Gästbloggen

Mitt sista inlägg

Mitt sista inlägg

Tjena allihopa, hoppas ni haft en fantastisk vecka!!

Här i Buffalo har hösten börjat ta fart ordentligt. Överallt syns färgglada löv, vilket är otroligt mysigt. Värmen verkar dessutom, än så länge, stanna kvar och temperaturen snittar på cirka 25 grader. Här i USA är alla i full gång med att förbereda inför halloween. Husen är pyntade med massvis av pumpor, spöken och i princip allt ”halloweenigt” ni kan föreställa er. Jag ser verkligen fram emot att fira halloween här om några veckor.

Min vecka

Sen sist har jag hunnit med en hitta på en massa skoj! De senaste 2 veckorna har jag hunnit med att spela hela 3 matcher. Jag har spelat ännu en match i i Philadelphia, en i West Virginia och en hemma match. Än så länge skulle jag nog säga att West Virginia är min favorit plats att spela match på. Otrolig miljö!

Därutöver har det varit en hel del plugg. Midterms (test man tar i mitten på varje termin) närmar sig med stormsteg, vilket kräver en del förberedelser. Skulle dock vilja påstå att det mesta är relativt lätt jämfört med den svenska skolan. Det flesta testen består av kryssfrågor eller skrivuppgifter som man gör hemifrån.

Utöver det har vardagen flutit på som vanligt. Det har varit en hel del Chipotle (mexikansk snabbmatskedja) besök, Target och Walmarts utflykter, träningar, lagaktiviteter, skolevenemang och massa mer. Det är alltid full fart och fläkt.

Likt det flesta college sker det alltid en massa evenemang och aktiviter. Hitintills har vi bland annat haft en karneval (med massa mat, hoppborgar, mekaniska tjurar mm), bingo-kväll, barbeque, marshmallow grillning med brasa, för att bara nämna några.

En bild från vår Karnival där jag testade frozen ice cone

Bingo night

Vad hittar jag på i USA?

På tal om att hitta på saker är detta något som jag tänkte skriva om härnäst! För vad gör jag egentligen här i USA när jag inte har fotbollsträningar och matcher? När det gäller mig och mina vänner åker vi oftast på diverse olika utflykter samt besöker massvis med restauranger.

Här kan ni få se lite olika sportevenemang som jag har besökt på senaste. Sport är något som är väldigt stort på de flesta college, så det blir ett och annat besök på olika matcher här och där.

Amerikansk fotboll

Vårt volleyboll lag

Härnäst kommer mitt favorit fikaställe. När jag och mina lagkamrater har en ledig eftermiddag blir det ett och annat besök till den stora cookie kedjan ”Crumble cookies”. Det är en kedja som finns liter överallt i USA och som varje vecka fyller på med nya coola smaker.

Än så länge är kola-äppelpaj cookien och mintchoklad cookien mina favoriter!

Ännu ett ställe som vi har för vana att besöka när vi är fika sugna är frozen yoghurt stället ”Yotality”. Här kan man hitta alla möjliga typer av frozen yoghurt smaker med massvis av unika toppings.

Min maxade frozen yoghurt

Ett annat ställe som vi har för vana att besöka är ”Dairy Queen”. Även det här stället är en populär kedja som finns liter överallt i USA. Här kan man hitta alla möjliga typer av glassar med massvis med topping. Glassarna är gigantiska, så det är verkligen ett prisvärt ställe.

Mina lagkamrater med Dairy Queen glass

Bortsett från matspåret, så blir det även en hel del shopping. Allt från second hands till sportaffärer och olika klädesbutiker. USA har GIGANTISKA affärer där man kan hitta alla möjliga typer av prylar. En affär kan ibland kännas som ett helt köpcentrum.

Jag och min roomie i sportaffären Dicks

Utklädnad

Det blir även en del utklädnadsfester. Jag har märkt att man sannerligen tycker om att klä ut sig här i USA. Amerikanare går verkligen ”all in” när det kommer till högtider, skolevenemang, fester och annat skoj 🙂 Det roligaste utklädnadstemat som jag varit med om hittills skulle jag ändå säga var ABC-temat som jag stötte på för några veckor sedan. ABC betyder att man får ha på sig Anything But Clothes, så det gällde att vara kreativ. Det kunde vara allt från soppåsar till plastmuggar, tejp och ballonger.

Våra ABC utklädnader

Stort TACK

Avslutningsvis skulle jag bara vilja passa på att rikta ett stort tack till alla er som har läst bloggen under den här månanden. Det har verkligen varit superkul att få dela med mig lite av min vardag här under September. Tveka inte att höra av er till mig ifall ni har några frågor. Ni hittar mig på ”Aamanda_nilsson” på Instagram!

Annars får ni ha en underbar vecka och STORT lycka till alla ni som ska iväg på äventyr i USA. Ni kommer inte att ångra er. Det här är verkligen en upplevelse ni sent kommer att glömma.

HA DET BÄST och ta hand om er!!

//Amanda

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte