Gästbloggen

Historien om min collegeupplevelse del 2

Efter att jag signat med skolan

När jag hade signat med skolan började processen med att göra olika prov och paperarsarbete. Det var en intensiv period. Även om jag hade kommit in som en idrottare, behövde jag också komma in på skolan. Eftersom pandemin fortfarande pågick vintern 2021 var inte SAT obligatoriskt. Det gjorde mig ganska lättad 😉 Även om jag tror att det är en bra erfarenhet att göra och inte extremt svårt om man pluggar till det. Vi får inte glömma bort att svenskar generellt är bra på engelska.

Nåja. Det ”enda” provet jag behövde göra var ett TOEFL-test. Jag gjorde det hemma under typ fyra timmar samtidigt som jag var övervakad genom testprogrammet. Det var fyra olika delar (tror jag). Hörförståelse, läsförståelse, tala och uppsatsskrivande.

Jag upplevde det inte supersvårt eftersom jag hade övat mycket innan. Mitt bästa tips är att hitta övningsprov som liknar provet i sig. Då får du en bra uppfattning om vad du behöver öva på och hur du ligger till. Collegeboard är en grym hemsida som har massor med övningsprov för SAT och det är gratis!

Jag har alltid tyckt att prov är väldigt jobbigt, så nät Robin berättade att det var en del av collegeresan blev jag direkt orolig, men jag lovar er att allt löser sig. Du kan göra om proven och du kan betydligt mer än du tror.

Ta kontakt med personer i teamet

När jag hade gjort mitt prov och fått det resultat jag behövde blev jag även antagen till skolan. Det var en enorm lättnad. Efter detta blev jag sammankopplad med vårt teams syv och vi hade kontakt under våren och sommaren för att planera mitt schema och upplägg till hösten.

Runt den här perioden tog även min nuvarande roommate kontakt med mig på instagram och vi började snacka. Det var väldigt skönt att prata med någon och börja bilda en relation med någon i teamet innan jag flyttade. Jag uppmanar alla att göra detta. Jag hade turen att få en helt fantastik roommate och jag kunde inte vara mer nöjd, men jag tror också det låg mycket bakom att jag och min roommate pratade från februari 2021 tills att vi sågs i augusti 🙂

Så om du har möjlighet, ta kontakt med personer i teamet och börja bilda relationer!

Sommaren innan jag skulle åka

Sommaren innan jag skulle åka var fantastiskt även om det var hektiskt. Jag blev dessvärre skadad i hälen under våren 2021 och ställde därför in hela min utomhussäsong. Dock passade det ganska bra för jag hade massor att fixa med innan jag skulle åka.

Bland annat ta mig till Polen (Warszawa) för att få mitt visum. Det är lååång historia och jag är glad att jag inte behöver ge er tips på hur jag gjorde nu när Covid har lugnat ner sig. Jag säger bara såhär: ni ska var oerhört glada över att ni kan få visum i Sverige haha och jag lovar er att även om det kanske känns läskigt just nu så är det inget emot att göra det ensam i Polen 😉

När jag väl hade fått mitt visum började jag sakta men säkert förstå att jag skulle åka iväg. Innan dess hade allt känts så osäkert. Med mitt visum i handen och cirka 3 veckor kvar i Sverige bestämde jag mig för att bara njuta av den sista sommaren och göra precis det jag ville. Jag umgicks med kompisar, familj och besökte platser som betydde mycket för mig.

Jag försökte verkligen krama ut det sista av Sverige. Ha inte dåligt samvete dock för att ni inte hinner säga hejdå till alla. Det gör inget. Du kommer komma tillbaka till Sverige. Jag försökte ha typ 205 hejdå middagar haha, men det skulle jag inte haft om jag gjorde om min resa. Att säga hejdå är enormt påfrestande och du måste lyssna på dig själv i första hand. Personer i din närhet förstår om du inte hinner träffa dem. Vi är alla människor.

Summering

För att summera detta, så ser collegeresan annorlunda ut för alla människor och det finns inte egentligen något rätt eller fel. Mitt absolut bästa tips är att bara försöka lita på processen eller som min coach säger ”trust the process”. Det kan vara enormt svårt (jag vet), men det finns en sanning i det.

Om du har bestämt dig för att ta hjälp av Robin, så lovar jag dig att du har alla möjligheter att få den hjälp du behöver och du behöver aldrig vara orolig för att det inte kommer lösa sig. Jag har fortfarande kontakt med Robin och han är fantastisk. Tveka aldrig att höra av er till honom om ni har funderingar (men glöm inte bort att visa uppskattning också).

I helgen har jag varit i Florida för min första utomhustävling, så förhoppningsvis blir det en uppdatering om det i nästa inlägg!

Ha det underbart!

Snabba hälsningar,

Maja

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte