Gästbloggen

Hejdå från PFW!

Hejdå från PFW!

I söndags kom jag hem från Youngstown State University där jag varit med laget och tävlat. Jag tänkte därför att det passade bra att i och med detta förklara lite hur tävlingar ser ut här, eller åtminstone hur det har varit för mig hittills.

Det här var den femte tävlingen mitt lag gjorde för säsongen, och vi har tre kvar. För mig var det den tredje då jag tyvärr missat senaste två på grund av känningar i min baksida så det är tråkigt men det är som det är.

Tävlingar i USA

Det är mycket med tävlingarna här som är samma som i Sverige, men också mycket som är annorlunda. Den största skillnaden är ju att man tävlar med skollag och också ofta med poäng istället för klubblag. Tävlingarna är olika stora men i de flesta är det 5-8 lag som möts. Detta gör att det ofta är väldigt stora startfält och många olika nivåer.

Till exempel nu senast var det 19 heat på 200m, och det kombinerat med ett tight schema kan vara rätt tufft. Jag skulle säga att kvaliteten i Sverige i brett är högre än på tävlingarna jag har varit på här, men samtidigt som det finns många på en ganska låg nivå finns det såklart också många som är riktigt duktiga. Även inom mitt lag skulle jag säga att nivån är spridd, vilket jag tycker har varit ganska skönt.

Det här blir mitt sista inlägg på gästbloggen. Det har varit kul att få dela med mig av mina upplevelser! Om någon har några frågor eller vill veta mer är det bara att höra av sig till mig, enklast är nog på min instagram som är @josefinwikfeldt

TACK till alla som läst, vi hörs!

Jag och Mariah på bussen hem

Tävlingskläderna förberedda!

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte