Gästbloggen

Sommar på University of Portland

Sommar på University of Portland

Hej allihopa! Mitt namn är Jenny Wahlén och det är min tur att ta över bloggen nu efter Ebba som har gjort ett grymt bra jobb och uppdaterat er under Juli!

Lite kort info om mig är att jag är en målvakt som heter Jenny och är 20 år. Jag började spela fotboll runt 7 års ålder och spelade då i min moderklubb Svärdsjö IF. Vid 16 års ålder flyttade jag till Borlänge för att spela i Kvarnsvedens IK och har representerat dem i Svenska spel F19, Elitettan samt i Damallsvenskan. Redan hösten 2017 skickade jag in en intresseanmälan för att åka till college och kom då i kontakt med Robin för första gången, vilket var då jag även började få upp ögonen för college på riktigt! Men just den gången valde jag att inte åka men jag kunde ändå inte släppa tanken på college.

Vid slutet av sommaren 2018 fick jag veta att Robin startat Athleticademix och då jag kände att jag bara måste ta chansen. Nu, cirka 1 år senare sitter jag i mitt dorm på University of Portland och känner att jag inte kan bli nöjdare med mitt val.

Stort tack till Robin som hjälpt med och guidat mig igenom allt för att ta mig hit!

MINA FÖRSTA VECKOR

Under mina kommande år på college kommer jag att representera University of Portland eller Portland Pilots som laget heter. Vi är just nu 28 spelare i truppen varav 4 stycken målvakter så konkurrensen kommer att vara tuff, men jag kommer att göra allt för att visa att jag vill spela. Jag har varit i Portland sen den 22 Juni så jag har varit här i snart 7 veckor. Anledningen till varför jag åkte hit så tidigt är för att jag har gått ”sommarskola” och haft vad man skulle kunna kalla pre- preseason. Jag har läst tre kurser under sommaren: Fine Arts, College Writing och Aim for Excellence.

Till en början var det svårt men man kom snabbt in i det! Språket har inte varit något problem, det enda som var lite jobbigt var att allt gick så fort. Vi hade endast 6 veckor på oss att hinna göra allt som man normalt sett gör under en hel termin i kurserna vilket gjorde att det blev väldigt intensivt och det gick inte en dag utan att vi hade minst 2-3 uppgifter som skulle lämnas in nästa dag. Förutom skola och pluggande så hade vi 7 träningspass under veckan. två fotbollspass, två styrkepass och tre konditionspass. Träningarna hölls utav lagkaptenen på grund av att coacherna inte får träna oss innan försäsongen börjar men jag tycker att vi har haft bra träningar med högt tempo ändå.

BEEP TEST

Vi avslutade sommarträningen med ett beep test för att se hur bra vi skött sommarträningen under fredagen 2 augusti och har nu haft lite ledigt innan vi börjar försäsongen på riktigt den 6 augusti. Det ska bli spännande att börja träningarna med våra coacher och börja jobba på hur vi vill spela som lag! Vi har inte särskilt lång tid på oss att få ihop laget eftersom vi har våran första match redan 14 augusti men om vi fortsätter som vi gjort under sommaren så känner jag att det inte ska vara några problem.

Under sommaren har jag bott i ett dorm vilket är elev boendet på skolområdet. Under sommaren har vi i princip endast varit idrottselever från fotboll, basket och volleyboll lagen på skolan så det har varit ganska tomt i jämförelse med när hösten kommer. Jag delar rum med en annan målvakt i laget som också startar första året på college men det är bara nu under sommaren!

Till hösten kommer vi att flytta ihop med två andra freshmen i laget vilket betyder att vi kommer att bo fyra stycken i samma rum. Vi kommer bra överens alla fyra och har blivit bra vänner så det ska bli både kul och intressant att bo ihop. Var lite ovant till en början att dela rum med en helt okänd människa men desto längre tiden gick och desto mer vi lärde känna varandra så har jag blivit mer van och har inga problem med det!

UTANFÖR FOTBOLLEN OCH SKOLAN

Förutom skola och fotboll så har jag hunnit sett en del av Portland och även andra delar av Oregon (delstaten Portland tillhör). Vädret här har varit toppen och jag tror inte det har varit en enda dag vi har haft under 26 grader och som mest har vi nog haft upp mot 34 grader. Så mycket av min tid här har spenderats utomhus under helgerna när vi inte har suttit i skolbänken.

Vi har bland annat åkt till Sauvie beach som ligger cirka 40 minuter norr om Portland för att bada och sola när det har varit så varmt.

En dag åkt jag och fyra andra tjejer i laget till Dougan falls som ligger ca en och en halv timme bort från Portland med bil. Naturen är otroligt vacker i Oregon och Dougan falls är ett gott exempel på det. Det är ett litet vattenfall som ligger mitt ute i skogen där man bland annat kan hoppa från klippor, bada och sola. Vi var långt ifrån ensamma där men med tanke på hur fint det var så är jag inte förvånad.

PORTLAND THORNS – NWSL

Jag har även hunnit se Portland Thorns möta Orlando Pride i den Amerikanska proffsligan NWSL, vilket var en upplevelse som jag sent ska glömma. Ungefär 19,000 personer befann sig på matchen vilket är det största antalet åskådare jag någonsin sett på en damfotbollsmatch. Det var riktigt bra stämning på läktarna och matchen var minst sagt underhållande och slutade med 4-3 till Portland. Målen gjordes bland annat av den kanadensiska VM och före detta Portland pilots spelaren Christine Sinclair för Portland och Sverige bekanta Marta för Orlando.

Under helgen när sommarskolan tog slut och vi fick ett litet uppehåll från träningen innan försäsongen börjar åkte hela laget till Redmond som ligger 3 timmar sydöst om Portland. En tjej i laget har ett ”vacation house” där som vi spenderade helgen i för att lära känna varandra bättre! Bland annat så tog vi en del cykelturer, promenader och en dag åkte vi till staden Bend för att hyra stora badringar som vi sedan flöt på längs floden som rinner genom staden. Det var en rolig och avkopplande helg och det var roligt att se andra delar av Oregon och inte bara Portland området!

KOMMANDE VECKOR

Mina första veckor har utan tvekan händelserika men det är absolut inte slut än!

Som sagt så drar vi igång försäsongen Tisdag den 6 augusti med att vi kommer att få alla träningskläder och utrustning samt med möten och genomgång hur vi vill spela under hösten med mera.

Under Onsdagen 7 augusti har vi första träningarna med våra coacher sen rullar veckan på med två träningar om dagen med diverse möten där emellan.

Den 12 augusti kommer vi att ha fotodag då vi tar lagfoton samt individuella foton i våra matchkläder, vilket kommer att bli riktigt kul då det blir första gången jag drar på mig Portlands matchställ för första gången!!

14 augusti har vi första matchen vilket även är vår hemma premiär för i år mot British Columbia. Därefter fortsätter matcherna under hela hösten!

Skolan startar igen den 26 Augusti så då blir det full fart igen. Jag är glad att jag kom hit så tidigt som jag gjorde för att ta kurser under sommaren också för nu känner jag mig mer förberedd inför vad som komma skall i höst! Men jag kan nog utan tvekan säga att augusti kommer att bli en rolig månad och mycket att berätta om nu när säsongen snart drar igång på riktigt!

I kommande inlägg kommer ni att få följa med under våra försäsongsträningar, matcher och under skolstarten vilket jag lovar att ni inte vill missa!

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte