Nyhetsbloggen

Så ska du agera för att få coacherna att välja dig!

Så ska du agera för att få coacherna att välja dig!

I en collegeprocess tillsammans med en collegeagentur, så ligger helt klart huvudansvaret på agenturen att hitta alternativ. När agenturen dock har hittat skolor åt dig, så ändras fokuset.

Då är det upp till dig som person att fånga tränarens intresse så pass mycket att de vill gå vidare till nästa steg. Ett nästa steg som då blir att erbjuda dig ett stipendium. En vanlig rekrytering går till såhär:

  1. Vi som agentur letar efter alternativ åt dig, efter dina önskemål.
  2. Intresserade skolor och Athleticademix kommer i kontakt.
  3. Vi kollar och säkerställer att skolan är seriös, och att idrottaren blir antagen på skolan.
  4. Skolan tar kontakt med idrottaren, för att lära känna personen och se om det är en bra fit.
  5. Skolan utvärderar samtidigt massa andra idrottare.
  6. De tar sedan ett beslut om vilken idrottare de kommer att erbjuda ett stipendium till.
  7. Du som idrottare tar ställning till ifall du tar erbjudandet.

I regel så har du ett gäng skolor du pratar med samtidigt, så som skolorna också har ett gäng andra idrottare de pratar med samtidigt. I och med att följa våra tips nedan, så kan det mynna ut i att du får fler skolor som går från intresse till ekonomiska erbjudanden. Här nedan kommer tips om hur du ska agera för att få coacherna att välja dig!

Så ska du agera för att få coacherna att välja dig!

Tips 1 – Var snabb, även om det innebär ett kort mail!

När en skola mailar dig, så förväntar man sig att idrottaren är snabb på att svara tillbaka. Jag brukar sätta en regel om att man aldrig ska vänta mer än 24 timmar på att svara på ett mail. Känner man att man inte har tid, så kan man alltid svara:

”Coach Hals, Thank you for contacting me, I’m really excited to get the opportunity to talk to you further. The next coming days however, I have a lot in school. So I will respond with a longer e-mail as soon as I can. But I really appreciate your e-mail. Talk soon!”

Det tog mig 1 minut att skriva, och den tiden har vi alla 🙂 Man får TA sig tid helt enkelt.

Tips 2 – Visa att du är intresserad, läs på!

När du väl svarar på en coach och ens mail. Visa att du har läst mailet! Skriv: ”I love your gym, it looks amazing!”, ifall coachen har skickat med en bild eller video på gymet på skolan. Visa att du har tagit dig tid, och visa att du är genuint glad över att få mailet.

I ett tidigare inlägg, så har jag förklarat kring hur du kan visa att du är intresserad via sociala medier. In och följ skolans instagram, kommentera, likea och var aktiv! Visa att du finns.

När du väl sitter i samtal med coacherna, se till att ha läst på lite om skolan innan. Referera till det du har kollat upp när du pratat med coachen! De har otroligt många samtal med idrottare som inte har gjort sin hemläxa, stick ut genom att visa att du har läst på lite om skolan!

Så ska du agera för att få coacherna att välja dig!

Tips 3 – Var på tårna, våga påminn coacher!

Som många gånger tidigare nämnt. Världen är din konkurrens! Skolor pratar med idrottare världen om, och det gör att de har många idrottare i rullning samtidigt. Har du svarat på ett mail men inte fått svar på tre dagar? Påminn de! Coacher älskar när man skickar en uppföljning, det visar bara att du är intresserad och att du är på tårna. Så länge du gör det vänligt! Så här kan man skriva:

”Coach Hals, I hope all is well and that you week has been off to a good start. I realized that you have a lot to do, but I wanted to send a friendly reminder about my e-mail a couple days ago. I’m really eager and interested in getting to learn more about the school so I didn’t want my e-mail to be lost in the pile of e-mails you probably have. Again, hope all is well and all the best!”

Tips från ett proffs på mail! Gå in i din ”sent” folder, klicka på ”svara alla” och sedan skriv det du skrev ovan. På så sätt så kan coachen lätt läsa ditt första meddelande under din påminnelse. Allt för att underlätta för coachen!

Tips 4 – Blir det tyst, så hör av dig!

Vissa coacher är bättre på att rekrytera än vad andra är! Det betyder att vissa coacher du pratar med kommer ständigt höra av sig för att sätta upp nya samtal och diskutera nya saker. Andra är inte lika bra på det! Det betyder inte att en bra rekryterare, är en bra coach.

Har du haft samtal med en skola, och sedan inte hört från de på ett tag? Våga höra av dig! Här är ett exempel på hur du kan skriva:

”Coach Hals, I hope all is well and congrats on your win this weekend! It’s been a while since I heard from you, and I just wanted to send a note saying that I’m still very interested in your program. Is there anything you need from me at this point of time? Just let me know what you need, and I’ll do my best to send it to you. Looking forward hearing from you again!”

Bara ett kort meddelande likt det visar att du har koll vad som händer på skolan, och att du fortsatt är väldigt intresserad av programmet.

Vi guidar och coachar dig!

Under processens gång, så håller vi på Athleticademix såklart koll på alla dessa saker åt dig. Men det kan vara bra att ha dessa saker i åtanke. På samma sätt som vi förklarade i inlägget om 5 vanliga myter om collegerekrytering, att en coach väljer en idrottare med bättre betyg om den har möjlighet. Så gäller det samma här!

Pratar coachen med en idrottare lika duktig som dig, men som är seg på att svara och inte alls lika på tårna. Då är det stor chans att tränaren istället väljer att köra på dig, då du har visat stort intresse och en mogen attityd gentemot coachen.

När du tar hjälp av Athleticademix, så är det viktigt att förstå att detta är ett lagarbete. Vi kommer guida, coacha och vägleda dig åt rätt håll. Men det är viktigt att man som idrottare själv lägger ner jobbet som krävs! Med hårt jobb, så kommer oftast stora belöningar.

Så ska du agera för att få coacherna att välja dig!

Tack för att ni läste! Stay safe!

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte