Gästbloggen

Då var sommarlovet slut…

Då var sommarlovet slut…

Då var sommarlovet slut… I skrivande stund så är det lördag den 28 augusti och jag har precis satt mig för att plugga efter att ha tränat och ätit lunch. 

Den här veckan har gått enormt fort. Skolan började redan förra veckan men då var vi bortresta i Arizona för att spela två matcher så vi missade tyvärr de två första dagarna i skolan. Om ni vill se hur vi hade det och vad vi gjorde i Arizona så publicerade jag en ny Youtube video för några dagar sen! Länkar här nedanför om ni vill titta:)

Kika på min Vlogg!

Första skoldagen

I måndags var det alltså första skoldagen för mig. Lite nervöst, mycket nytt, jag och mina kompisar hade bland annat gått runt campus veckan innan för att veta i vilka byggnader vi skulle ha lektioner.

Min major är Engineering Physics, en ingenjörsutbildning och denna termin så läser jag fem kurser:

  1. Matte
  2. En ingenjörsintroduktion
  3. Filosofi
  4. Engelska
  5. En kurs som är obligatorisk för idrottare.

Jag har fyra lektioner på måndagar och onsdagar, två på tisdagar och torsdagar och trelektioner på fredagar. Skulle väl säga att det är ungefär så långa dagar som jag hade på gymnasiet, möjligtvis att jag slutar lite tidigare. Jag börjar oftast skolan runt kl. 9 och är färdig vid kl. 13 14 på eftermiddagen. Efter skolan så är det träning och sen har vi kvällen ledig för att kunna plugga.  

Skillnader mot gymnasiet

Veckan har rullat på bra och även om jag har varit lite stressad för att hinna med alla läxor så har det varit kul att sätta i gång. Jämfört med gymnasiet så bedöms alla läxor, inlämningar och prov. Allting du gör ingår i betyget vilket jag upplever som ganska skönt. På gymnasiet handlar allt om eget ansvar och att du lär dig saker fram tills slutprovet du har i ämnet (tex nationella prov). Här har man inte slutprov på samma vis utan du samlar poäng för i princip allt du gör.

I slutändan räknar dom ihop alla poäng. Man har en skala för hur många poäng du behöver för att få ett visst betyg. Ditt betyg i en kurs hänger alltså inte på endast ett prov utan allt du gör under hela terminen!

Med det sagt så är det ganska mycket mer läxor än på gymnasiet. På gott och ont såklart. Man måste hela tiden vara skärpt på lektionerna. Om man missar en lektion så ligger man efter och måste jobba igen direkt för att inte hamna ännu mer efter.

Trots läxor och träningar så har jag träffat en del nya kompisar och jag känner mig redan bekväm med skolan här. Att allt är på engelska har inte stört mig jättemycket heller, såklart så är det en massa ord jag måste kolla upp när jag gör läxor men man kommer snabbt in i det och det är ganska lätt att förstå helheten även om det är vissa ord som man inte har koll på

Då var sommarlovet slut...

Senaste matcherna

Igår hade vi bortamatch i Monroe, Louisiana. Vi lämnade Conway ca kl 11.30 och kom hem runt kl 02.00 på natten. Tyvärr förlust med 1–0 men vi spelade bättre än vi gjort de senaste matcherna och imorgon har vi match igen mot Little Rock som bara ligger 30 minuter härifrån. Får hoppas på vinst där istället! Men jag missade ju en halvdag i skolan på grund av matchen i Monroe, så det är det jag ska sätta mig med nu och försöka ta igen. Ikväll ska vi ut och äta med några kompisar från laget för att fira min födelsedag som var i tisdags. Så vill få klart mitt skolarbete innan det! 

Detta blir mitt sista inlägg här på gästbloggen och jag är så tacksam för att ni ville hänga med mig här under augusti! Hoppas ni har tyckt det har varit kul! Om ni funderar på att åka och plugga och spela fotboll på college så tycker jag verkligen ni ska ta hjälp av Athleticademix! Att börja på college har varit ett av de bästa besluten jag har tagit och jag är så taggad över de kommande fyra åren!

Då var sommarlovet slut...

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte