Gästbloggen

Höjdpunkter och hejdå från Rider University

Höjdpunkter och hejdå från Rider University

Det här är mitt sista inlägg här på gästbloggen. Jag hoppas ni tycker det varit roligt att få en inblick i min collegeresa. I detta inlägg tänkte jag dela med mig av lite höjdpunkter från min collegeupplevelse hittills. 

Första gången i New York City 

Första veckan när jag precis kommit hit i början på augusti, åkte jag tillsammans med andra internationella studenter på en resa till New York City, som skolan arrangerade. Jag hade aldrig varit I New York tidigare så det var en upplevelse jag sent kommer att glömma. Vi åkte till frihetsgudinnan och även Times Square.  

Höjdpunkter och hejdå från Rider University

Frihetsgudinnan. (Den var mycket mindre än vad jag trodde).

En ikonisk gul taxi.

Times Square.

The New York Skyline.

Top 10 listan och kakor

Det finns top 10 listor på skolan med resultat genom tiderna för alla grenar både för inomhus och utomhussäsongen. Min coach sa att om vi hamnade på den skulle han köpa en kaka för varje gång vi hamnade där. Och inte vilken kaka som helst utan en lite ”lyxigare” från ett ställe här som heter insomnia cookies. Jag lyckades ta mig in på listan för både 200m och 60m så han är skyldig mig två kakor. Och förhoppningsvis blir det fler under utomhussäsongen som börjar snart.

Min första thanksgiving 

Den fjärde torsdagen i November firar amerikanerna thanksgiving. Jag blev hembjuden till en av mina kompisar och fick spendera ledigheten och högtiden tillsammans med henne och hennes familj. Vi åt turkey, stuffing och annat gott. De är väldigt gästvänliga här så om du inte har andra planer kommer du nog garanterat bli hembjuden av flera personer från ditt lag.

Höjdpunkter och hejdå från Rider University

 En cookie cake med en kalkon på.

Thanksgiving middag/lunch. Kalkon, potatismos, sallad, majs och en ”breadroll”.

Boston

En annan av mina höjdpunkter var min första tävling där vi fick göra en lite längre resa, vilket var till Boston och Boston University. Enligt min coach är rundbanan där känd för att leverera snabba tider. Och i mitt fall hade han inte fel. Den var väldigt studsig och det kändes som att man flög fram. Boston-resan var också intressant då det kom en snöstorm just den helgen vi var där och det skulle komma rekord mycket snö. Vi kom hem en dag senare på grund av den här stormen. Men utöver storm och snabba banor fick vi se lite av Boston som är en häftig stad. 

Boston Universitys bana.

Rider väskorna kom bra till hands.

Höjdpunkter och hejdå från Rider University

En hotellfrukost med fin utsikt är aldrig fel.

MAACS

Den sista höjdpunkten var mitt första conference championship meet eller MAACS som vi kallar det (Metro Atlantic Athletic conference). Jag lyckades ta mig till final på både 60m och 200m vilket var superkul. Jag var lite missnöjd i stunden med tiderna eftersom jag inte sprang så fort som jag hade velat. Men hela upplevelsen i sig var så mäktig. Atmosfären inne på arenan var helt otrolig. Jag har nog aldrig hört en sådan högljudd publik, adrenalinet bara pumpade. Och lagkänslan och peppen man fick av hela laget bidrog också till den goda stämningen.

Höjdpunkter och hejdå från Rider University

Taggar till precis innan min 200m final.

Höjdpunkter och hejdå från Rider University

Mitt försöksheat på 60m.

Om du är osäker på om du vill ta steget att åka och plugga och idrotta på college skulle jag säga gör det. Du kommer växa som både person men också som idrottare. Det är en upplevelse du sent kommer glömma. Du kommer inte ångra dig!

Om det är någon som har några frågor angående vad som helst är det bara att höra av er till mig. Det smidigaste sättet att höra av sig på är väl kanske på min instagram som är @eliselegzdins. Tveka inte, jag hjälper gärna till!

Tack för mig, och den här månaden på gästbloggen!  🙂

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte