Gästbloggen

Lär känna mig och Daemen University

Hej allesammans,

jag heter Amanda Nilsson och kommer att hålla i gästbloggen den här månaden. Jag ser sååå mycket fram emot att få dela med mig av min vardag och förhoppningvis inspirera fler till att ta steget och börja plugga på college i USA. Men först och främst, kort introduktion om mig!

Jag befinner mig för tillfället i Buffalo, NY på Daemen University där jag tillbringat den senaste månaden. Jag har alltså precis inlett mitt första år här, så allt är fortfarande väldigt nytt! Innan jag flyttade hit spelade jag för Vellinge IF (vilket jag fortfarande gör och kommer att göra när jag har lov mm) och dessförinnan spelade jag i FC Rosengård. Jag har alltså fått testa på att både spela i ett damlag samt F19 allsvenskan. Anledningen till att jag tog beslutet att börja på College i USA var för att jag ville ha ett ordentligt äventyr. Jag kände mig lite lagom skoltrött och var redo att testa något nytt.

När jag letade skolor var det viktigt för mig att:

  1. hitta en coach som jag klickar med (Det går inte att poängtera detta tillräckligt, en kass coach kan verkligen förstöra ens upplevelse.)
  2. hitta ett college med en trevlig och mysig miljö (Den här punkten är lite svårare att förklara, men med detta menar jag egentligen att jag ville hitta ett college som har någon form av myskänsla. Jag tycker om storstäder och åker gärna på semester till sådana platser, men när det kommer till platser att bo på tycker jag om när saker och ting känns hemtrevliga. Jag föredrar oftast småstäder där man kan promenera till närliggande caféer och beställa chailatte, se på fina miljöer, ta del av olika traditioner som förknippas med en specifik plats och där man kan transportera sig relativt fritt.)
  3. högt scholarship (Som ni säkert känner till är College DYRT! Därför var det viktigt för mig att hitta ett college som kunde sänka dessa kostnader så mycket som möjligt.)
  4. resor (Jag ser som sagt min collegeupplevelse lite som ett stort äventyr. Jag vill utforska flera delar av USA och därför ville jag hitta ett lag som är mycket på resande fot.)

Lite bilder på min skola

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daemen University och ”the wildcats” (fotbollslaget som jag spelar för) uppfyller alla ovanstående krav, vilket jag är otroligt glad över! När det gäller mitt lag är jag verkligen supernöjd. Jag klickar bra med min coach och alla mina lagkamrater har varit väldigt välkomnande. Hitintills har vi hunnit med att vara på träningsläger i Florida samt haft ett flertal bortamatcher med övernattning på hotell, så det har verkligen funnits tid för att lära känna alla.

Skolan jag går på är i sin tur belägen i Amherst, vilket är ett område som sannerligen ger ifrån sig en mysig och hemtrevlig känsla. Byn har massvis med olika stadsevenemang och traditioner såsom ”haunted houses”, karnivaler, pumpaevenemang, marknader och massa mer. För er som har sett serien ”Gilmore girls”, skulle man kunna säga att vissa delar liknar byn Stars Hollow. 20 minuter härifrån ligger även Niagara fallen och massvis med naturreservat, vilket ska bli väldigt spännande att få utforska.

Än så länge har jag inte haft tid att utforska allt, i och med att mitt schema varit rätt intensivt nu i början. Vi hade försäsong i ca 3 veckor, vilket innebar 2-4 träningar om dagen. Därutöver har schemat varit fullspäckat med matcher, lagaktiviteter, mindre utflykter, Target shoppingrundor, media day, lagfester, inflyttning, Florida-träningsläger mm.

Men mer om detta i nästa inlägg! Tills dess får ni ha en fantastisk vecka, så hörs vi snart igen!

Ha det BÄST!!

//// Amanda

 

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte