Gästbloggen

Min resa till Conway!!

Hejsan allihop och vad kul att ni har hittat hit! I augusti har jag, Kajsa Pruner, fått äran att ta hand om gästbloggen. Idag ska ni få läsa om min resa till Conway! 

Vem är jag?

Som ni redan vet så heter jag Kajsa Pruner och jag är 18 år gammal men fyller 19 snart. Jag kommer från Värnamo i Småland där jag har bott tillsammans med min mamma, pappa och lillasyster tills jag nu flyttade till Conway i mitten på juli.

Min moderklubb är IFK Värnamo som jag har spelat i sen 2009 tills nu. Jag är målvakt och har sen jag kan minnas varit målvakt även om det blev några inhopp som forward när det behövdes under åren i flicklaget. Sen 2018 har jag spelat i damlaget och där har jag gjort nästan tre säsonger i division 1 och en säsong i division 2. Fotboll har varit en stor del av mitt liv ända sen jag var liten och det ska jag väl tacka min fotbollstokiga pappa för:)

Redan 2019 bestämde jag mig för att satsa på college direkt efter studenten och här sitter jag nu! 

Att våga göra något utanför sin ”comfort-zone”

I juni så tog jag studenten från Finnvedens Gymnasium i Värnamo. Där hade jag spenderat tre år på naturvetenskapliga programmet. Samtidigt som jag hade kombinerat det med NIU (Nationell Idrottsutbildning) som innebar tre morgonträningar i veckan.

14 juli så gick flyget mot USA för att påbörja mitt livs äventyr, börja plugga och spela fotboll på college. Något som kan verka otroligt läskigt och som verkligen inte tillhörde min ”comfort-zone”. Trots det så funderade jag inte så mycket över att jag skulle lämna familjen, släkten och alla kompisar där hemma. Det var såklart ledsamt men jag vet inte. Det kändes nästan som att adrenalinet pumpade igenom hela min kropp så fort jag tänkte på att jag skulle flytta till andra sidan Atlanten. Jag ville liksom bara ta det där steget och flytta!

Flygresan gick bra, förutom att mitt bagage försvann någonstans på vägen. Fick dock det levererat bara ett par dagar efter att jag anlänt så det var inga större bekymmer. Sova på flyget gick dock inte. Jag tror att det var adrenalinet blandat med nervositeten. Som gjorde att jag hade svårt att slappna av vilket inte är så konstigt när man tänker efter.

När jag anlände till Conway så fick jag bo hos några lagkompisar i deras lägenhet eftersom vi först några dagar senare fick flytta in på skolan. Det var verkligen skönt att kunna slappna av och försöka bli av med jetlagen innan man skulle flytta in på skolan. Dessutom fick jag på köpet lära känna några tjejer i laget som ska börja sitt tredje år nu vilket var otroligt skönt.

Nu har jag bott här i lite mer än två veckor och trivs riktigt bra. Det var alltså inte helt fel att kliva ut ur den där ”comfort-zonen” och göra något helt nytt! 

Min resa till Conway

Fotografering med laget

Försäsong

Dessa två första veckor har varit ganska lugna men vi har styrketränat tillsammans med vår fystränare en gång om dagen, måndag till fredag. Träningarna har varit otroligt tuffa men väldigt roliga. Syftet med försäsongsträning är ju att bli trött, annars hade man ju inte behövt vara där! Utöver dessa träningar har vi dock tränat fotboll tillsammans med laget, utan några tränare, två gånger i veckan. Det har varit kul och nivån är hög samtidigt som jag känner att jag kan prestera och göra bra ifrån mig.

Något roligt att tillägga är att vi varje vecka delar ut ett ”vandringspris” till någon som man tycker har gjort extra bra ifrån sig. Personen som fick den veckan innan delar ut till en ny person kommande vecka osv. Förra veckan var första hela träningsveckan och då började vår fystränare med att dela ut priset till två tjejer som har varit och tränat extra med henne under sommaren.

Denna vecka var det deras tur att dela ut priset till någon och jag fick då äran att ta emot det!! Kul att känna att laget ser att man kämpar. Samtidigt få en liten bekräftelse på att man gör något bra.

Annars har mycket av tiden sen jag kom hit spenderats tillsammans med alla nya freshmans i laget eller i vårt rum på skolan för att vila. Jag har hunnit med att prova en del nya restaurange. Men matsalen på skolan är också öppen så det har blivit många måltider där också. Imorgon börjar dock vår försäsong ”officiellt” och kommande veckor kommer vara mycket mer intensiva. Vi spelar vår första träningsmatch redan den 10 augusti – mot Paraguays U20-landslag

Youtube-kanal

Innan jag rundar av så vill jag tillägga att jag och en kompis hemifrån har startat en Youtube-kanal. Både hon och jag bor i USA och pluggar och spelar fotboll på college. Så där kommer ni varje söndag kunna få en inblick i våra liv! Jag publicerade min första video förra söndagen. Där ni får hänga med på min resa över Atlanten och vad jag gjorde dom första dagarna. Jag länkar till den videon här så kan ni gå in och titta på den och prenumerera på vår kanal om ni vill!

Tack för att ni har läst mitt första inlägg. Det kommer vara så kul att hänga med er här under Augusti månad!

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte