Gästbloggen

En vanlig dag för mig

En vanlig dag för mig

Hej och glad torsdag! Igår dokumenterade jag hela min dag och i det här inlägget tänkte jag visa er hur en vanlig dag ser ut för mig som idrottare på college. Häng med!

06.00: Går upp och förbereder mig för träning. För mig som inte är morgonmänniska är det lite kämpigt med morgonträningar men man vänjer sig snabbt ändå.

En vanlig dag för mig 

07.00: Träning. Jag har träningar 7.00-9.00 eller 8.00-10.00 varje vardag. För mig är upplägget varierande men oftast har vi sprint uthållighet tisdagar och fredagar och teknikträning måndag och torsdag. Onsdagar är återhämtningsdag vilket innebär lätt träning och mycket rörlighet. Ofta tränar vi även lördagar, men då utan tränare.

 En vanlig dag för mig

09.00: Tisdagar och torsdagar har jag även ”weights”, skivstångsträning, i en timme. Två eller tre gånger i veckan är vanligast på college. Jag gillar det men i början när jag var ovan var det lite jobbigt minns jag. Det blir ibland lite tufft att man aldrig hinner återhämta sig mellan träningarna men träningsvärk är nog något man bara får lära sig att leva med.

Efter träningen

11.00 – 12.00: Kommer hem igen. Duschar, äter lunch och packar ihop mina grejer. Runt den här tiden på dagarna brukar jag också bocka av lite obligatorisk pluggtid vi har på skolan. Eftersom jag är freshman och idrottare har jag en viss tid jag ska sitta i vår ”Study hall” varje vecka. Tränarna vill ha koll på hur det går för oss akademiskt. Dessutom gör vi också s.k. ”Grade checks” i mitten på terminen då alla lärare rapporterar betygen till coacherna. Jag har märkt att skolan lägger ner mycket energi här för att vi ska vara bra studenter som får bra resultat. Mycket mer än vad jag upplevde i Sverige där filosofin mer var att vi elever har eget ansvar för vårt lärande och lägger vi inte ner tid och energi kan vi inte heller förvänta oss resultat.

En vanlig dag för mig 

12.00: Eftersom vi har morgonträningar enbart har jag alla mina lektioner på eftermiddagen. Eftersom jag pluggar bild och form har jag ofta längre lektioner så vi hinner rita, måla, osv. så en vanlig dag har jag en kortare lektion 12-13 och en längre 13.30-16.30 .

 En vanlig dag för mig

Två lektioner om dagen

Jag tar 15 credits just nu och har bara två lektioner per dag och en på fredagar vilket är väldigt lyxigt. Ibland har jag också kvällslektioner 18-21 vilket är lite jobbigt ibland men när man inte kan vara så flexibel med tiderna man kan ha lektion får man ta vad som finns.

Det är nämligen så att här går man inte i en och samma klass utan man väljer själv kurser. Kurserna erbjuds olika dagar och tider och så får man välja vad som passar med ens schema. En kurs som är över en termin är vanligtvis 3 credits så det innebär att jag just nu läser fem kurser. NCAA har låga krav på hur många credits man behöver ta för att vara ”eligible”, dvs. godkänd att tävla och träna, men skolorna har ofta egna krav. Dessutom behövs 12 credits per termin för att få behålla sitt visum och få stanna kvar. Men, vi har personal på skolan, både för internationella studenter och atleter som ser till att allt är rätt och som hjälper till och något blir fel.

17.00: Efter min sista lektion går jag tillbaka hem igen. Ibland behöver jag plugga lite mer. Sedan kan jag koppla av, laga mat, prata med mina roommates osv. För oss alla i min lägenhet blir det ofta tidiga kvällar… Sedan upp igen på morgonen för morgonträning igen.

Det kan nog låta lite repetitivt men det är ungefär såhär min vardag ser ut. Jag har inte så mycket fritid under tävlingssäsongen, men när man har roommates som man spenderar tid med varje morgon och kväll blir det händelserikt ändå. Sedan har jag ju också helgerna (när vi inte har tävlingar) att hitta på andra saker.

Hej,

Josefin

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte