Gästbloggen

Första matchen är gjord!

Första matchen är gjord!

Igår tisdag, spelade vi vår första träningsmatch, mot Paraguays U20 landslag. Lite nervöst såklart, men när jag fick reda på att jag skulle starta och spela första halvlek så kände jag mig mest glad och nöjd. Väl ute på planen så var jag bara taggad över att få sätta igång.

Jag gjorde en bra halvlek, några räddningar och några bra ingripanden. I halvlek var resultatet 0-0. Vi spelade bra, men Paraguay väntade ut våra misstag och ville spela på snabba kontringar. Vi kom aldrig riktigt fram till mål, även om vi fick till några chanser.

I pausen så pratade vi dock om hur vi skulle få till våra anfall och kunna spela igenom Paraguays försvar. Vi bättrade oss och i andra halvlek gör vi två mål och vinner matchen med 2-0. Väldigt kul också att första målet gjordes och assisterades av två freshmen och andra målet assisterades också av en freshman! Så skönt att första matchen är gjord! 

Paraguay hade redan spelat två matcher på sin USA-turné, vunnit en och spelat en oavgjord, jag tolkar det som att vi står oss ganska bra i Collegekonkurrensen!

Laget har tidigare spelat med uppställningen 4-3-3, vilket är något jag också är van vid, men nu under försäsongen har vi tränat på uppställningen 3-5-2. Lite ovant och det kan nog bli bra men det behövs mer träning och jag tror delvis det var därför vi hade svårt med uppspelen idag. Men det ska nog ordna sig! Är så taggad på att säsongen ska börja på riktigt och vi har nästa match redan söndag.

Inflyttade i vårt boende 

Förutom att ha tränat så har vi nu flyttat in i vårt permanenta studentrum vilket är skönt. Känner mig mer hemma och det är sååå skönt.

Om ni vill se hur det gick till när vi flyttade in och hänga med på några dagar under försäsongen så publicerade jag en ny video på min och min kompis Youtubekanal som jag pratade om i förra inlägget här på gästbloggen.

Jag länkar videon här nedanför ifall ni skulle vilja se den! 🙂

Studentvisum i Warszawa

Utöver det så känns det skönt att skolan börjar snart. Jag har inhandlat mina böcker jag behöver för skolan och är redo för att träffa ytterligare lite nya människor. Har haft lite kontakt med en svensk tjej som spelar tennis på skolan och jag vet att det är en svensk kille som ska börja spela fotboll på skolan, men han har tyvärr inte kommit än eftersom pandemin gör det svårt att få visum.

Jag hade samma problem. Jag hade bokat en tid för visumintervju i Stockholm i våras men när det närmade sig så blev den avbokad och när vi bokade en ny tid så blev även den avbokad. Amerikanska ambassaden i Stockholm hade helt enkelt stängt för utfärdande av studentvisum! Då blev det till att lösa det på annat sätt.

Vi fick höra att amerikanska ambassaden i Warszawa fortfarande hade öppet och endast hade 8 dagar väntetid så bokade vi snabbt en resa till Polen. Några dagar senare var vi där och jag fick mitt efterlängtade visum. Veckan efter så stängde visst ambassaden i Polen för personer som inte kommer från Polen som vill söka visum så vi hann precis i tid.

Nu verkar visumprocessen ha kommit igen på flera ambassader i Europa så det hade säkert löst sig förr eller senare men i Stockholm är det fortfarande stängt vad jag vet. Känns väldigt skönt att jag kom hit i tid och att jag man kunde vara med när allt startade upp. Jag fattar nog inte än idag att det var så nära att jag inte fick något visum…lider verkligen med de som inte fått visumet fixat ännu! 

Tack för denna gång, vi hörs snart igen. Hoppas ni uppskattade uppdateringen och att ni tycker det är kul att hänga med mig här på gästbloggen.

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte