Gästbloggen

Preseason och Lillys födelsedag!

Preseason och Lillys födelsedag!

Hej igen!

Vi är en vecka in på preseason och Lilly och jag börjar verkligen fundera över vad vi har gett oss in på… Schemat har varit fullspäckat från tidig morgon till sen kväll med fotbollsträningar, taktikmöten och gympass. Med andra ord har vi mycket att stå i men vi har också väldigt roligt!

Preseason

Första dagen tillbaka på fotbollsplanen inleddes med ett beep-test på morgonen. Trots att vi hade förberett oss på alla sätt och vis så var det tuffare än vi trodde. Värmen och luftfuktigheten här i South Carolina är något varken jag eller Lilly har tränat i förut. När vi gjorde våra fystester var det – håll i hatten – 36°C och solsken. Minst sagt svettigt!

Innan och efter varje träning måste vi väga oss för att hålla koll på att vi inte tappar för mycket vätska i kroppen. Förutom beep-testet hade vi också två fotbollsträningar samma dag. Träningarna är satta tidigt på morgonen och sent på kvällen för att ge oss tid att återhämta oss emellan. Första träningen kan börja så tidigt som 7 på morgonen medan dagens andra träning kan hålla på ända till klockan halv 11 på kvällen.

Först tränar vi vid soluppgången.

Och sedan tränar vi vid solnedgången.

Isbad

Alla idrottslag på skolan (till och med e-sportlaget) har tillgång till en Athletic Trainer dit vi kan gå för all typ av prehab och rehab. Förutom diverse tejpningar, värmebehandlingar och massage är det vanligt att man går dit för isbad. Det var första gången jag tog ett isbad efter träning och det är något jag verkligen kan rekommendera. För mig känns benen mycket lättare efteråt och jag upplever att jag får mycket mindre träningsvärk. Om det sedan är placebo eller inte har jag inget svar på… men det fungerar 🙂

Lilly njuter av ett isbad efter ett träningspass.

Teambuilding

Att preseason är tufft är inget att sticka under stolen med, men man tar sig igenom det. Det är något speciellt med att göra det tillsammans med sitt lag. Alla är i samma sits och peppar varandra, fotboll är ju trots allt en lagsport. Nu till höstsäsongen hade vi hela 16 (!) nya spelare och för att få oss sammansvetsade så fort som möjligt så har vår tränare schemalagt en hel del teambuilding. Här om dagen målade vi tavlor tillsammans och i helgen ska vi åka till Charlotte i North Carolina och göra Escape Rooms. Superskoj!

Hela laget målade tillsammans.

Här visar vi upp våra konstverk.

Lillys födelsedag

Under veckan hann Lilly också med att fylla år! Alla internationella studenter på skolan (70 stycken) åt lunch tillsammans på en restaurang den dagen och självklart såg vi till att sjunga för Lilly. Dagen efter var vi och käkade middag på en mexikansk restaurang med nästan hela laget och självklart tog vi tillfället i akt att fira henne lite då också.

Lilly blir uppvaktad på den mexikanska restaurangen.

Internmatch

På söndag har vi vår första träningsmatch (scrimmage) mot USC Lancaster, en skola som ligger ungefär en timme bort. För att förbereda oss spelade vi en internmatch under tisdagskvällen. Jag och Lilly hamnade på olika lag och det blev en riktigt spännande match där Lillys lag gick segrande med slutresultatet 1-0. Och lyssna på det här, det var ingen mindre än Lilly som gjorde matchens enda mål. Så ska det se ut!

Här om dagen så började skolan igen och med det har även fotbollsträningarna lugnat ner sig lite grann. Det har varit skönt att komma tillbaka till lite gamla rutiner och i nästa inlägg tänkte jag berätta mer om hur det är att balansera skolarbete med träningar och kompisar. Ifall ni vill se mer av mig och Lilly eller har några som helst frågor eller funderingar så går det bra att höra av sig på Instagram.

Min instagram: cajsakronstrom
Lillys instagram: lillyborgman

Efter vår internmatch.

Tack för att ni har tagit er tiden att läsa om vad jag och Lilly har pysslat med den senaste veckan. Det var allt för den här gången men vi hörs snart igen här på bloggen!

// Cajsa

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte