Gästbloggen

Skadad på college

Skadad på college

Hej! Hoppas allt är bra med er.

Glömde helt bort att lägga in en bild på mig själv i förra inlägget. Här kommer en bild på mig in action haha! Så ni vet vem det är som skriver här på gästbloggen! 🙂

DÅLIGA NYHETER

Om ni läste mitt senaste inlägg här på gästbloggen. Så vet ni att jag skadade mitt knä på en match och väntade svar från MR röntgen. Fick svar förra veckan och det var tyvärr inga roliga nyheter.

Till en början trodde de att det ”bara” var korsbandet som var av (igen..). Svaret från MR röntgen visade dock att det var fler delar i knät som är trasigt. Utöver att korsbandet är av är båda meniskerna trasiga. Jag har också en partiell skada i min mcl led (menas med att den delvis är av) samt en fraktur i lårbenet. Detta var givetvis otroligt tråka nyheter att få och känns riktigt tungt att inleda mitt första college år med att bli skadad.

Tyvärr är skador något som händer i fotboll så det är bara att bita ihop och köra på med rehab och komma tillbaka starkare! Har fått otroligt mycket stöd från mina roommates, lagkamrater och tränare. De har alla hjälp mig att hantera detta och hjälpt mig hålla huvudet högt. Det är klart att man får vara ledsen och deppig över att man är skadad för det suger. För det gör det verkligen! Men det underlättar så otroligt mycket för sig själv om man försöker vara så positiv som möjligt under hela processen för en dag är det dags att kliva på planen igen!

På bilden är det jag och mina roommates när vi var och köpte glass för någon vecka sedan. En av dem drog korsbandet för några veckor sedan. Så vi går igenom detta tillsammans nu haha. Men de gör hela situationen så mycket bättre!

VAD HÄNDER NU?

Första gången jag drog korsbandet var i mars, detta år. På något vänster kom jag undan operation då mitt korsband växte ihop av sig själv. Denna gången kommer jag tyvärr inte undan operation, jag ska opereras den 3:e november här i USA.

Just nu känner jag mig inte så nervös. Jag vill bara få det gjort så jag kan börja med rehab efter och komma tillbaka så snart som möjligt. Doktorn sa att rehab tiden troligtvis kommer vara mellan 6-9 månader innan jag är tillbaka fullt igen. Jag kommer vara redo inför nästa försäsong och säsong här vilket känns skönt.

Allt här borta i USA går lite fortare än hemma. Jag fick komma till läkaren snabbt efter skadan. Fick en tid för MR röntgen snabbt. Dessutom en operations tid som bara är två veckor bort. Skulle du tyvärr hamna i samma situation som mig kan det vara skönt att veta att du kommer prioriteras. Du får hjälp fort eftersom skolan vill ha dig tillbaka på planen igen så snabbt som möjligt!

Sjukhusbesök kan bli väldigt dyrt här men som tur är kommer du vara försäkrad genom skolan. Vilket innebär att du inte behöver stå för några kostnader utan skolan kommer stå för alla kostnader. Du kommer även få behålla hela ditt stipendium under hela tiden du är skadad. Det finns egentligen inte mycket att oroa sig över när det kommer till att bli skadad på college. Allt kommer lösa sig och du kommer få otroligt bra hjälp!

Robin har faktiskt skrivit ett blogginlägg om detta på nyhetsbloggen om du vill läsa mer!

MIDTERMS

Utöver att jag är skadad nu rullar allt annat på som vanligt. Tiden här borta går så otroligt fort, halva terminen är redan avklarad och det är dags för midterms i en del kurser. Midterms är tester man tar i olika kurser för att helt enkelt se hur man ligger till i kursen, vad man lärt sig och vad man kanske behöver jobba mer på inför de sista testerna som är i slutet av terminen.

Min major är Sports Management, första terminen nu har jag bara haft basämnen som matte och engelska samt en kurs som heter ”presentation techniques” och ”achieve education/ career success”. Nästa termin kommer jag ha fler kurser som inriktar sig mer på mitt valda major vilket ska bli kul!

Just nu blir det ganska mycket plugg på fritiden inför testerna och alla inlämningar vi har men än så länge har det gått bra så känner mig inte så nervös, ska bli skönt att få dem gjort så vi har lite mer fritid på kvällarna efter träningar och på helger.

FRÅGOR

Om ni skulle ha några frågor eller funderingar angående just skador, hur man ska tänka, vad som händer eller om något helt annat är det bara att höra av sig till mig! Min instagram är izabelle.18

Kom ihåg att allt kommer lösa sig om du skulle bli skadad under din college tid och du kommer få otroligt bra hjälp från din skola. Skador är tyvärr något som händer i fotboll och ibland inget man kan påverka det, så försök att vara så positiv och motiverad som möjligt att komma tillbaka så fort som du bara kan, lovar att det kommer underlätta för dig själv väldigt mycket!

Ha det så bra så länge så hörs vi om en vecka!!

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte