Nyhetsbloggen

Råd kring sociala medier i en collegeprocess

Råd kring sociala medier i en collegeprocess

Sociala medier är idag en stor del av våra liv, och det är viktigt i många aspekter av livet hur du väljer att använda de. I denna blogpost så ska vi ge dig råd kring sociala medier i en collegeprocess, vad du kan göra för att maximera dina chanser för ett idrottsstipendium på college via sociala medier.

Tänk på vad du postar på sociala medier, tänk alltid: ”Skulle jag vara okej om min mamma såg detta?”.

Instagram

Från första gången en skola får nys om dig som spelare, så kommer de att börja göra sin research. Första steget för de flesta av skolorna, är att scanna igenom dina sociala medier. Dina sociala medier kan sätta käppar i hjulet för processen om man hittar publiceringar som man inte tycker är okej, men också höja intresset om din profil är vad de letar efter!

Första saken att tänka på är, är mina bilder, mitt beteende och statusuppdateringar lämpliga? Vi tycker att man ska ha tumregeln att ifall du skulle tycka att det är okej att din mamma såg dina bilder, ditt beteende eller uppdateringar, så tycker coacherna samma! Tänk på att inte posta eller kommentera olämpliga saker, t.ex rasistiskt, sexistiskt eller andra radikala politiska åsikter.

Ha dina profiler som ”offentliga”, inte privata.

Detta må låta konstigt, varför inte bara vara privat så att coacherna inte kommer åt någon information? Detta är såklart helt upp till dig själv, men för att maximera dina chanser så råder vi dig till att vara offentlig! I en process så vill vi att coacherna kommer åt din profil, och således skapar sig en bild utav dig. Ger dina sociala medier en positiv reflektion av dig själv, så kan du många gånger leda tävlingen mot den andra idrottaren som har inställningen privat.

Visa att du är en kommande ”US College Athlete” på Instagram & Facebook.

För att marknadsföra dig själv extra mycket, och för att underlätta för coacherna att hitta dig. Så kan det vara till din fördel om du skriver i din ”bio” att du är en idrottare som letar efter ett college! Därför ger vi rådet till våra idrottare att skriva: ”Future US College Athlete with @athleticademix.se”. Dels för att marknadsföra att man finns tillgänglig, och för igenkänning för coacherna när de scrollar efter profiler!

Råd kring sociala medier i en collegeprocess

Följ lagen, var aktiv med likes och även kommentarer.

Inget är mer attraktivt för en skola än en idrottare som visar genuint intresse. Har du fått ett mail från en skola du gillar? In och följ de på instagram, och var aktiv med likes och kommentarer! Man tävlar alltid mot andra idrottare i en rekryteringsprocess. Genom att då vara aktiv och visa ett genuint intresse, så kan det ge dig ett försprång. Är du intresserad av flera skolor? Bra! Var då aktiv på alla. Det kan leda till att skolorna noterar detta och känner press att leverera ett stipendieerbjudande till dig innan du försvinner.

Visa att du är en aktiv och duktig idrottare.

En skola vill ha en ambitiös och motiverad medlem i deras trupp. Var inte rädd för att använda din instagram eller facebook till att marknadsföra dig själv! Gjorde du ett mål i helgen? Posta det! Våga visa skolorna som har koll på dig att du levererar. Var dock noggrann med att inte boost allt man gör, det är en hårfin gräns i att uppdatera och skryta.

För att summera, en collegeprocess är mycket mer än bara hur duktig du är som idrottare. Coacher rekryterar världen över, så många gånger finns det bättre idrottare än dig. Det gör att du måste sticka ut på alla sätt du kan, för att vinna fördel i jakten på stipendium. Våra råd kring sociala medier i en collegeprocess är:

  1. Ha en öppen instagram och facebook profil.
  2. Tänk på vad du postar och kommenterar.
  3. Märk din profil med ”Future US College Athlete with @athleticademix.se”
  4. Följ lag du är i kontakt med och intresserad av. Gilla och kommentera kontinuerligt!
  5. Våga visa på dina sociala medier att du är duktig!

Klicka på denna länk för att hitta våra nuvarande idrottare, och länkar till deras instagram.

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte