Gästbloggen

En händelserik vecka!

En händelserik vecka!

Nu har det gått en vecka sedan ni sist hörde från mig. Och vilken vecka det har varit! Veckan har innehållit massor av fotboll men också festligheter.

Veckan innan hade vi avslutat ”regular season” i vår konferens och slutade på en första plats. Vi vann alla matcher och var helt obesegrade i Mid-South Conference. Det känns verkligen jättekul att det har gått bra för laget, men samtidigt sätter det press inför slutspelet – den så kallade ”Tournament”…Det blir ju verkligen upp till bevis!

SLUTSPELSVECKA

Vi inledde vår slutspelsvecka med träning både måndag och tisdag. Vi jobbade på att finslipa vårt spel i både försvar och anfall. På onsdagen hade vi ingen träning. Istället åkte vi iväg efter skoldagens slut till Bowling Green, där slutspelsmatcherna skulle äga rum. Bowling Green ligger också i Kentucky men ungefär en timme härifrån. Redan innan vi åkte hade vi klätt oss fina.

Vi skulle nämligen på ”Mid-South Conference banquet” som är en slags högtidlig middag för alla lag i konferensen. Banketten hölls på National Corvette Museum och det delades ut priser och nomineringar till spelare, tränare och lag som lyckats extra bra under grundspelet. Det var häftigt att få uppleva både banketten och museet.

Det här är jag och vår Assistant Coach Fry. Jag gillar henne jättemycket och hon är otroligt viktig för laget!

Två av mina lagkompisar, Emelie och Amara, visar upp en av bilarna på museet!

REGULAR SEASON CHAMPIONS

Eftersom vi vann grundspelet så blev vårt lag tilldelade priset för ”Regular Season Champions”. Vår coach blev också utnämnd till MSC Coach of the Year. Spelarna i vårt lag fick ta emot många olika utmärkelser, alltifrån Champions of Character till Player of the Year.

Själv blev jag helt chockad när de plötsligt ropade upp mitt namn! Jag fick en ”second team MSC honor”, det betyder typ att man är uttagen till reserv för drömelvan (som kallas first team) i hela konferensen. Det här var verkligen ingenting jag hade förväntat mig som freshman, men jag är otroligt stolt och hedrad! Allt som allt var det en jättetrevlig kväll med god mat och det var kul att få fira lite ihop med laget.

En händelserik vecka

Här är jag med mitt diplom för Second Team All Mid-South Conference.

Hela laget blev uppropade för att ta emot utmärkelsen för Regular Season Champions.

KVARTSFINAL

Även om det var kul att fira så gick det inte att slappna av helt och hållet. Redan dagen efter skulle ju det verkliga allvaret sätta igång. Klockan 11 på torsdag förmiddag spelade vi kvartsfinal mot Life University, Georgia. Redan klockan 7 på morgonen började vi med ”jog and stretch” och sen var det frukost med laget.

Därefter åkte vi ut till Jim Ross Field, en bit från hotellet, där matchen skulle spelas. Det var en grym start på slutspelet för oss där vi vann med hela 7-1 och gick därmed vidare till semifinal.

SEMIFINAL

Semifinalen spelades redan dagen efter (!), så det gällde att ladda om fort. Vår uppladdning bestod av vila på hotellet, treatment för de som behövde, riktigt god middag på Olive Garden ihop med laget och sedan möte för att prata om upplägget inför semin.

Semifinalen spelades klockan 14.30 på fredagen och vi mötte Cumberland University, Tennessee. Vi behövde inte kliva upp lika tidigt utan fick lite sovmorgon och åt ett ”pre-game meal” innan matchen. Den här matchen var mer jämn, men vi lyckades ändå vinna med 4-2. Känslan efter matchen var obeskrivlig, tänk att vi har gått hela vägen till final!

In action på fotbollsplanen.

En händelserik vecka

Efter semifinalen åt vi på Montana Grille innan vi åkte tillbaka till Columbia.

RESTAURANGMAT

Som fotbollsspelare med mycket bortamatcher och resor så blir det väldigt mycket restaurangmat. Så mycket som jag har ätit på restaurang de senaste tre månaderna har jag nog inte gjort under hela mitt tidigare liv. Samtidigt som det är lyxigt så längtar jag efter lite hemlagad mat. Även på campus äter man ju all mat från cafeterian, så det blir annorlunda än hemma i Sverige. Som jag trodde innan jag åkte så finns det väldigt mycket snabbmat och friterat här, men det finns faktiskt också hälsosammare val. Cafeterian här på campus har alltid sallad och grönsaker att erbjuda, så det går ingen nöd på mig.

Efter den här intensiva veckan har min helg mest bestått av återhämtning och plugg. Plugget och studierna tänkte jag berätta mer om i nästa inlägg och förstås hur det går i finalen! Ha det bra tills nästa gång!

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte