Gästbloggen

Min tur att ta hand om Gästbloggen!

Min tur att ta hand om Gästbloggen!

Hejsan! Äntligen är det min tur att få skriva i Gästbloggen i en månad! När jag var i processen att bestämma mig för college var Gästbloggen något som jag följde noga, och jag tyckte det var superroligt att läsa de nya inläggen som dök upp. Att se andra spelares vardag gjorde mig ännu mer taggad på att själv få åka över Atlanten. Jag hoppas att jag kan föra vidare samma känsla genom mina inlägg!

 

Om mig och min första tid i Michigan

Så vem är jag då? Jo, jag heter Matilda Melin och kommer från Örnsköldsvik. Hemma i Sverige spelar jag för Själevads IK i Division 1, men nu är alltså jag på plats i Michigan, på Central Michigan University som en Chippewa! I och med att vi är i mitten av en pandemi är läget väldigt annorlunda på CMU i år. COVID-19 har inneburit att många skolor i USA anpassat sig rejält efter social distansering för att kunna hålla öppet. Bland annat är det ett krav att att bära mask för att få vistas i korridorer och klassrum, och handspritstationer är uppsatta lite överallt. Testar någon av dina roommates eller lagkamrater positivt för Corona är det dessutom två veckors karantän som gäller. Jag har redan fått sitta några dagar i karantän eftersom internationella studenter hålls under speciell uppsikt i pandemin. Det är något jag helst undviker att göra igen!

Men nu i skrivande stund sitter jag här i mitt dorm. Äntligen! Eftersom alla i laget måste testa negativt för Corona innan vi får träna tillsammans har inte träningarna börjat än. Jag väntar fortfarande på svar om mitt test, men förhoppningsvis kommer jag kunna visa idrottsanläggningarna och utrustningen i nästa inlägg!

 

 Utforska campus

Eftersom jag inte har så mycket fotboll att dela med mig av tänkte jag ägna en del av mitt första inlägg till lite allmänna tankar om själva skolan och studierna. Skolområdet är faktiskt större än vad jag trodde det skulle vara. Ungefär en fjärdedel av campus är dessutom anläggningar som bara är tillgängliga för student-athletes. Riktig lyx för oss idrottare!

 

Central Michigan University

En av ”entréerna” till campus, med en skymt av mitt Residence Hall bakom, Celani Hall.

 

Central Michigan University

Utsikten från mitt rum!

 

Central Michigan University

Bakom träden i bakgrund ser man en bit av biblioteket. Dit går många för att kunna plugga i lugn och ro.

 

Det finns också en byggnad som kallas The Bookstore, men de säljer mycket mer än bara böcker. Allt ifrån presentpapper och kylskåpsmagneter till kläder och tavlor finns här. Allt med skolans färger och motiv! Campus är på många sett ett litet eget samhälle, där nästan alla människor man möter bär skolans logga på sina kläder. Det ger en känsla av att man verkligen är en del av något större. Rätt häftigt!

 

Central Michigan University

En avdelning i The Bookstore med Greek Life merch

 

Att vara internationell student och att plugga på engelska

CMU är inte en skola med jättemånga internationella elever. Till exempel är vi bara två internationella som spelar i fotbollslaget. Det är jag och en till tjej från Brasilien. Jag har upptäckt att många klasskamrater blir väldigt exalterade när de får reda på att jag är svensk. Så ett tips om du vill ha något att prata om, nämn bara att du är svensk så kommer du få flera följdfrågor som bryter isen, haha! Professorerna är likadana. De flesta älskar att berätta för hela klassen att jag är svensk. Jag får flera frågor om hur jag rest från Sverige och varför jag valde just Central Michigan University. Det är ännu ett tips jag delar med mig för att sticka ut och få din lärare att komma ihåg dig ;).

Men det här med att plugga på engelska då? Skolan är inte så krävande som jag förväntat mig, faktiskt. Det är ganska mycket att göra, men inte så svåra grejer. Det handlar om att ha tiden att sätta sig ner och göra sina uppgifter. För varje timme lektion är det förväntat av eleverna att göra 2-3 timmar eget arbete utöver det. Därför har vi någonting som heter ”Study Hall”, med ett krav av 6 timmars plugg i veckan. Study Hall ska hjälpa elever att forma egna pluggvanor, och det funkar verkligen! Jag kan sitta flera timmar per dag när jag väl är i Study Hall.

Väl på lektioner händer det att jag behöver googla ett ord eller två också, men professorerna är bra på att anpassa sina lektoner med internationella studenter. De pratar tydligt så att det går bra att hänga med, även på lektioner om nya ämnen.

Vad vill ni se mer av?

Här tänkte jag avrunda mitt första inlägg. Förhoppningsvis har jag mer fotbollsrelaterat att skriva om till nästa inlägg. På tal om det, om det är något specifikt som du vill se mer av, så går det jättebra att höra av sig till mig på Instagram DM! Där har jag användarnamnet @matildamelin_

Ha det bra så länge, så ses vi!

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte