Gästbloggen

Äntligen matcher!

Äntligen matcher!

Hejhej! Detta kommer vara mitt sista inlägg och då är det väldigt passande att jag äntligen kan berätta om våra två första matcher.

Sammanfattning av matchförberedelser

Vår första match hade vi i söndags en vecka sedan, detta var samma vecka som det snöade. Vi spelade mot Huntsville, bortamatch i Alabama.

Förberedelserna inför matchen var absolut inte optimala. Utan en enda träning i kroppen på en vecka stannade vi på vägen till hotellet för att träna och gå igenom lite fasta situationer. Vi åkte alltså från Clinton i buss, på lördagen, sov på hotell och spelade sedan på söndagen. Hotellvistelsen bestod av en massa mat, lite taktiksnack från tränare och mycket sömn.

De äldre tjejerna samlade oss alla på söndagsmorgonen för att gå igenom våra mål för matchen och vad tränarna förväntar sig av oss på plan och på bänken. Det var väldigt skönt att vi konkret fick beskrivet för oss vad som förväntas och tips på hur vi ska göra för att tränarna ska vara så nöjda som möjligt.

Match mot CBU

Inför vår andra match på onsdagen, tre dagar efter vår första match, hann vi träna två fotbollspass, ett målvaktspass och ett gympass. Under dessa träningar finslipade vi mycket av det som inte satt under söndagens match.

Ett tuffare motstånd förväntades i form av CBU, Christian Brothers på hemmaplan. Tränarna gjorde det väldigt tydligt att vi var tvungna att ”steppa upp” och göra mycket bättre ifrån oss för att kunna vinna. Inför denna match fick vi en ”Scout report” med information om CBU, hur de brukar spela, vilka deras nyckelspelare är och hur vi ska spela för att vinna.

Detta var till stor hjälp inför och under matchen, vi visste vad vi var tvungna att fokusera på.

Redo för avfärd mot Alabama

Inför match mot Huntsville

Matcherna

Den första matchen mot Huntsville vann vi med 2–1, vi hade väldigt många chanser men satte tyvärr inte dem.

Jag startade på bänken och skulle inte spela något. Men med 15 min kvar på klockan skadade sig vår förstamålvakt och jag fick hoppa in. Det var väldigt nervöst och de sista minuterna var intensiva men det var otroligt kul att få spela.

Matchen mot Christian Brothers slutade 1–0 efter en mycket bättre genomförd match av oss som lag.

Jag spelade hela matchen och gjorde det också bättre än mot Huntsville. Jag hade inte mycket att göra men tjejerna har varit superstöttande och alla hjälper varandra för att kunna prestera sitt bästa.

Efter vinst mot CBU

Nästa match

Imorgon, söndag, har vi nästa hemmamatch mot Union 14.30. Idag har vi gått igenom fler fasta situationer och annat som behövt förbättras.

Det har varit VARMT de senaste dagarna, vi har haft mellan 20 och 28 (!!) grader och imorgon ska det bli cirka 27 grader under matchen. Min kropp fick en chock när vi gick från -8 till +28 på mindre än en vecka och de senaste dagarna har jag bara försökt äta och dricka så mycket som möjligt. Jag vet att det bara kommer bli varmare och varmare, vilket är lite skrämmande men jag hoppas att jag vänjer mig snabbt.

Annat i veckan

Under den senaste veckan har jag förutom matcherna hunnit kolla två volleybollmatcher, jag älskar att kolla på volleyboll! Jag ser fram emot att kolla på nya sporter, till exempel baseball, softball och amerikansk fotboll.

Vi var ett gäng som åkte och bowlade under fredagskvällen, det är skönt att komma iväg och hitta på något annat ibland. Jag har också pluggat en hel del eftersom det snart är det midterm exams, vilket också innebär att vi snart är halvvägs igenom terminen.

Det har gått supersnabbt och känns som att jag kom hit förra veckan.

Bowling!

Plugg i lokaler på campus

Tack för min tid!

Jag vill avsluta med att tacka för att jag fått ha gästbloggen. Jag hoppas att ni har tyckt att något av det jag skrivit har varit lite intressant. Stort lycka till i era eventuella college-processer och jag svarar gärna på frågor som kommer upp.

Vill ni fortsätta följa min resa eller har frågor kan ni göra detta på instagram:

@eelweroth

@ebbaimississippi

@lady_choctaw_soccer

Kram från ett svettigt Mississippi 😊

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte