Gästbloggen

Välkommen till UT Martin!

Välkommen till UT Martin!

Hej hej!!

Nu är det jag som får äran att hålla i gästbloggen under oktober månad. Det ska bli så kul att ni ska få följa mig i min vardag här på The University of Tennessee at Martin.

ELIN BERGGREN

Men vem är jag?

Jo, mitt namn är Elin Berggren och jag är 20 år gammal och kommer ursprungligen från en liten ort som heter Råda, i norra Värmland. Så här har ni en äkta värmlänning 😉

Innan jag åkte hit spelade jag fotboll i Mallbackens IF Sunne som ligger i Elitettan. Efter speltid lite fram och tillbaka så bestämde jag mig för att testa något nytt och det var då jag kom i kontakt med Robin. Inte trodde jag då att jag skulle få chansen att spela fotboll i USA där damfotbollen växer så det knakar. Men vad hände? Jo, ett år senare befinner jag mig på andra sidan Atlanten i landet som jag endast drömt om att en gång få besöka, och nu är jag här. Det var en dröm som slog in.

UT MARTIN

Nu har jag varit här i snart 9 veckor. Veckorna bara rusar förbi! I min första essay här skulle jag skriva om en händelse som betytt mycket för mig och när jag skulle förklara hur många veckor jag varit här i USA så skrev jag: ”Jag har varit här i sju veckor nu, men det känns som två månader”.. Haha! Sju veckor är ju i stort sett två månader och det kom jag på efter att jag lämnat in texten. Så typiskt mig… Men lite roligt ändå 😂

Varför valet föll på just Martin, Tennessee var för att jag klickade väldigt bra med tränarna. Jag fick träffa min nuvarande tränare på showcasen som Athleticademix höll i och som jag deltog i, och fick på en gång en bra magkänsla.

Jag hade dock kontakt med ett tiotal andra tränare och efter alla FaceTime samtal så fick jag bara gå på magkänsla, för mer vet man ju inte. Men jag tror dock att magkänslan stämmer väldigt mycket! Valet föll tillslut på Martin. Nu i efterhand kan jag säga att Martin är en helt underbar ort och världens mysigaste ställe. Det känns som hemma här.

Jag kom in i laget jätte fort eftersom vi tränade och umgicks 24/7 innan skolan började. Vi är verkligen som en familj, och älskar dem allihopa. Trivs jättebra här! Alla människor är så trevliga och välkomnande, alltid positiva och med ett leende på läpparna vilket jag älskar!

Välkommen till UT Martin

HUR ÄR SKOLAN?

Skolan har också fungerat bra! Jag har ett väldigt skönt schema, slutar vid 11 eller 12 varje dag. Då brukar jag gå hem och sova, se serier eller plugga. Sedan är det träning kl 15 och därefter har vi kvällen fri till annat. Ibland går vi till biblioteket och pluggar, ibland ser vi på film och ibland hittar vi på andra roliga saker. Jag har aldrig en tråkig stund med mina rumskompisar, aldrig! Såklart finns det tillfällen då jag vill vara för mig själv och då brukar jag ta ett bad, ringa familjen eller bara se på youtube. Dom stunderna värderar jag också väldigt högt eftersom man hela tiden är runt andra människor här.

Fotbollsmässigt så tycker jag att det går väldigt bra för mig trots att vi som lag går lite upp och ner. Kommande helg har vi två viktiga matcher och vi behöver två vinster för att vara i toppen av tabellen. Så just nu förbereder vi oss för fullt inför matchen på fredag som är mot Morehead, Kentucky. På söndag spelar vi mot EKU som också ligger i Kentucky, och därför kommer vi stanna på samma hotell tre nätter i rad.

FÖRÄLDRAR PÅ BESÖK

Någonting jag inte får glömma att nämna är att min mamma och pappa är här i USA och martin just nu. De flög in till Nashville i fredags och har varit här i ett par dagar nu. Så i söndags fick de se mig spela för första gången här i USA. Det var helt underbart att äntligen få träffa dom och dessutom få se dem på läktaren. Dock känns det inte som att jag varit ifrån dom så länge pga att vi pratat FaceTime nästan varje dag. Men jag är så glad och tacksam för att de är hos mig.

Jag tycker vi kickar igång bloggen med detta inlägget så kommer det mer intressant och spännande från mig i nästa inlägg!

Nu finner mig också på @mittusaäventyr på Instagram där jag uppdaterar om vad jag får vara med om. Tveka inte att ställa frågor som jag senare kan svara på här på gästbloggen, eller andra specifika grejer ni vill ha reda på!

Ha det så bra så länge 😁

Välkommen till UT Martin

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte