Gästbloggen

Mer om mig och McKendree University

Mer om mig och McKendree University

Hejsan svejsan!

Jag heter Saga Lindgren och sitter just nu i mitt dorm på McKendree University. Jag är freshman och har varit här i USA sedan 27 Juli. Här på skolan och i laget går även två andra svenskar, Karin och Elma, ni kan se oss som trio på bilden (Karin till vänster, jag i mitten och Elma till höger).

Hemma i Sverige kommer jag från Nyköping, en stad ca en timme söder om Stockholm. Där spelade jag med IK Tun i div 1 och pendlade till Eskilstuna United för att spela extra med deras f19.

Varför college?

Att åka och plugga utomlands är alltid något jag velat göra. Jag funderade länge på utbytesår, men det blev inte av och sen dök möjligheten att åka till college upp. Jag nappade direkt, tog kontakt med Robin och sen var processen igång.

Att det blev just college var främst för den otroliga möjligheten att kombinera skola och fotboll, och nu när jag är här är det hur bra som helst.

I November 2021 skrev jag på för McKendree University, en D2 skola i Lebanon, en förort utanför Saint Louis. Saint Louis delas mellan två delstater: Missouri and Illinois. Min skola ligger på Illinois sidan.

Här nedan kan ni se lite bilder av campus och två lagbilder 😀 Skolans färg är lila och maskoten är en bearcat #gobearcats

Fotbollsnivån på McKendree

Fotbollsmässigt skulle jag säga är likvärdigt nivån jag spelade på i div 1 i Sverige/div 2. För mig som målvakt är det samma konkurrens i laget. Det som är något annorlunda är spelstilen.

Generellt skulle jag säga att fotbollen här är fokuserar mer på att slå längre bollar och springa efter dem i ett högre tempo. Många spelare är hur fysiska och starka som helst, men har inte samma teknik som spelare hemma.

Vårt lag är bra, vi har vunnit vår conference sju år i rad, gått till nationellt slutspel och är just nu rankade #12 i hela USA. Superkul! McKendree är också bra rankat, topp 10 i midwest akademiskt.

Hittills har jag inte fått spela några matcher, vilket är tråkigt, men också väntat. Jag var inte garanterad speltid då jag är målvakt, men eftersom McKendree också är starka akademiska, valde jag att ändå åka.

Första tiden på McKendree!

Vår pre-season började 1 augusti, så jag flög hit med Karin 27 Juli. Första två veckorna bodde vi hos lagkaptenerna i laget då vi inte fick flytta in i våra dorms på skolan. Första två veckorna var stentuffa, löpningar och 40 graders värme. Kroppen fick en chock, men man vande sig snabbt, snabbare än jag trodde.

6 Augusti flyttade vi in i våra dorms, jag bor i en traditionell dorm med Becky, från Tyskland, som också spelar i fotbollslaget.

Att bo tillsammans med någon, bo i korridor och dela badrum och dusch men andra kändes först helt galet och jättehemskt, men det är hur kul som helst och fungerar jättebra, man vänjer sig snabbt. Och det bästa av allt, alla kompisar!!!

Här är en bild på min sida av dormen dagen då jag flyttade in och precis började komma i ordning, kan ta lite bättre bilder till något kommande inlägg 🙂

Sen skolan började 22 augusti och säsongen 16 augusti har det varit full fart med skola, soccer och kompisar. I nästa inlägg kommer Elma ta över lite då det blir en reseblogg från helgens bortamatcher.

Om ni har några frågor är det bara att höra av sig, min instagram är @Sagaaliindgren. Har också en Instagram för mitt äventyr här i USA om ni vill se mer: @sagainthestates, bara att följa om ni vill (kontot är privat, men bara att fråga om att få följa:D)

Annars, ha det så bra!

/Saga 😀

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte