Gästbloggen

Snart igång på riktigt!

Snart igång på riktigt!

Nu har äntligen träningarna dragit igång! Alla i laget som har testat negativt för Corona får börja träna igen. Tyvärr har det inte blivit någon fotboll för min del ännu. Men jag har inte Corona, jag lovar! Det är på grund av den långa medicinska processen som måste genomföras innan man blir ”cleared” för spel. Jag har en blodsjukdom som innebär att mina blodkroppar går sönder lättare än blodkroppar hos en ”frisk” person. Därför har jag fått lämna blodprov och väntar nu på svar så att skolan ska veta mitt normala blodvärde, ifall att något skulle hända i framtiden. Det är många försiktighetsåtgärder som spelar in, så för att skolan ska kunna mäta när jag är tillräckligt frisk för spel får jag nöja mig med att titta på så länge. Resultatet kommer förhoppningsvis dröja bara någon dag, sen är det bara att tuta och köra!

Fotboll, fotboll och mer fotboll

Träningarna är igång i alla fall! Även om jag är på sidan om är det skönt att få komma ut till fotbollsplanen. Jag försöker se det som en chans att ta in lagets spelsätt lite i förväg. Det har varit många andra Freshmen som inte heller blivit cleared, så vi har samtidigt fått tid att lära känna varandra lite bättre.

snart igång på riktigt

Själva träningarna

Själva träningarna består av mycket possession-spel och att tåla stress. Mitt första år på CMU är också vår coachs första hela år som huvudtränare. Vår säsong är uppskjuten till våren på grund av corona, så coach använder den förlängda försäsongen till stor del för att finslipa på teorin runt vårt spelsätt, vilket jag tycker är superbra! Att bara kastas in i säsongen direkt, som det vanligtvis är när man börjar på college, kändes skrämmande. Att Corona skjutit upp säsongen innebär mer tid till att bygga upp en bra spelstil och spela ihop lagdelarna, något som jag väljer att se som något positivt.

Möjlighet till egenträning

Vi freshmen har sedan träningsstarten kunnat gått själva och haft egna träningspass också, eftersom anläggningarna alltid är tillgängliga för oss. Det har utnyttjats, kan jag lova! Utrustningen är också bara att plocka fram när man vill, så vi har kunnat återskapa många övningar från dagens träning när vi gått tillbaka till planen senare mot kvällen. Så även om jag inte fått vara med på den riktiga träningstiden ännu, är jag nöjd med den dos fotboll jag får så länge, både teoretisk och praktisk.

snart igång på riktigt

Här är vi påväg tillbaka från ett eget träningspass. Till höger skymtar en liten bit av idrottsanläggningarnas huvudbyggnad, med skolans logga på.

Fotbollsgodis

På fritiden blir det dessutom ännu mer fotboll! Vissa andra divisioner har börjat spela trots corona, så många av oss som bor i dorms samlas och följer matcherna via livestream. Hur kul som helst att följa andra amerikanska collegelag och få ännu större inblick i collegefotbollen! Senast såg vi en match mellan Duke och Wake Forest som slutade 3-2 efter förlängning. Jag har fått lära mig att Amerikanarna inte gillar att lämna matcher vid oavgjort. Man vill få fram en vinnare och förlorar, även på träningsmatcher. Därför används Golden Goal, där matchen avslutas efter förlängningens första mål.

Det märks att de andra i laget har saknat fotbollen. Många av dem har inte tränat eller haft fotboll att titta på sedan i februari! Jag tror att det delvis är därför som det blir väldigt hetsigt när vi tittar på träningsmatcher. Även fast ingen i rummet vanligtvis hejar på lagen, väljer alla vilket lag de vill ska vinna, och det blir väldigt högljutt vid farliga målchanser eller finter. Det kommer bli hur kul som helst att se om de är lika tävlingsinriktade på planen!

Tills vidare

Jag hoppades verkligen att jag skulle kunna berätta mer om mina egna upplevelser i själva träningarna i detta inlägg, men ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Förhoppningsvis har jag kunnat kunnat beskriva fotbollen här bra nog ändå! Ha det bra så länge, så ses vi i nästa inlägg!

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte