Nyhetsbloggen

5 vanliga myter om collegerekrytering

5 vanliga myter om collegerekrytering

Många idrottare runtom i världen, drömmer att bli tilldelade ett idrottsligt stipendium på sin drömskola i USA. Många går miste om chansen, mycket på grund av felaktig information!

Jag hade därför tänkt att gå igenom 5 vanliga myter om collegerekrytering som jag stöter på i mitt dagliga arbete!

”Jag är så duktig i min idrott, så coacherna kommer att hitta mig.”

Många svenska idrottare, glömmer bort att de tävlar med hela världen! Är du bäst i Sverige på 400 meter häck? Härligt! Men det betyder inte att rätt skola kommer att höra av sig till dig. Det kommer absolut betyda att skolor hör av sig till dig. Men är det rätt skolor som hör av sig till dig?

Det är så vanligt i mitt arbete, att jag stöter på idrottare som har gjort processen själva. Som sedan hamnat på ställen som inte alls bör vara av intresse för idrottaren själv.

Genom att inte sitta på rätt kunskap som idrottare, så är det väldigt lätt att man hamnar på fel skola. Med Athleticademix får du inte bara hjälp med att hitta skolor. Utan även rådgivning kring hur du ska tänka om dina alternativ.

Med professionell hjälp så hamnar du på rätt skola för dig med ett stipendium du förtjänar.

5 vanliga myter om collegerekrytering

”Jag ska börja leta skolor när jag börjar sista året på gymnasiet.”

Läste ett blogginlägg av ett amerikanskt scouting företag under morgonen. Deras senaste artikel hade titeln: ”Wasting time – Enemy #1 in College Recruiting”. Jag kan inte hålla med mer!

Tid är verkligen din vän eller fiende i en collegejakt. Ställ inte in dig på att påbörja processen ditt sista år i gymnasiet. Ställ in dig på att bestämma dig hur du vill göra så fort du kan, för att sedan ta ställning till det.

Det finns en anledning till att vi på Athleticademix tjatar om att du ska komma igång i tid. Du kan bara vinna på det! Dra inte ut på att komma igång, gör det så fort du kan. Vi lovar dig, du kommer tacka oss att du fick det tipset!

”Så länge jag är bra på min idrott så är skolan oviktig.”

Nej! Åh så fel man kan ha. Jag har hjälpt så många duktiga idrottare, som inte skött sin skola, och därmed inte hamnat på så häftiga ställen som de borde. Att inte sköta sin skola, kan verkligen förstöra din collegerekrytering. Ta hand om skolan, du kan bara vinna på det!

Om jag istället vänder på det. Jag har SÅ MÅNGA exempel på idrottare som sköter sin skola. Tack vare att de gör det, så får de oftast ett äventyr ännu större och bättre än de själva förväntat sig.

Sköt skolan, så väntar roliga utmaningar på college(och livet i allmänt!).

Iowa State

”Jag pratar redan med en skola, så jag behöver ingen hjälp från en agentur.”

Denna går lite hand i hand med det första alternativet. Det händer att vi kommer i kontakt med idrottare som redan har så kallade ”kontakter”, eller kanske redan är kontakt med en skola.

Jag lovar, är det så att du är i kontakt med en skola som vi känner är kanon. Då kommer vi säga det! Vi är ärliga i vår utvärdering utav dig, och det finns ingen vinning i att säga att ett alternativt är dåligt om det inte är det.

Lyckas du hitta en bra skola med ett bra stipendium utan hjälp? Hatten av! Vi kommer berömma dig, för det är inte många som klarar. 

Men! Så många gånger, så är idrottarna i kontakt med fel skolor, skolor som inte alls passar deras ambitioner. Det är så viktigt att jämföra skolor!

Varför då inte ta hjälp för att få jämföra den skolan du har med 10 andra? Dina kontakter och skolor som du redan har, kommer inte försvinna av att du tar hjälp. Vi hjälper dig bara att jämföra för att se, är den verkligen det bästa för mig?

”Jag är med på en showcase först, så bestämmer jag mig sen.”

Även denna går lite hand i hand med den andra myten om att man ska vänta med att ta beslut. Att vara med på en showcase är så bra! Men det är inte så bra att du kan vänta med att sätta igång för att vara med på showcasen först, och sedan ta ett beslut. För då har du än en gång, slösat på tid, och det är farligt i en rekryteringsprocess.

Signa upp och börja leta skolor så snabbt du bara kan. För att sedan vara med på en showcase, för att visa upp dig extra mycket! Det är en plan vi kommer att backa.

—-

Hoppas ni lärt er lite nytt, genom att läsa 5 vanliga myter om collegerekrytering som vi stöter på.

Som vanligt är det bara att höra av sig till oss på vilka kanaler som passar er bäst. Adios!

Athleticademix – Kontaktuppgifter

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte