Gästbloggen

Första college matchen för University of Portland!

Första college matchen för University of Portland!

Hej igen! Det har gått ett tag sedan mitt senaste inlägg men det är för att jag har haft ganska fullt upp den senaste tiden. Det har nu gått mer än en vecka av försäsongen och det har varit en händelserik tid! Många träningar, möten, media-day och vi har även spelat vår första match!

TRÄNINGARNA

Vi började försäsongen onsdag 7/8 med två fotbollspass om dagen blandat med möten där de presenterade alla personer som jobbar kring laget, tex tränare, athletic trainer, athletic directors osv.

Möten där vi gått igenom vår spelidé, hur vi vill försvara, anfalla och positionering vid fasta situationer osv, allt för att göra det tydligt hur vi ska agera under säsongen. Det är bra kvalité på träningarna med hög fart och mycket fokus på anfallsspel vilket såklart är roligt för mig som målvakt eftersom jag får jobba mycket under spelövningar.

Vanligtvis startar vi träningarna med ”bandwork” då vi värmer upp och gör olika styrke övningar med gummiband samt dynamisk stretching innan vi delar på oss då utespelarna börjar med teknikövningar och vi målvakter kör vår egen träning. Efter cirka 30 min är vi med i övningar med utespelarna igen innan vi avslutar träningen med spel av något slag, ibland 11 mot 11 och ibland smålags spel.

MEDIA-DAY

Media-day är då vi fotograferar alla individuella bilder samt lagfoton som kommer att användas på skolans sociala medier och diverse marknadsföring. Det tog ca 3-4 timmar innan vi var klara, vi började inomhus där vi först fotade ”normala” bilder där vi först skulle le och en bild när vi skulle se mer seriös ut. Efter dem fick vi använda oss av diverse rekvisita som flaggor eller fotbollar och posera hur vi än ville framför kameran. De individuella bilderna tog längst tid eftersom alla 28 spelare skulle fotograferas men tiden gick rätt så fort ändå.

Medans vi väntade på vår tur passade vi på att ta egna bilder och bara umgås med varandra. Ni som följer Athleticademix Instagram(@athleticademix.se) kanske följde min insta story takeover under våran media-day, om inte så kan ni fortfarande se den på Athleticademix Instagram!

För lagbilderna så gick vi ut på fotbollsplanen där vi först fotograferade varje årskurs var för sig innan vi tog bilder med hela laget. Vi målvakter passade även på att ta egna bilder vilket var kul.

EXHIBITION GAME

Under onsdagen den 14 Augusti spelade vi vår första match för säsongen mot University of Brittish Columbia (UBC) hemma på Merlo Field. Vi vann med 3-2 och men utifrån hur spelet såg ut så skulle vi antagligen ha haft ledningen med åtminstone 3 – 0 i halvtid istället för 1-0.

Jag spelade hela första halvlek medan två andra målvakter delade på andra halvlek. Eftersom detta var en så kallad ”exhibition game” så är det endast en träningsmatch för att vi ska kunna jobba på vår spelidé och få allt att stämma innan tävlingsmatcherna startar. Under matchen ville tränarna att så många som möjligt skulle få speltid vilket gjorde att i princip hela laget fick speltid. Jag tror att hela 27 av 28 spelare var på planen någon gång under de 90 minuter som vi spelade, vilket stundtals kändes ganska rörigt eftersom vi helt plötsligt hade en helt ny 11 på planen från när matchen startade.

Alla förberedelser innan matchen, hur de hanterar allt under och efter matchen var väldigt proffsigt vilket är häftigt att uppleva. Vi hade flertal möten och genomgångar för att förbereda oss med filmer från tidigare år samt klipp som de spelat in under våra försäsongsträningar.

Alla målvakter hade individuella möten med tränarna där vi pratade om hur vi tycker att det har gått under försäsongen bland annat och fick feedback hur tränarna tycker att vi har skött oss.

MATCHDAG

På själva matchdagen skulle alla checka in med vår athletic trainer för att förbereda oss. Vissa fick behandling som massage eller koppning, medans andra (som jag själv) foamrollade, tog ett isbad eller använde våra ”spacepants”. Efter behandling hade vi ledigt fram till 15:30 då vi hade pre game meal tillsammans med laget innan vi gick till omklädningsrummet ca 16:00 för hydration test och mer behandling för de som behöver. Därefter hade vi ytterligare ett möte inför matchen och gick ut på planen för uppvärmning vid 17:45 och sen startade matchen vid 19.

Efter matchen hade vi en organiserad middag tillsammans för att se till så att alla fick något att äta innan vi skulle gå hem och för att vi skulle ha bästa möjliga förutsättningar för att återhämta oss.

Dagen efter matchen hade laget gemensam rehab där de tillsammans med vår trainer cyklade samt foamrollade under en timme. Därefter var det obligatoriskt isbad och behandling för de som behövde.

Själv så hade jag målvaktsträning i cirka en timme innan jag och resten av målvakterna också tog ett isbad tillsammans med resten av laget.

Nu framöver väntar fler träningar och möten för att förbereda oss för vår nästa match som spelas borta mot University of Washington (UW) i Seattle på fredag 23 Augusti. Det blir första bortamatchen för i år vilket kommer att bli spännande. Ska bli roligt att se en annan del av USA och eftersom vi reser redan på torsdag så kommer vi antagligen ha tid till att se oss omkring samtidigt. Mer om det i nästa inlägg!

Ha det så bra så länge! 🙂

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte