Gästbloggen

Välkomna till Davenport University!

Välkomna till Davenport University!

Under oktober kommer ni få följa med mig och få läsa om hur min vardag och mitt liv ser ut här på Davenport University i Michigan. Eftersom detta är mitt första inlägg här på bloggen. Så tänkte jag börja med att presentera mig själv och berätta lite kort om Davenport University. 

KORT OM MIG, IZABELLE OLSSON

Mitt namn är Izabelle Olsson, jag är född 2002 och är 19 år gammal. Jag kommer från en liten stad i Värmland som heter Karlstad. Hemma i Sverige spelar jag för Norrstrands IF i Div 2. Som just nu är i kval position för Div 1 vilket är hur kul som helst!! Jag har spelat fotboll sedan jag var runt 4 år, det har alltid varit en stor del av mitt liv. Under åren har jag spelat på de allra flesta positionerna men tillslut var det mittback som passade mig bäst:) 

VÅGA!

Välkomna till Davenport University!

Laget! Jag spelar i #2. 🙂

Innan jag bestämde mig för att åka över till USA kände jag mig väldigt osäker och visste inte om det var något jag skulle fixa, det var långt utanför min comfort zone. Men här sitter jag idag, i mitt dorm på college hur nöjd som helst över att jag valde att åka!

Det jag lärde mig av detta är att det är viktigt att våga testa nya saker och våga utmana sig själv även om det känns läskigt eller obehagligt. När jag väl hade bestämt mig för att åka ville jag bara komma iväg.  Att få komma hit, se och uppleva allt man sett på bilder, träffa tränarna, lagkamraterna osv.

Trots att detta var något som var långt utanför min comfort zone var det inte allt för jobbigt att säga hejdå till familjen. Jag tror det beror på att jag var fylld av adrenalin och extremt nervös för att flyga till ett helt nytt land själv. Saknaden av familjen och vännerna går i perioder. Vissa dagar är det lättare och vissa dagar är det tuffare. Jag tycker att det funkar bra med FaceTime samt att nästintill alla matcher går att se live så de kan fortfarande kolla när man spelar haha!

Funderar du på att åka på college är mitt enda tips att gör det! Ta chansen att få uppleva detta, skulle det inte vara något för dig behöver du bara gå en termin och sen behöver du inte vara kvar. Men ta chansen att få uppleva college! 

DAVENPORT UNIVERSITY

Jag går på Davenport University, de spelar i NCA DII och tillhör ”The Great Lakes Intercollegiate Athletic Conference” eller förkortas som GLIAC.

STAD: Grand Rapids – 200 000

DELSTAT: Michigan

MAJOR: Sports Management

ÅR: Freshman – Mitt första år.

Skolan och campus är inte så stort. Tycker det är lagom med elever på skolan samt att man lär känna alla lärare och lärarna lär känna mig som elev vilket jag tycker är bra. Det blir enklare att mejla, fråga om hjälp, ha möten osv när man har en bra kontakt med sina lärare. Vi tränar på en träningsanläggning som kallas för “Farmers insurance athletic complex” (bilden ovan). Det ligger ca 10 min med gång bort och runt 3 minuter med bil vilket är smidigt. På campus finns även en konstgräsplan samt “Student Center”.

I Student center finns volleyball courts, basketball courts, löparbanor, ett gym som alla på campus kan använda och ett athletic training room. Där man kan bli tejpad, köra rehab/prehab eller få annan hjälp med skador osv. När vi gymmar med laget gör vi det på Farmers, där får vi även all hjälp vi behöver med tejpning, rehab/prehab, is bad, massage, allt egentligen! 

MIN FÖRSTA TID HÄR 

Den 15:e augusti gick flyget från Arlanda till Grand Rapids. Mitt bagage kom fram och resan gick bra, det var en försening från Amsterdam till Detroit vilket innebar en löptur genom Detroits flygplats för att hinna med mitt sista flyg till Grand Rapids men det jag gick bra, jag hann fram i tid haha!

Skolan började inte förens den 7:e september. Så från den 15:e augusti till den 7:e september hade vi enbart försäsong med laget. Jag tyckte detta underlättade mycket för mig när skolan väl drog igång. Eftersom jag då hade varit på campus ett tag innan det var dags för lektioner. Jag hade hunnit lära känna mina roommates och lagkamrater. Jag hade också lärt mig vart allt fanns på campus och hunnit komma till rätta i mitt rum. 

Välkomna till Davenport University!Välkomna till Davenport University!

Den 8:e september var dags att packa väskan igen för att åka ned till Florida en vecka. Vi flög med laget ner till Daytona Beach där vi skulle spela två matcher. Vi bodde i ett hus med 15 sovrum, pool, basketboll korg, arcade games, ja det var ett ganska stort hus!:)

Att få flyga med laget så var en cool upplevelse och man kände sig rätt proffsig när alla var enhetliga i skolans kläder och vi gick igenom flygplatsen haha. Att få se olika delstater och resa med laget är riktigt kul. Få se nya platser och uppleva så många olika delar av Amerika tillsammans är en av det bästa delarna enligt mig med att gå på college som idrottare.  

HÅLLER TUMMARNA FÖR POSITIVA NYHETER

Tyvärr drog jag på mig vad som verkar vara min andra korsbandsskada i fredags. Det känns otroligt tungt eftersom säsongen precis börjat. Får veta på torsdag om det är så att det tyvärr är korsbandet eller inte. Håller alla tummar för att det verkligen inte är det! Men skulle det vara så vet jag att jag får all hjälp och stöttning jag behöver:) 

Hoppas ni fått en bättre bild om vem jag är och om DU. I mina inlägg under oktober tänkte jag ge er lite av mina tips om vad man bör tänka på inför college, när man väl kommer på plats, hur en vanlig dag/vecka kan se ut och svara på era frågor om ni har några så tveka inte att höra av er om det skulle vara något ni funderar på eller har har frågor kring, min instagram är Izabelle.18 

Ta hand om er så hörs vi om en vecka eller två!

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte