Gästbloggen

Min första månad i Mississippi

Min första månad i Mississippi

Jag heter Ebba Elweroth och kommer hålla i gästbloggen under februari månad. Det kommer bli kul att få dela med mig av mina upplevelser här från Mississippi college än så länge. Jag är 19 år, kommer från Helsingborg, är målvakt och har det senaste året spelat för Dösjöbro IF.

Liksom många andra skulle jag påbörjat min resa i augusti förra året men landade först i Jackson, Mississippi för nästan exakt en månad sen. Då landade jag i resterna av ett ”snöoväder” och har sedan dess hunnit med en hel del, därför tänkte jag ägna detta första inlägg åt att sammanfatta mina fyra första veckor som student-athlete på college.

Den första veckan spenderade jag hemma hos två lagkompisar som bor i egen lägenhet, detta gjorde jag eftersom skolan och dorms inte hade öppnat än. Dem har varit supersnälla och hjälpsamma och under den veckan fixade vi väldigt mycket. Allt från nytt SIM-kort till tuberkulos test och inköp av det mest nödvändiga till mitt rum. Jag är osäker på om alla som åker som studenter till USA måste ta tuberkulostest (Robin har koll) men jag var tvungen att göra detta för att få börja träna och plugga. Resultaten kom tyvärr inte på en vecka och under den tiden hann jag flytta in på mitt rum, träningarna började och första dagen av skolan hann gå. När resultaten väl kom var det full fart!

Träningar och väder

Efter lite mer än en vecka fick jag äntligen vara med ute på fotbollsplanen. Fotbollsträningar har vi mån-fre mellan 15.00-17.00, gym tisdag och torsdag mellan 13.30-14.30 och målvaktsträningar mellan 12.00-13.00 tisdag, torsdag. Jag har inte kunnat träna såhär mycket fotboll sedan gymnasiet (8 månader sen) vilket har tagit ett par veckor att vänja sig vid. Vårt schema har dessutom påverkats av regnskurar under de senaste tre veckorna. Planerna här verkar inte vara särskilt anpassade till regn vilket har inneburit träningar på konstgräset 6.00-7.40 istället för våra vanliga träningar. Vi har dock hunnit med två internmatcher och två träningsmatcher mot andra lag. Allt för att förbereda oss inför seriepremiären på lördag. Förutom de få regnskurarna vi fått så har vädret varit varierande, några morgnar har det varit -2 grader och under vissa eftermiddagar upp mot 20 grader.

Event

Skolan (elevkåren) anordnade små event varje kväll under den första skolveckan som avslutades med en Flanell fest på fredagskvällen. Här fanns klättervägg, dans, musik, aktiviteter, lekar och mat! Det var otroligt kul att få träffa många av tjejerna i laget och delta i aktiviteter. De bjöd på bland annat: fried Chicken, donuts, s’morse, och corndogs.

Basketlagen har varit mitt i deras säsong och spelat matcher varje vecka. Jag har varit och kollat på en av tjejernas matcher och en som killarna spelat vilket har varit som ett litet event. Många av tjejerna i laget går på matcherna tillsammans och stöttar skolans idrottare.

I helgen som var spelades Super Bowl, då befann sig alla freshmans i laget hemma hos en av tjejerna som bor ganska nära campus. Där bjöds det på massor av mat och dryck, vi bettade på matchen och kollade på den såklart. Det är alltid kul när vi hittar på aktiviteter med laget så därför bestämde vi oss för att lotta ut så alla får varsin Valentine i laget. Vi ska alltså träffas på söndag (alla hjärtans dag) och ge presenter till ens Valentine.

Skolan

Min major är Exercise science, vilket nästan är som fysioterapi om jag ska försöka likna det vid något. Jag läser 17 credit hours av 19 möjliga denna termin. Några av mina klasser är: comprehensive health, Fitness for life, Nutrition for well-being, Cross-cultural understanding och Coll algebra with application. Alla klasser jag tar, undervisas i klassrum förutom två som är online. Det har verkligen varit enklare att komma in i schemat/skolan/ämnet när klassen undervisas ”In-person”. De flesta av kurserna är väldigt intressanta men jag har mycket läxor varje vecka. College är annorlunda från gymnasiet och det kommer nog ta några veckor till innan jag vant mig vid upplägget.

Här nedan följer bilder på campus, fotbollsplanen, mitt rum mm. Vill ni se mer av skolan kan ni checka @misscollege och @choctawsports på instagram.

Hör gärna av er om ni vill att jag ska skriva om något speciellt eller om ni har några frågor. Det kan ni göra på min instagram @eelweroth

Ha en bra vecka och en fin alla-hjärtans-dag! <3

Bilder från veckan! 

Min första månad i Mississippi

Allmänt utrymme i byggnaden där jag bor.

Campus från parkeringen.

Min första månad i Mississippi

Konstgräsplanen/ Amerikansk-fotbollsplan

Min första månad i Mississippi

Basket/Volleyboll arena

Mat innan super Bowl.

Byggnad med lektionssalar.

Mitt rum än så länge.

Byggnaden jag bor i.

Go Choctaws!

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte