Gästbloggen

Skolstart på University of Portland

Skolstart på University of Portland

Tiden går fort när man har roligt brukar man ju säga, och det stämmer verkligen! Jag har nu varit i Portland i över två månader och det är ca tre och en halv månad kvar innan jag åker hem till Sverige för att fira jul.

BORTAMATCH! 

Förra veckan (torsdag 22/8) åkte vi buss till Seattle som ligger tre timmar norr om Portland. Där spelade vi vår första bortamatch för säsongen under fredagskvällen mot University of Washington som är ett lag i Pac-12.

Vi startade torsdagen med möte och genomgång/repetition av fasta situationer samt klipp från tidigare matcher av våra motståndare. Vid varje videogenomgång samlas vi i omklädningsrummet där vi har soffor och en tv som vi samlas vid. Efter mötet var det bara att byta om och bege sig till träningsplanen. Träningen varade i ca 1h 30min och vi nötte vårt försvarsspel, fasta situationer samt forwards hade en inlägg/skott övning. Därefter satte vi oss på bussen för avfärd mot Seattle efter att alla duschat och fått behandling.

Under torsdagen flyttade även resten av eleverna in i alla dorms samt att ”freshman orientation weekend” började. Det var otroligt mycket folk överallt på campus av både nya elever, gamla elever och deras föräldrar som flyttade in och utforskade området. Att vi lämnade just då var både skönt eftersom vi inte behövde trängas med alla som försökte flytta in men ändå tråkigt i och med att vi missade en del aktiviteter som hölls på campus för att välkomna alla.

FRAMME I SEATTLE

Väl framme i Seattle så började vi med att checka in på hotellet, åt middag och tog det ganska lugnt innan vi gick och la oss för att sova.

På själva matchdagen åt vi frukost runt 9 innan vi åkte till match arenan vid 10 tiden för att kolla på planen. Vi fick även ca en timmes egentid att utforska ett shopping område precis bredvid University of Washingtons campus innan vi åkte tillbaka till hotellet för hydration test, behandling och lunch.

Matchen startade vid 19:00 och var slut ca 21:30. Efter 90 spelade minuter var resultatet 0-0 vilket betydde att matchen skulle gå till förlängning. Reglerna inom college fotbollen är annorlunda mot hur det är vanligtvis eftersom man vid oavgjort resultat spelar 10×2 min förlängning med golden goal. Om ingen har gjort mål efter förlängningen så slutar matchen oavgjort. Det var något som jag inte tänkte på, jag tänkte helt enkelt att matchen var slut efter 90 min och förstod först inte varför alla sprang tillbaka mot bänken istället för att tacka motståndarna för matchen! Men fick det snabbt förklarat när speakern ropade ut det i högtalarna.

Matchen slutade 0-0 efter förlängningen och vi kunde rulla tillbaka hyfsat nöjda ändå efter en mindre bra första halvlek men kom tillbaka med en bättre inställning och gjorde en mycket bättre andra halvlek och förlängning. Defensiven var riktigt bra medans vi var lite bleka framåt, vi hade chanser att ta ledningen men tog inte riktigt vara på dem.

ORIENTATION OCH SKOLSTART:

Vi var tillbaka ca 01:30 natten mellan fredag och lördag från resan till Seattle, så det var raka vägen till sängen. Det var inte många timmars sömn den natten i och med att klockan ringde redan 07:30 för att kliva upp och bege sig till skolans orientation! Eftersom vi var borta torsdag och fredag så missade vi två dagar och kom tillbaka utan att känna någon.

Vi fick träffa våra lärare som har lektioner inom den major man har valt samt att vi träffade våra workshop group som jag kommer att träffa en gång i veckan halva höst terminen. Eleverna i min workshop grupp har valt samma major som jag själv vilket är psykologi så tanken är att vi ses en gång i veckan och kan diskutera och hjälpas åt med uppgifter etc. I och med att jag missade två dagar så hade de andra eleverna redan träffat varandra och börjat lära känna varandra medan jag kom in helt ny under lördagen men det funkade bra ändå.

LÖRDAGSKVÄLLEN

Under lördagskvällen anordnades en resa till en ”secret location” för alla freshmen elever. Vi samlades inne på basketplanen i ”Beuchamp” som är en byggnad med allt från gym, basketplan, lektionssal, löparbana, osv. Efter samlingen fyllde vi x antal bussar som skjutsade oss till Big Al’s som är en arkad där vi kunde spela bowling, pingis, biljard och spela alla möjliga olika spel i ca 2-3 timmar! Det var en rolig kväll och jag umgicks mest med mina vänner jag lärt känna under sommaren och lagkamrater. Vi var tillbaka på campus igen vid 24 tiden så jag kände mig rätt sliten med tanke på att vi kom hem rätt sent kvällen innan också.

MÅNDAGEN

Under måndagen började min förstalektion 08:10 och det var en lektion i Earth System Science. Jag kommer att läsa 13 credits i höst vilket är fem kurser. Från början hade jag 16 credits men jag tog bort en filosofikurs eftersom det var en kurs jag en dag i veckan (onsdagar) i tre timmar och jag kommer ändå missa den ett flertal gånger pga att vi reser vissa onsdagar.

De kurser jag läser i höst är

En normal dag ser antingen ut så att jag har första lektionen 08:10 – 09:05, andra lektionen 09:15 – 10:10, träning 11:30 – 13:15 och sen lektion igen 16:10 – 17:00. Det ser olika ut för olika dagar men det är sådär mina Måndagar, onsdagar och fredagar kommer att se ut. Tisdagar och torsdagar har vi morgon träning och har 2 eller 3 lektioner efter det!

TILLBAKA I SEATTLE

Just nu är klockan snart 21:30 här onsdag kväll (28/8) och jag är tillbaka i Seattle igen. Vi är här för att spela två matcher under helgen! Imorgon torsdag möter vi University of New Mexico och på söndag möter vi University of North Carolina som förra året tog sig till final i college turneringen och slutade som tvåa av alla skolor i NCAA division 1! Det kommer utan tvekan att bli två tuffa matcher men jag ser fram emot det och jag hoppas att vi kan åka härifrån med två resultat vi kan vara nöjda med!

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte