Gästbloggen

Nationellt slutspel och det ljuva livet i USA!

Nationellt slutspel och det ljuva livet i USA!

Det här blir mitt sista inlägg för gästbloggen. Det har varit roligt att få dela med mig av min resa. Här kommer lite smått och gott från månaderna som gått.

Jag kom till USA den 1 augusti, då var det över 30 grader i Columbia. Den första tiden hade vi ”pre-season”. Skolan hade inte börjat än så det var fotbollsträningar både morgon och kväll. Eftersom det var så varmt på dagen så tränade vi klockan sex på morgonen och klockan sex på kvällen. Ett lite tips till er som kommer till ett varmt och fuktigt ställe – ta med ett par fotbollsskor i reserv! Eftersom det var så fuktigt av dagg i gräset och vi tränade så pass ofta så hann aldrig mina skor torka. Efter några veckor upptäckte jag att de hade börjat mögla…!

Nationellt slutspel och det ljuva livet i USA!

Så här ser mögliga, välanvända fotbollsskor ut.

INNAN JAG ÅKTE

Innan jag reste till USA så hade jag tyvärr dragit på mig en skada. Det var en kraftig sträckning i baksida lår, hade behandlat skadan och rehabat men var absolut inte färdigläkt. Min oro var att jag inte skulle kunna prestera bra. För jag hade inte kunnat göra en enda rush i full hastighet de senaste veckorna innan jag kom hit.

Första dagen fick jag träffa Kiyo som är vår ”trainer”. Han är ansvarig för att ge behandling till alla som behöver och se till så att våra kroppar håller. Han gav mig behandling varje dag före träningarna och han är verkligen fantastiskt duktig! När det var dags att börja spela matcher så klarade jag faktiskt av att göra det tack vare Kiyo.

Under säsongens gång har jag dragit på mig x antal komplikationer men inget som Kiyo inte har kunnat fixa. Nu har jag inga komplikationer och det känns så himla bra så här i slutspelstider.

Kiyo och jag.

NATIONELLA SLUTSPELET

Apropå slutspel. För en vecka sedan spelade vi ”Opening round” i nationellt slutspel. Vi mötte Spring Arbor University, MI, och vann med 1-0. Därmed gick vi vidare till slutspelsveckan som spelas i Orange Beach, Alabama. Vi kom hit igår och bor på ett jättefint hotell med underbar utsikt. Vi bor faktiskt precis intill stranden!

Här kan vi alltså tillbringa upp till en vecka om vi tar oss hela vägen. Nu gäller det att ladda batterierna och komma i form till åttondels-finalen som spelas på måndag. Oavsett hur det går så är jag grymt stolt över laget och att vi tagit oss ända hit. Men självklart ska vi kämpa in i det sista, vi ger inte upp i första taget!

Den här utsikten hade jag inte kunnat drömma om att få njuta av i November!

SNART JULLOV

Nu börjar det närma sig jul och det är bara ca två veckor kvar tills jag ska åka hem till min familj i Sundsvall. Även om jag njuter av att det just nu är 25 grader här så längtar jag hem till Sverige och snön. Tänk att jag snart har pluggat en hel termin på college i USA. Jag har fått uppleva så otroligt mycket och fått lära känna så många fina människor från olika delar av världen. I mitt lag är vi faktiskt 11 olika nationaliteter!

Nationellt slutspel och det ljuva livet i USA!

Mitt lag och min ”familj” här i USA.

TACK ATHLETICADEMIX!

Allt det här hade inte ens varit möjligt om det inte hade varit för Robin på Athleticademix. Jag är otroligt tacksam för chansen jag har fått och för all hjälp på vägen. För er som funderar på att åka till college så rekommenderar jag verkligen starkt att ni tar hjälp av Robin. Alla papper som ska fyllas i, alla tester som ska göras och hela visum-processen hade varit så mycket krångligare om det inte hade varit för Robin. Dessutom har han varit ett stort stöd  under hela året, från att jag bestämde mig för att ta chansen tills jag klev av planet i USA. Och när jag väl har varit på plats så har jag hela tiden känt att Robin har haft koll, uppmuntrat och peppat längs vägen. Stort tack för allt Robin!

Nu säger jag tack för mig och ser fram emot att få läsa om nästa gästbloggare!

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte