Gästbloggen

Hur är det att plugga på college?

Hur är det att plugga på college?

Den här veckan har varit en ganska vanlig pluggvecka. Vi har också fått den första snön här i Columbia och det har varit minusgrader varje natt. Det märks att vintern börjar krypa sig på, men ännu pågår fotbollssäsongen för fullt!

Den första snön kom tidigare än väntat men varade bara i två dagar.

Jag har lovat att berätta lite mer om hur det är att plugga på college, så det tänkte jag göra nu. Hur ser en vanlig vecka ut och vilka kurser läser jag egentligen?

Den här terminen läser jag sex olika kurser. Alla de är ”General Education”-kurser vilket innebär att de inte har någonting med mitt Major att göra. Tanken är att alla som har läst på Lindsey Wilson College ska ha en bred grundutbildning. De här kurserna var redan inlagda i mitt schema när jag kom hit, så jag fick alltså inte välja. Det här är mina kurser:

General Education:

U.S. Government

3 timmar i veckan, måndagar, onsdagar och fredagar mellan 9.30-10.20. Den här kursen är ganska svår eftersom jag har noll koll på det amerikanska systemet. Det är ganska många begrepp som jag aldrig hört eller inte förstår. Det gäller att hänga med så gott jag kan när professorn föreläser. Sedan är det egen inläsning, prov och inlämningsuppgifter.

Writing Studies II

3 timmar i veckan, måndagar, onsdagar och fredagar mellan 12.30-13.20. Den här kursen handlar om att utveckla sitt skrivande. Det är både korta (1-2 sidor) och långa (3-10 sidor) inlämningsuppgifter, ibland baserade på en text vi läst och ibland ska vi själva välja ämne och hitta källor. Det här är egentligen en fortsättningskurs, men jag fick ta den direkt eftersom mitt SAT-score var tillräckligt högt.

Topics in Mathematic

3 timmar i veckan, tisdagar och torsdagar mellan 9.30-10.45. Ibland har professorn föreläsningar och ibland går vi till matte-labbet för att jobba. Då och då har vi läxor och prov.

Understanding Visual Art

3 timmar i veckan, tisdagar mellan 11-12.15 och torsdagar online. Då har vi inget särskilt klassrum utan vi får uppgifter som vi tar del av själva via datorn. Kursen går ut på att se skillnad på olika tidsepoker och tekniker inom konsten. Här är det bara två prov, ett Midterm och ett Final.

First-Year Experience

1 timma i veckan, tisdagar mellan 13-13.50. Den här kursen måste alla freshmans ta och den går ut på att lära känna campus, kursutbudet och lite tester i ens egen personlighetstyp som kan hjälpa till att välja major om man är osäker.

U.S. History 1492-1865

3 timmar i veckan fast som en online-kurs utan speciella tider. Varannan vecka har vi en inlämningsuppgift på sex sidor som ska handla om olika händelser i Amerikansk historia. Vi har en kursbok och dessutom hänvisningar till olika hemsidor där vi ska hitta ytterligare underlag. I början var det väldigt svårt att veta hur man skulle lägga upp det eftersom jag inte träffade läraren. Men nu känns det som att jag förstår vad hon vill ha, och det är riktigt intressant att få läsa om de här historiska händelserna och personerna.

Hur är det att plugga på college?

Jag och min lagkompis Lina läser Understanding Visual Art tillsammans.

NÄSTA TERMIN

De här kurserna läser jag bara fram till jul. I måndags fick jag välja kurser inför nästa termin. Några kurser skulle fortfarande vara ”Gen-Ed”-kurser för att man måste ha läst ett visst antal timmar. Jag kommer att läsa fem kurser, varav två ingår i mitt Major (Criminal Justice/Law Enforcement). Det var riktigt klurigt att få ihop schemat och välja kurser som inte krockar med varandra eller med våra träningar.

Till slut valde jag i alla fall de här: Critical Thinking & Communication, Introduction To Criminal Justice, Writing In Criminal Justice, Topics In Science och Christian Beliefs (för att få ta sin examen måste man ha läst en religionskurs!). Jag ser verkligen fram emot att få läsa kurser som jag själv har valt och att få börja nosa på mitt Major!

Det här är Criminal Justice-huset där jag kommer läsa flera kurser lite längre fram.

ATT PLUGGA PÅ ENGELSKA

För er som undrar hur det är att plugga på engelska så funkar det faktiskt bättre än jag trodde. Alla elever har rätt till tutoring, alltså extrahjälp om man behöver, men jag har hittills klarat mig utan. Fast det har förstås blivit ganska många samtal med min mamma som är superbra på att ge feedback på mina uppgifter!

Apropå mamma … Båda mina föräldrar har faktiskt suttit och kollat på livesändningarna av alla mina matcher, oavsett tid på dygnet! Eftersom vi ligger sju timmar efter så har det ju ibland hänt att klockan varit två på natten hemma i Sverige när vi har spelat. Att veta att de sitter och kollar och att få meddelanden med små kommentarer om matchen varje gång är verkligen ett sånt himla stort stöd.

Den senaste matchen satt faktiskt både min farmor, min morfar och hans fru och flera andra släktingar och kollade på livesändningen. Det är klart, det var ju inte vilken match som helst. Vi spelade final i Mid-South Conference Tournament mot University of the Cumberlands, KY. Det var en sjukt jämn match. Det stod 1-1 i full tid, så vi gick till förlängning. Det tog 18 minuter av de 20 möjliga innan vårt Golden Goal äntligen kom! Vi kastade oss i en enda hög på målgöraren Mayu och känslan var helt underbar. TOURNAMENT CHAMPIONS och vi har kvalificerat oss för Opening Round i Nationals!

Hur är det att plugga på college?

Vinnare av Mid-South Conference Tournament 2019!

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte