Gästbloggen

Ny vecka, nya möjligheter!

Ny vecka, nya möjligheter!

Halloj igen!!

Jag är tillbaka igen med ännu ett strålande inlägg om hur min vecka har varit sedan ni sist hörde ifrån mig!!!

Super Bowl

Super Bowl var riktigt roligt att kolla på tillsammans med mina vänner. Även fast laget jag hade satsat på inte vann. Jag hoppas att ni hemma i Sverige som valde att se matchen hade lika kul som jag. Eller åtminstone orkade hålla er vakna. För första gången fick jag äntligen se half-time showen live!!! För er som missat alla tik tok videos och memes så var Shakira och JLo det de dynamiska paret som gav oss 6 minuter och 18 sekunder ren underhållning.

Må säga, att ha sett Shakira som är 43 år och JLo som är 50 och de båda ser ut som de gör, har gett mig en helt ny kategori av framtidsångest. Man har haft sina vanliga kategorier: vilket jobb ska man ha, ska man skaffa 20 katter eller försöka ge sig på kärlek. Men att de ser ut sådär när man är halvvägs till 100 har nog aldrig varit en tanke för mig. Tur för mig, så följer jag Edward Blom på Instagram och han påminner mig konstant om vad de mer viktiga prioriteringarna i livet är.

Veckan i allmänt

Veckan för mig har annars varit rätt lugn och mest handlat om att försöka förbereda min överlevnad inför kommande vecka där det bara är massa läxor och prov på schemat. Ribban för mina förväntningar inför veckan är inte speciellt hög, om man ska vara ärlig. Men jag är ändå väldigt taggad på vad veckan ska komma med. Som uttrycket lyder ”ny vecka, nya möjligheter”.

Vädret

Rolig händelse: det kom äntligen lite värme till Harrisonburg. Det var kul att se flera studenter som satt ute och pluggade eller bara njöt av värmen. Trevlig omväxling från all kyla och regn. Tyvärr så varade det bara till nästa dag. Då det gick tillbaka till regnskurar och studenter som kurrade upp sig i sina sängar. Jag var inget undantag och tog första bästa möjlighet att ta en nap i ett par timmar.

Det är något jag har fått vänja mig vid här i Virginia: vädret ändrar sig så drastiskt att när man precis har satt på sig sin solhatt, så får man lika snabbt sätta på sig sin mössa istället. Det är inte helt olikt kanske från vad vädret är i Sverige, men där kändes det ändå som man kunde lita på sin väderprognos app där hemma.

US. History

Den här måndagen har inte varit min favorit. Jag la hela min helg till att plugg till mitt U.S history midterm, med tanken av att om jag lägger tillräckligt mycket tid och energi så kommer jag klara detta provet.

Det tog mig en glans på provet och allt mitt självförtroende som jag byggt upp krossades på några sekunder. Provet bestod då av tre frågor: en om slaveri i Virginia, och två frågor om amerikanska revolutionen. Jag skulle skriva tre essäer på 70 minuter och jag fattade kanske vad den första och andra frågan handlade om.

Ni som har varit med om att skriva fler essäer under samma provgång känner nog igen sig när jag säger att den första man skriver är man nöjd med. Man har tänkt igenom strukturen och vilka argument man ska ta med för att förstärka sin poäng.

Den andra essän blir inte lika bra, du har dina poänger du vill få med, men du är inte helt nöjd med hur du har formulerat dig. Och den tredje du skrivit får dig att skämmas när du lämnar in provet. Jag hade en stark känsla av att bara kasta provet i papperskorgen och säga till läraren att jag gjorde honom en stor tjänst.

Men oavsett hur ens dag har varit, så är det ingenting lite glass från vår kafeteria inte kan fixa.

Ny vecka, nya möjligheter!

Tills ni hör från mig igen. Så hoppas jag att er vecka kommer med nya roliga saker och att någon dag blir extra speciell för er!!

Puss och kram skumbanan:)))

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte