Gästbloggen

Min vecka och akademiska tips!

Min vecka och akademiska tips!

Jag hoppas ni har haft en bra vecka! Jag har haft en av de märkligaste veckorna hittills när det gäller väder och hur det påverkat precis allt. I början av veckan hade vi väldigt behagligt väder, men ju längre veckan har gått, desto kallare har det blivit. Som ni fick läsa i mitt förra inlägg skulle vi haft seriepremiär i lördags, de planerna blev snabbt ändrade.

Vi tränade hårt veckan innan men under torsdagen och fredagen fick vi tyvärr acceptera att motståndarna inte hade möjlighet att ta sig hit grund av hala vägar. Vi tränade istället under lördagen men efter det beslutade tränaren att det skulle bli för kallt och för halt på vägarna för träning under söndagen, måndagen och tisdagen. Sedan i lördags har vi fått flera centimeter snö vilket gjort att skolan har stängt.

Trots att vi hemma i Helsingborg sällan får se enorma mängder snö, så skottas och saltas vägar och alla har vinterdäck. Dessa hjälpmedel för att ta sig fram i snön existerar inte riktigt här. Istället ligger det en decimeter tjockt och hårt packat lager av snö på precis alla vägar och nästan ingen vågar ta sig ut med bil. Alltså har skolan varit stängd måndag, tisdag, onsdag och mest trolig torsdag också. Jag hoppas att snön smälter och att vi får komma tillbaka på torsdag till skola och träningar. Vi har ny seriematch på söndag så förhoppningsvis får vi spela den.

Under dessa dagar har det också varit Valentines Day. Många från laget träffades hon en och hade brunch under söndagsförmiddagen. De hade pyntat hela lägenheten i hjärtan och ballonger. Alla tog med sig något och brunchbordet var tillslut fullt av godsaker. Efter brunchen träffades alla freshmen och vi delade ut våra presenter. Dagen var supermysig och det var verkligen ”kärlekens dag”.

Bilder från veckan!

Brunchbord på alla hjärtans dag!

Presentutdelning på alla hjärtans dag!

Eftersom snö inte hör till vanligheterna här, har alla varit helt galna. Under hela måndagen skippade nog majoriteten studenterna sina online lektioner för att spendera dagen ute i snön. Själv var jag ute med mina lagkompisar och åkte pulka i många timmar. Det är så kul att se allas glädje över en ”Snow Day”.

Snow day!

Pulka åkning

Fettisdagen har också firats men på lite annat vis. En av tjejerna i laget är från England, där är fettisdagen ”Pancake day”. Under tisdagsmorgonen stod vi framför spisen och stekte pannkakor. Till skillnad från de amerikanska pannkakorna som vi annars äter så stekte vi vanliga pannkakor eller som de säger ”Crepes”.

Akademiska tips!

Nu till några tips jag funderat lite extra på denna vecka. (Robin har skrivit ett utförligt blogginlägg om hur dessa resurser fungerar, ”Vill du klara av college akademiskt- så kommer du klara av det” på Nyhetsbloggen.)

Jag tar just nu en intensivkurs som alla internationella studenter måste ta under sin första termin här. Den har varit till stor hjälp och därför tänkte jag dela med mig om några tips.

Jag har alltid haft relativt enkelt för skolan men dessa veckor har varit en stor förändring. Språket och det nya upplägget på skolan har gjort skolan lite extra svårt. Därför vill jag tipsa om att utnyttja alla resurser som skolan erbjuder! Jag har själv inte hunnit upptäcka alla resurser, men än så länge har jag gått på tutoring(extra hjälp av en student) för matte och haft en online appointment med writing center.

Det har varit en enorm hjälp när någon annan kan förklara en matte uppgift med andra ord än vad som står i boken eller rätta några grammatiska fel i din uppsats. Det har varit till stor nytta och speciellt eftersom några av mina classer är online och det blir då svårt att hinna ställa alla frågor man vill.

Jag har alltid velat klara av skolan på egen hand men nu känns det skönt att det finns hjälp att få. Var inte rädd för att be om hjälp, alla är otroligt hjälpsamma och glada för att kunna hjälpa till!

Plugg på café

Hoppas ni får en härlig vecka så hörs vi snart i mitt sista inlägg!

Stay safe

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte