll.

Här kommer en liten bilddagbok från våra två senaste veckor. Enjoy!

Träna träna träna

Besökte min första rodeo!

Åkte till Myrtle Beach när vi var lediga på Labor Day

Vi hejar alltid på herrlagets matcher och vice versa

Dunkin Donuts <3

Spelat en massa matcher!!

Shoppingrunda! 

Taggade på match

LAGET <3

Tack för att ni har läst!

Hoppas att ni har fått en liten inblick här på bloggen i hur livet på college är och känner er inspirerade att åka. Tveka inte att höra av er om ni har några som helst frågor eller funderingar, Lilly och jag svara mer än gärna.

Min instagram: cajsakronstrom
Lillys instagram: lillyborgman

Tack för oss och ha det bäst!

// Cajsa & Lilly

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte