Gästbloggen

Move-in och Media Day!

Move-in och Media Day!

Hej på er!

Jag heter Cajsa Kronström och det är jag som kommer att hålla i gästbloggen under augusti månad. Jag studerar och spelar fotboll för Coker University i South Carolina. Med mig i laget har jag även Lilly Borgman som är en del av Athleticademix. Hoppas att ni är lika taggade som mig och Lilly på att följa våra äventyr den här månaden!

Jag och Lilly tillsammans med skolans maskot Striker!

När jag skriver det här har jag precis börjat landa i mitt dorm room. Resväskorna är uppackade och dygnsrytmen tillbaka till den amerikanska.

Coker University är en liten skola som tävlar i South Atlantic Conference (SAC). Majoriteten av alla studerande på skolan är atleter och totalt tävlar skolan i 13 olika sporter. Skolan ligger i den lilla staden Hartsville mitt i South Carolina. Jag är hemma från Mariehamn på ön Åland mitt i Östersjön, så småstadskänslan kändes välbekant. Även om Hartsville i sig är väldigt litet så finns större städer så som Charlotte, Charleston och Columbia alla inom rimligt köravstånd.

Jag inledde mitt collegeäventyr vårsäsongen 2023, med andra ord är det min andra termin och min första höstsäsong som jag påbörjar nu. När jag åkte över i januari var jag full av förväntan och iver men det är inget som går att jämföra med hur taggad jag är på min första ”riktiga” säsong!

Jag och mina lagkamrater på utfärd till den stora skolan USC i Columbia.

Move-in Day

Mellan varje läsår på min skola så byter man dorm room vilket innebär en hel del logistik. Många internationella studenter på min skola hyr förvaringsutrymmen under sommaren så att de inte behöver släpa med sig alla saker hem. Jag hade tur och fick lämna mina saker hemma hos en kompis här i Hartsville.

Att veta vad man ska ha med sig när man åker över är inte helt enkelt. Hur gärna man än vill så är det svårt att få plats med hela sin garderob och sitt rum hemifrån i en eller två resväskor. För mig har det varit viktigt att komma till mitt rum på skolan ska kännas lite som att komma hem. Jag har tagit med en del saker som påminner mig om hemma och mina väggar är fyllda av bilder hemifrån. Ett annat tips är att ha med sig svenskt godis 🙂 Svensk choklad är inte bara mycket godare än amerikansk, utan det känns också hemma att äta något man är van med.

En bild från mitt dorm room förra terminen

Media Day

Redan min första hela dag tillbaka på skolan var det dags för Media Day. Det är verkligen fullt ös medvetslös från start. Våra två första veckor tillbaka på skolan är försäsong fylld av beep-test, isbad och en hel del lagaktiviteter. Men mer om det i nästa inlägg 🙂

Under Media Day tar vi bilder till skolans hemsidor och sociala medier som ska användas under säsongen. Förutom enskilda bilder till lagets ”roster” så tar vi även ”promo photos”. Det är bilder där vi får posera mer fritt och använda oss av rekvisita. Som internationell studerande är det vanligt att till exempel ta en bild med sin egen flagga. Våra flaggor hängs sedan upp i omklädningsrummet och ibland hängs de till och med upp utomhus under våra matcher! Superkul tycker jag.

Lilly in action!

Våra flaggor upphängda i omklädningsrummet.

Media Day är verkligen en rolig dag som också är en form av teambuilding!

Stay tuned!

Jag hoppas att ni känner att ni åtminstone har fått en liten introduktion och inblick i min och Lillys första dagar här på Coker University. I nästa inlägg kommer ni att få höra mer om alla förberedelser inför säsongsstarten.

Ha det bäst så hörs vi snart igen!

// Cajsa

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte