Gästbloggen

Lite gott & blandat från mig och mitt liv på University of Minnesota

Lite gott & blandat från mig och mitt liv på University of Minnesota

Hej alla!

Mitt namn är Maja och jag är 21 år gammal och uppvuxen i Lund 🙂 Jag befinner mig just nu på University of Minnesota i centrala Minneapolis.

Jag flyttade hit i augusti förra året (2021) och är nu inne på min andra termin. Jag tävlar och tränar friidrott för The Golden Gophers och jag njuter av varje ögonblick. Mina huvudgrenar är 60m och 100m häck, men jag kommer antagligen framöver även tävla i 100m och 200m.

Jag vet exakt hur ni som ska iväg på era äventyr känner just nu. Jag minns hur nervös jag var i mars förra året. Om jag minns rätt hade jag precis gjort mitt TOEFL-test och saker och ting började kännas lite mer verkliga. Dock kändes det mesta fortfarande som en dröm, vilket är helt normalt. Jag lovar! Det var inte först typ två veckor sen jag insåg att jag är här på riktigt. Haha!

Jag hjälper gärna er med de frågor ni har!

Jag har funderat en del på hur jag ska använda den här plattformen den här månaden och mitt mål är att jag ska försöka hjälpa och inspirera så många som möjligt. Att åka till college är inte enkelt och det kan se extremt ”romantiskt” ut på sociala medier, men det är helt okej att tvivla och att vara osäker.

Det är även okej att tycka att det är jobbigt när du väl är här i USA. Jag har gått igenom en hel del sedan jag kom hit mentalt, men jag är så glad att jag fortsatte kämpa och utmana mig själv för jag har utvecklats så mycket som individ.

Hade tänkt att jag ska ge över stafettpinnen till er läsare också 🙂 Ni får hemskt gärna berätta för mig vad ni vill veta mer om och om ni har några frågor. Jag lovar er att jag troligtvis kan svara på det mest.

Ni kan antigen mejla mig på maja.maunsbach@gmail.com eller kontakta mig på min instagram: @majamaunsbach. Inga frågor är konstiga! Jag önskar att jag hade vågat fråga mer innan jag kom till USA, så bara fråga på.

Maja Maunsbach

Senaste tiden på University of Minnesota

Om jag ska sammanfatta lite hur mitt liv har sett ut på senaste, så har jag precis varit med i BIG10 Championship och mitt team VANN:) Det var nog det coolaste ögonblicket jag har varit med om hittills och det visade verkligen teamkänslan på riktigt.

Det var även en sjuk lättnad. Vi har verkligen kämpat så hårt som ett team för att få uppleva detta och min egen prestation gick också bra! Jag snubblade precis på målsnöret och missade finalen med en hundradel, men jag gjorde ett fint säsongsbästa. Jag trodde jag skulle bli betydligt mer arg och besviken, men jag lovade mig själv att jag inte skulle bli ledsen för inget skulle få förstöra min helg. Istället bestämde jag mig för att jag skulle ta ”världsrekord” i att vara den bästa supportern under finaldagen! Jag gick all in, med en kastrull och stekspade som jag använde när jag hejdade på mina lagkompisar.

Teamkänslan är otrolig!

Det är något mäktigt och fantastiskt med teamkänslan på college. Det är en känsla jag aldrig har upplevat innan. Även om jag har fantastiska lagkamrater hemma i Sverige, så har det aldrig varit på den här nivån när det gäller sammanhållning.

När du tävlar i division 1 på college, så är det verkligen 100% eller inget. Du går all in och alla har samma mål och det är att bli BIG10 champions. Vårt stora mål det här året är att vinna både cross country (vilket vi gjorde i höstas), vinna BIG10 Indoor Championship (vilket vi gjorde i helgen) och sedan även vinna BIG10 Outdoor Championship i maj.

Om vi skulle göra detta, så är det för första gången i historien. Wow jag ryser av bara tanken!!!

Youtube-video från tävling

Iallafall! Jag tänker att detta blir mitt första inlägg och sedan hoppas jag att ni vågar höra av er och berätta för mig vad ni vill veta mer om.

Jag lägger även in en liten Youtube video jag gjorde för ett tag sedan när jag var i Arkansas och tävlade, förhoppningsvis ger den en liten inblick i hur det är att vara på college.

Som sagt jag gör gärna fler videos om ni är intresserade. Kanske ni vill se hur jag bor, ha en Q&A eller bara får se en helt vanlig dag när jag går till skolan, tränar och pluggar 🙂

Ha det bäst så länge, så hörs vi snart igen!

Snabba hälsningar,

Maja


 

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte